Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor?

lalli

Miray'ın annesi :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
1.549
456
363
merhaba kızlar üniv tercihleri ne zaman başlıyor ve tercih forumlarını okuduğumuz okuldan mı alıcaz? Bilgi verirseniz çok sevinirim

LYS puan sonuçlarr ne zaman açıklanacak?
Temmuz ayının 2. haftasından itibaren açıklanması bekleniyor.

LYS ve YGS tercihleri ne zaman yapılacak?
17 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

Bu yıl meslek liselerinden sınavsız geçiş var mı? Nasıl olacak?
2010da Meslek Liseleri İçin Sınavsız Geçiş devam edecek. Sınavsız geçiş için adayların sınava girmesi gerekmemekte, ancak YGS/LYS başvurusu sırasında sınavsız geçiş için başvurmaları gerekmekte

2011 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? (Sorubak)

benim bildiğim kadarı ile tercihler 25 temmuz 5 ağustos ve tercihler internetten yapılacakmış okulu aramıştım bizle bağlantısı yok internetten yapacaksınız dediler benimde tercihlerle ilgili bilmediğim birrsürü şey var 2 yıllık direk geçişlerde dip. puana göre alınıyormuş ama ben univ. lerin dip. puanlarını bulamadım

kontenjan kılavuzu açıklandı. tablo3 e bakarsanız orada hangi okul kaç puanla almış yazıyor. öncelik kısmı boşsa yazan puan ygs puanı ama öncelik kısmı doluysa yazan puan diploma puanı diye biliyorum.

kızlar puanlar yarın açıklanması bekleniyor.tercihi ben dershanede yapıcam.sanırım okulla alakası yokmş.puanlaraçıklanınca tekrar tercih klavuzu açıklanacanak.yani şimdi ösym'nin sitesinde görülen klavuza göre değil,o geçen senenin puanları

çok sağolun arkadaşlar internette terciih yapılmasına sevindim bu sıcakta okula gitmek zor olurdu :) inş. istediğimiz bölümlere yerleşiriz :)

zaten geçen senenin puanlarına göre tercih yapılır hep:44:
açıklanan kılavuzda yeni açılan bölümler ve artan kontenjanlar da var. yeni kılavuz açıklancağını sanmıyorum ben:44:

zaten geçen senenin puanlarına göre tercih yapılır hep:44:
açıklanan kılavuzda yeni açılan bölümler ve artan kontenjanlar da var. yeni kılavuz açıklancağını sanmıyorum ben:44:

ama cnm bnm geçen seneyle bu sene aynı ygs puanını alanlar arasında bile 50.000 kişi gibibüyük bi fark var.sitedede yazılmış zaten yeni klavz için siteyi takip edin diye.klavuz açıklanmazsa daha karmaşık olr

evet fark var ama bu fark zaten her yıl oluyor o yüzden puana göre değil sıralamaya göre tercih yapın derler her zaman. çünkü örneğin bi bölüm geçen yıl 400 puanla aldıysa bu yıl 350 ile alabilir ama bu iki puanı alan öğrencilerin puanları yakın olmasa da sıralamaları yakındır:13:
ben de baktım şimdi kaldırmışlar kılavuzu:44: ilk defa böyle birşey yaptı ösym bu yıl ilginç şeyler oluyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…