Üniversite sorunu (şehir/okul/bölüm) çok kararsızım

marshmallow3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
25
15
Merhaba arkadaşlar.
Biliyorsunuz her sene üniversite macerasına atılan insanlar var. Bu sene de sıra bende. Ne yazık ki biraz korkuyorum. Ebelik ya da hemşirelik tercih edeceğim. Başka bir bölüm olmuyor zaten, bunlar daha cazip geldi sınavdan önce de böyle düşünüyordum pek bir şey fark etmedi tabii.

Hemşirelik düşünürsem aklımda Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale gibi daha yakın şehirler var. Alternatif olarak Karadeniz şehirlerini de düşünüyorum.
Hemşirelik mi yoksa ebelik mi? Rahatlık açısından hangi üniversite?

Ekleme: Bu bölümlerden birini okuyan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim. Böylece kafamda soru işareti kalmamış olur.

Son düzenleme:
Caliskan ve sorumluluk sahibi degilseniz bence zaten hemsireligi unutun. Insan Hayati olacak elinizdeki.. Hos ebelikte cok farkli sayilmaz. Sehir olarak Eskisehiri tavsiye ederim tam sizin istediginiz gibi bi yer. Tabi o bölümler orda var mi onu bilmiyorum.

Tatlım sen okumak ve meslek sahibi mi olmak istiyorsun yoksa evde ki baskıdan kurtulmak ve özgürlüğünü ilan etmek mi istiyorsun?
Tabii ki okumak istiyorum. Evde herhangi bir baskı yaşadığım yok fakat bu şehir öyle bir yer ki artık fazlasıyla bunaldım, çoğu zaman çıkıp gezmek bile istemiyorum. Bu şehrin bana göre olduğunu düşünmüyorum sakinlik arıyorum. Ama evden uzakta tek başıma yapabilir miyim bunu da kestiremiyorum.

Caliskan ve sorumluluk sahibi degilseniz bence zaten hemsireligi unutun. Insan Hayati olacak elinizdeki.. Hos ebelikte cok farkli sayilmaz. Sehir olarak Eskisehiri tavsiye ederim tam sizin istediginiz gibi bi yer. Tabi o bölümler orda var mi onu bilmiyorum.
Sml çıkışlıyım zorlanmayacağımı düşündüğüm için bu bölümleri tercih edeceğim. Zira kendimi başka bir alanda düşünemiyorum. Şehir için teşekkürler

Tabii ki okumak istiyorum. Evde herhangi bir baskı yaşadığım yok fakat bu şehir öyle bir yer ki artık fazlasıyla bunaldım, çoğu zaman çıkıp gezmek bile istemiyorum. Bu şehrin bana göre olduğunu düşünmüyorum sakinlik arıyorum. Ama evden uzakta tek başıma yapabilir miyim bunu da kestiremiyorum.

Yapar mısın yapamaz mısın bunu bilemem tabii bu karakter ile alakalı ama...

Anladığım kadarı ile daha küçük ama aynı zamanda rahat edebileceğin bir şehir arıyorsun.İlkkar'ın dediği gibi Eskişehir Anadolu Üniversitesi tercih edebilirsin eğer aradığın bölüm mevcutsa.Müthiş bir kampüsü vardır, Şehir olarak da çok güzeldir, insanlar iyidir. Hele o Porsuk Çayı'nın etrafında ki kafeler yok mu ahhhh ahhhh :KK200: Zaten öğrenci şehri, daha ne olsun...

Bunun dışında ülkemizde bazı şehirler oldukça modernken bazı şehirler ağırlıklı olarak kısıtlayıcı, baskıcı mantalitede olabiliyor.

Eğer gezmek eğlenmek istiyorum diyorsan bu faktörü göz önünde bulundur.Yurtta mı kalırsın yoksa bir kaç kişi birleşir ev mi tutarsın, ailenin maddi durumu nasıl, sana aylık ne kadar dstek olabilecekler bütün bunları kafanda netleştir ona göre şehir konusuna karar verilir.

Ama saydıkların arasında Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale konusunda olumluyum, Eskişehir olabiliyorsa kesinlikle Eskişehir derim.

bursa da güzel yer ama uludağ üni senin beklentilerine cevap verir mi bilemem:)
yanlız bu kadar rahat olma yoksa istersen en rahat üniye git bitmez o okul

Sessiz sakin bir insansın çalışmayı sorumluluk almayı pek sevmiyorsun, sosyal hayatı önemsiyorsun...
Hemşirelik ebelik sana göre değil tekrar gözden geçir kararını.

tercih yapacağın meslekler sorumluluk ister. sen en iyisi başka meslek alternatifleri düşün. laylaylom geçireceğin bir üniversite hayatıyla iyi bir ebe yada hemşire olamazsın.zira insan hayatı sınava 2 gün kala kitaplardan okuyarak öğrenilmez. kendini adaman lazım o bölümlere. o yüzden sen vazgeç bu sevdadan

tercih yapacağın meslekler sorumluluk ister. sen en iyisi başka meslek alternatifleri düşün. laylaylom geçireceğin bir üniversite hayatıyla iyi bir ebe yada hemşire olamazsın.zira insan hayatı sınava 2 gün kala kitaplardan okuyarak öğrenilmez. kendini adaman lazım o bölümlere. o yüzden sen vazgeç bu sevdadan
Saçma düşüncelerinizi kendinize saklayınız. Demek istediğim olay şu. Sürekli bu bölümde okuyan, mezun olan kişilerle iletişim kurmaya çalışıyorum. Okuduğu üniversiteden, hocalardan illallah edip sakın bu okula gelme diyenler varken insan haliyle korkuyor. Hepsi bu. Umarım dediğimi anlamışsınızdır.

Saçma düşüncelerinizi kendinize saklayınız. Demek istediğim olay şu. Sürekli bu bölümde okuyan, mezun olan kişilerle iletişim kurmaya çalışıyorum. Okuduğu üniversiteden, hocalardan illallah edip sakın bu okula gelme diyenler varken insan haliyle korkuyor. Hepsi bu. Umarım dediğimi anlamışsınızdır.

ben ilk yazdığın mesajı gayet iyi anladım şimdi de kıvırmaya çalışıyorsun onu da gayet iyi anlıyorum. kapiş?

'''Ayıptır söylemesi eğitimden çok sosyal hayatı önemsiyorum :KK53: Sürekli dersleri düşünerek o güzelim yıllarımı geçirmek istemiyorum.'''

saçmalayan ben miyim yoksa sen misin bir daha düşün istersen.

ben ilk yazdığın mesajı gayet iyi anladım şimdi de kıvırmaya çalışıyorsun onu da gayet iyi anlıyorum. kapiş?

'''Ayıptır söylemesi eğitimden çok sosyal hayatı önemsiyorum :KK53: Sürekli dersleri düşünerek o güzelim yıllarımı geçirmek istemiyorum.'''

saçmalayan ben miyim yoksa sen misin bir daha düşün istersen.

Pardon polemik mi yaşayalım? Rahatsız olduysanız konuya gelip sazan misali atlamayın. Üniversiteye başlayacağım ve normal olarak endişeliyim. Kendimi biliyorum. Yaşadığım şehirde arkadaş bulamayıp sosyal olamadığım müddetçe hiçbir şekilde kendimi derslere veremeyeceğim zaten. Dersler beni fazlasıyla zorladıkça bunu stres haline getireceğim. Yapıcı yorumlarınız için teşekkürler...

Pardon polemik mi yaşayalım? Rahatsız olduysanız konuya gelip sazan misali atlamayın. Üniversiteye başlayacağım ve normal olarak endişeliyim. Kendimi biliyorum. Yaşadığım şehirde arkadaş bulamayıp sosyal olamadığım müddetçe hiçbir şekilde kendimi derslere veremeyeceğim zaten. Dersler beni fazlasıyla zorladıkça bunu stres haline getireceğim. Yapıcı yorumlarınız için teşekkürler...

istersen polemik de yaşarız problem değil.
rahatsız olduğumu da nerden çıkardın yazdıklarını okudukça eğleniyorum aksine.
bir konu açıyorsun insanlar yorum yapsınlar diye yorumu beğenmeyince sazan gibi atlamayın diyorsun.
söyler misin bana saçma olan düşüncem hangisi?
1. tercih yapacağın mesleklerin sorumluluk istediği mi ?
2.insan hayatının kitaplardan okuyarak öğrenilemeyece mi? (çünkü dersler ödevler hocalar sıkmasın rahat rahat derslere girip çıkayım diyorsun.)
3.ebelik ve hemşirelik bölümlerine kendini adaman gerektiği mi?
4.'Ayıptır söylemesi eğitimden çok sosyal hayatı önemsiyorum :KK53: Sürekli dersleri düşünerek o güzelim yıllarımı geçirmek istemiyorum.' dediğin için eğitim konusunda sorumluluk sahibi olmadığını düşünmem mi?

dediğim gibi eleştiriyi kaldıramıyorsan o konuyu açmayacaksın. sonra da burda millete sazan demeyeceksin. haddini bileceksin. hadi git kumda oyna şimdi.

X