Şimdi benim ilk vizelerimden en düşüğü 20. Kredisi 2. En yükseğiyse 35. Kredisi 4. Geçme notunun 50 olduğunu biliyorum, emin değilim. İstanbul üniversitesi. Benim anladıklarım şunlar,
*Vizeye girmezsen mazeret sınavına girersin. Ama finalin mazereti yok. Finali geçemezsen bütünlemeye kalırsın ve her zaman bütler geçerli olur. Yani sen keyfinden bütlere kalıyorsan son notuna razı olmalısın. Vizenin de %40ı finalin/bütün %60ı. Vizeye girmenin zorunlu olduğu gibi, finale girmek de zorunlu mu?
*Bir dersin %40ını nasıl alacağımı bilmiyorum yapmaya çalıştığım finalden en az kaç almam gerektiğini hesaplamak ama zaten sayısal bölümde okumuyorum. Ortaya hep komik sonuçlar çıkıyor.
*Bütün derslerden kalmam mümkün mü
? İlk sonuçlar hep böyle rezalet olduğu için beni bi korku sardı. Bütün derslerden kalırsam gelecek dönem 1. sınıfı mı okuyacağım tekrar? Yoksa gelecek sene mi başliycam . Bu soruyu sadece bi dersimin kaldığını düşünerek de cevaplayabilirsiniz. Kaldığım dersi 2. dönemde alma gibi bi durumum var mı, yoksa seneye 1. sınıflarla birlikte almak zorunda mıyım.
*Okul uzatma işi tam olarak nedir. Atıyorum sen bi dersi 1 kez geçemezsin. 2 kez de geçemezsin. 3 kez bile geçemezsin. Artık 4 olduğunda üni 5 yıl mı olur? Yoksa ben bi dersi bıraktığımda komple uzatmış mı oluyorum bunu anlamadım. Çünkü mantıken bi dersi bıraktıysan üstten de bi ders alman lazım ki üni tertemiz 4 yılda bitsin...
*Bide bu çan sistemi iü de var mıdır. Notları bu gibi olan bi öğrenci kalır mı. Şöyle bi durum var, bizim sınıfın geneli kötü, yüksek notlar az ama ortalama olarak benden iyiler. Yani benim 4 dersim zayıfsa onların 2 dersi falan gibi. Bana benim kadar kötü olanlar da takmıyomuş gibi görünüyo ve bu çok şaşırtıcı. Vizeleri öğrendiğimden beri günü gününe çalışıyorum ama hala korkuyorum. Allah öğrenciye yardım etsin... Bi cevap lütfen... Her yıldız bir soru değerindedir. Fazla gibi görünebilir ama yardımcı olun lütfen...