Üniversite tercihleri ve aile memuniyetsizliği sorunu? Ankara DTCF'de okuyanlar/mezunlar

merveninbu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2017
39
20
26
Merhaba kızlar, bu yıl ve geçen yıl üniversite sınavına girdim. ODTÜ-İşletme, ya da ODTÜ'nün herhangi bir bölümünü istiyordum ama, bu yılki YGS'den sonra sözelden hazırlanmaya karar verdim. Daha sonra normalde hiç sevmeyeceğimi düşünmüştüm ama tarih dersine karşı aşırı bi ilgi başladı bende.(Bu ararada puanım ODTÜ-Tarihe yetmiyor)
Annem ve babam hiç koşulsuz, her konuda, özellikle eğitimde hep arkamdaydıylar. Bi' kaç aile ferdinden ötürü liseye dahi başlamadan üniversitede hoca olmak istediğimi düşündüm. O statü ve saygınlık çok hoşuma gitti.
Yani çok iyi bi dereceyle kazanıp tıp da okusam, hukuk fakültesinde de olsam hep akademisyen olmak istiyodum. Sonuçlar geldi bilenleriniz vardır, Ankara Üniversitesi tarihte olduğumu hayal etmeye başladım puanımın oradan çok çok yukarda olmasına rağmen; annem babam hâlâ destek olup inanıyorlar ama ailedeki diğer fertlerin (bi kaç yıldır aramız kötü, ama kesinlikle hiçbirinin kötü niyeti olmaz eğitimimle ilgili ya da bana dair herhangi bi konuda) yorumu, memnuniyetsizliği ya da başarısız olup burda okuduğumu düşünmelerinden çok korkuyorum. Bu konuda ve okul/bölüm konusunda olumlu olumsuz fikir vermek isteyenler var mı? Napmam gerek, siz olsaydınız ne yapardınız falan fişman.

çok enteresan bir düşünce yahu okul senin bölüm senin hayatın boyunca sabah kalkıp seçtiğin mesleğe gidecek olan sensin dayın amcan teyzen her neyse madem kötülüğünü düşünmezler bunu mu düşünecekler sanıyorsun sabah akşam. kaldı ki düşündüler ailen bile böyle düşünse artık senin düşüncelerin önemli ilkokul seçmiyorsun üniversite seçiyorsun.

Ama sanki destek alamazsam (ki annemin babamın sonuna kadar var) mutsuz olurum gibi geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…