• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversitede rezillik, kepazelik artik ne derseniz...

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Hakkari Üniversitesi'ndeki skandalla ilgili mağdur öğrencilerin ifadeleri şoke etti.

Emniyetteki ifadelerden şüphelilerin, notlarını yükseltmek için ağlarına düşürdükleri kız öğrencilerle birlikte oldukları, bir apartmanda kiraladıkları dairenin dışarıdan fark edilmemesi için camına 'Harita Mühendislik Ofisi' yazılı tabela astıkları, apartmana girip çıkarken de polisin takip etmesi ihtimaline karşı gözcü bulundurdukları ileri sürüldü. Şüphelilerin kiraladıkları dairenin giderlerini de ortak karşıladıkları öne sürüldü.

Öğretim görevlisi H.Y.'nin not karşılığı birlikte olmaya çalıştığı kız öğrencileri ikna edebilmek için sınav kağıtlarını öğrencileriyle okuduğu, bu konuda örgüt üyesi olan ve Hakkari Üniversitesi ile alakası olmayan diğer şüpheli ile yaptığı telefon görüşmesi de polisin teknik takibine takıldı.

Dinleme sonuclarinda ve verilen ifadelerde sunlar vardi.

H.Y :"Biz odadayız kızlar da var yazılıları okuyorum. 30, 40, 45"
A.O. :"Bir şey varsa geleyim"
H.Y :
"45 var gel, çay içelim senle 45"

Bir kiz ögrencinin, ögretim görevlisi I.Y. ile yaptigi konusma:
"Benden daha güzel bir arkadaşım var. Sen onu görürsen benim papucumu dama atarsın. Benden kat kat güzel"

Ögretim görevlisi R.Y. nin, üniversite disindan biri ile yaptigi konusma:

"Tek sefer vurur bırakırsın. Benden haber bekle, yarın yüz yüze okulda ben ona (Kız öğrenci) laf sokarım o kendisi seni arar. Öyle tokatla mokatla olmaz. Sen bir kere onun üstünden geçeceksin"

İfade verenlerden bazı öğrenciler, cinsel birlikteliği kabul etmeyince notlarının düşürüldüğünü ve derslerden bırakıldıklarını öne sürdü. Bazı öğrenciler de zorla kurulan ilişkileri ayrıntılarıyla anlattı.

Ögretim görevlisi I.Y ile bir kiz ögrenci arasinda gecen konusma:
"Ben seni Van'a götürürüm. Orada tatil yaparız. Sonra sana soruları veririm. Sen Hakkarili değilsin, burada sıkıntı yaşatırlar sana. Ama benimle olursan kimse sana karışamaz, Zaten erkek arkadaşın da yok, bulmana da gerek kalmaz, benimle birlikte olursun"

Ögretim görevlisi R.Y. nin bir kiz ögrenciye : "Sen çok güzelsin. Senin mutlaka evlilik dışı bir ilişkinin olması lazım. Sınavlarını hiç düşünme ben halledeceğim" dedigi ifade edildi.

Hakkari'deki Skandalda Şok İfadeler 13 Kasım 2013 17:40

üniversite öğrencisi kapasitesi bulunan kişilerin böyle oyunlara gelmesi çok komik.

Bir kız üniversiteyi kazanacak zekada olup böyle oyunlara alet oluyorsa ne diyeyim bilemedim ben..

Ya evet kızları suçlamak istemiyorum ben. Türkiyede zaten hep kadın hatalı hiçbir zaman erkekler suçlanmaz. Ama hepimiz üniversite okuduk. Ortamı biliyoruz az çok. Belki hocalarımızdan bu tür eğilimleri olanları da farkettik. Bu tarz şantaj olmasa da. Sarkıntılık etme, saçma gereksiz iltifatlar kısaca taciz diyim. Bu tarz şeyler gördük yaşadık bir şekilde. Ama önlemini aldık. Araya set çektik. Ne biliyim işi buralara götürmek çok kolay olmasa gerek. Nefret ediyorum kadını suçlamaktan ama haberden iğrendim.

Kadını suçluyorum hala. Çünkü böyle bir haberin basına yansıması bir türk ailesi için kolay kaldırılabilir bir şey değil. Bu haberden etkilenip çocugunu üniversiteye yollamak istemeyecek insanlar olucaktır illa ki. Kadını suçluyorum çünkü ucu yine kadınlara dokunucak bir mevzu.

Bu haber yüzünden bir kişi bile üniversite hakkından mahrum kaldıysa kahrolurum ben ya.

Zaten tüm ailelerin aklına şu kızlı erkekli muhabbeti sokuldu bir güzel.

Benim annecim üniversitede sevgilim oldugunu öğrenince bu devirde kızım okuyo diye sevinmicen kim bilir ne haltlar karıştırıyosun orda diye bekaretim hakkında da iğrenç tespitlerde bulunmuş bir kadındır. Ki şu an doktora yapan bir mühendisim. Ama annemin gözünde evden uzaklaşıp haltlar yemek için üniversite okuyan bir kızdım.

Benim annem çok sıradan bir örnek. İçim acıdı haberi okuyunca.

sırf sınıf geçmek için öğretim görevlilerinin ihtiyaçlarını gideren aşağılık kadınlar.. Siz üniversite okumasanız da olur. Zaten hayatta bir şekilde başarılı olursunuz bu hırsla. Allah bildiği gibi yapsın. Ne denebilir ki.

Son düzenleme:
Bir kız üniversiteyi kazanacak zekada olup böyle oyunlara alet oluyorsa ne diyeyim bilemedim ben..

Ya evet kızları suçlamak istemiyorum ben. Türkiyede zaten hep kadın hatalı hiçbir zaman erkekler suçlanmaz. Ama hepimiz üniversite okuduk. Ortamı biliyoruz az çok. Belki hocalarımızdan bu tür eğilimleri olanları da farkettik. Bu tarz şantaj olmasa da. Sarkıntılık etme, saçma gereksiz iltifatlar kısaca taciz diyim. Bu tarz şeyler gördük yaşadık bir şekilde. Ama önlemini aldık. Araya set çektik. Ne biliyim işi buralara götürmek çok kolay olmasa gerek. Nefret ediyorum kadını suçlamaktan ama haberden iğrendim.

Kadını suçluyorum hala. Çünkü böyle bir haberin basına yansıması bir türk ailesi için kolay kaldırılabilir bir şey değil. Bu haberden etkilenip çocugunu üniversiteye yollamak istemeyecek insanlar olucaktır illa ki. Kadını suçluyorum çünkü ucu yine kadınlara dokunucak bir mevzu.

Bu haber yüzünden bir kişi bile üniversite hakkından mahrum kaldıysa kahrolurum ben ya.

Zaten tüm ailelerin aklına şu kızlı erkekli muhabbeti sokuldu bir güzel.

Benim annecim üniversitede sevgilim oldugunu öğrenince bu devirde kızım okuyo diye sevinmicen kim bilir ne haltlar karıştırıyosun orda diye bekaretim hakkında da iğrenç tespitlerde bulunmuş bir kadındır. Ki şu an doktora yapan bir mühendisim. Ama annemin gözünde evden uzaklaşıp haltlar yemek için üniversite okuyan bir kızdım.

Benim annem çok sıradan bir örnek. İçim acıdı haberi okuyunca.

sırf sınıf geçmek için öğretim görevlilerinin ihtiyaçlarını gideren aşağılık kadınlar.. Siz üniversite okumasanız da olur. Zaten hayatta bir şekilde başarılı olursunuz bu hırsla. Allah bildiği gibi yapsın. Ne denebilir ki.

Söylediklerinize katiliyorum.
Insan inanamiyor, " hep kadin mi suclu" diyoruz ama su asagidaki ifadeyi okuyunca ben diyecek birsey bulamiyorum.
Kendi sinif gececegim diye bu igrencliklere basvurmus birde masum bir ögrenciyi peskeh cekiyor!

"Benden daha güzel bir arkadaşım var. Sen onu görürsen benim papucumu dama atarsın. Benden kat kat güzel"

Iste bu ifade beni cok üzdü.

Söylediklerinize katiliyorum.
Insan inanamiyor, " hep kadin mi suclu" diyoruz ama su asagidaki ifadeyi okuyunca ben diyecek birsey bulamiyorum.
Kendi sinif gececegim diye bu igrencliklere basvurmus birde masum bir ögrenciyi peskeh cekiyor!

Iste bu ifade beni cok üzdü.

Aynı cümleye takıldım işte. Oraya kadar biraz daha ılımlıydım ama o cümleyi okuyunca alan memnun satan memnun dedim. Keşke içlerinde yapsalardı rezilliklerini kimsecikler duymasaydı.

Söylenecek çok sözüm varda yine bantlanmak istemiyorum.
Rezilliğin daniskası

Back