Üniversite sınavına hazırlanan ve kazanan herkes bakabilir mi lütfeeenn

ElaynaElif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
57
0
36
Bursa
Şu ara ne kadar dağıttığımı babam da farketmiş ya kendine gel yada karar ver dedi. Sabah kalkıp dershaneye gidesim yok test kitabını alıp çözesim yok odamı toplamaya bile isteğim yok ki.. kitaplarım orda burda föyler desen kendini aşmış zaten yatağın altndan dolaptan olur olmadk yerden çıkıyorlar kıyafetlerimden hiç bahsetmiyorum bile.. Bi de uykucym ki aman Allahıım haftasonu öğlene kdr uyuyrm snrada akşam uyumak bilmyrm ee snrada uyku düzenim mahvoluyor tabii. Eminim bu süreçten geçmiş ve geçmekte olan bi çok kişi vardr burda.. Onların görüşlerine ve yardımına ihtiyacım vaarr.. Artık ben bile kendimden sıkıldım toparlanmak için ne yapmalıyım?

Sen bütün eksiklerinin o kadar güzel farkındasın ki, ne yapman gerektiğini de gayet güzel biliyorsundur. Bazen insanın böyle ataletli dönemleri olur. Benim de oluyor arasıra. Hatta şu anda benzer bir durumdayım.

Ama gel gör ki, sen ve ben farklıyız. Ben senin yaşındayken aynen senin gibi hiç içimden gelmeyerek, evet küfürler ederek, evet lanet ederek ders çalıştım. İstediğim şehirde istediğim bölüme girdim, okudum, bitirdim, evlendim, yolumu çizdim. Şimdi tembellik etme hakkım var biraz. Senin de vakti gelince olacak. Ama sen şu an öyle bir dönemdesin ki, gözünü korkutmak gibi olmasın yani ama, şu an yaptıkların ve yapmadıkların senin geri kalan hayatında nasıl bir hayat süreceğini belirleyecek. Evde 2 çocuğuyla oturmuş kocasının avucuna bakan, tahsili eksik bir kadın olarak mı ya da asgari ücretle çalışan hayatı iş olmuş kariyerinde yükselme şansı olmayan bıkkın bir insan olarak mı geçirmek istersin ömrünü????

İki yol var önünde. Seçim senin. Potansiyelini kullan, hayatını yoluna koy canım. Bi yerden başlamak zorundasın. Gözünde büyüttükçe daha da zor gelecek. Bu gece kaçta uyursan uyu, saatini sabah 9'a kur. Öle gebere uyan, uyan ki o gece vakitlice uyuyabilesin. Önce odanı toplamakla başla, düzensiz bir ortamda asla hayatını düzene sokamazsın. Bütün gününü odanı temizleyip düzenlemekle geçir. Test kitaplarını sıraya koy, yaprak testlerini dosyalandır, hergün belli sayıda çöz. Hatta spora falan da yazıl. Spor yapmak sana nasıl bir enerji verecek inanamazsın. Ertesi sabah da aynı saatte uyan ki uykun düzene girsin. Bir planın olsun şu hayatta..

Ah o üniversite ortamının nasıl güzel bir ortam olduğunu bir bilsen harıl harıl ders çalışırdın gecenin bu saatinde bile.. Abartmıyorum. İnşallah göreceksin

daha geçen sene aynı bunları yaşıyodum bende benim sana söyliyceğim tek şey yapmak istediğin şeylerin farkına vardığın anda yap odan mı değınık okuldan gelince deme ödev mi var biraz yattıktan sonra deme. ders çalışmak için isteğinin gelmesini bekleme çünkü gelmiycek şöyle yaparım bunu yaparım şu saatte dyp durma aklına geldiği an otur yap. biraz plansız yaşıycaksn ama son sene böyle oluyo malesef biraz kendinden vazgeçiceksin. ben şu an hazırlıktaym çook rahat geçen seneye göre herşeyden önce kafam rahat içim rahat

ben de geçen yıl üniversite sınavı stresini yaşamış birisiyim çok şükür kazandım da sonucu güzel oldu senin yaşadığın şeyleri geçtiğin yollardan ben de geçtim insan sıkılıyor çalışmaktan bunalıyor evet çokta haklısın belki de ben kendimi haklı görürdüm ama deraneye gidincee çevremde bir çok hırslı bir şekilde azmini ders çalışma şevkini bırakmayan kişileri gelince kendime toparlan seda ideaalerin var derdim o gazla tekrar çalışmaya başlardım sıkıldığın zamanlar mola ver ama genel sıkılıyorsan da birazcık bir iki gün hiçbirşeyi düşünmeden kendini dinle ve rahatla ama sakına sakında ipin ucunu bırakma çünkü sonra pişman olursun keşke çalışsaydım şöyle böyle diye inşallah kazanırsın sınavı zaten sınava giripte çıktığın rahatlıyorsun bumuymuş ya diyorsun :) sayılı gün az kaldı biter o yüzden kendini toplayıp çalışmana devam et derim ben canım

sedaaa YİNE o güzel önerilerini döktürmüşsün sınava bu sene girecek 12.sınıf öğrencisi olaraktan baya bi heyacanlıyım kıpır kıpır içim yalnız kafama takılan birşey var bu başvuru 3'ünde başlıyo nasıl yapılıyo bu ben yeni vesikalık foto çekindim kimliğime yapışacakk nasıl olucak bu başvuruuu

of offfffffff bı kac sene once de ben boleydım aklıma geldı de hele bızım yukarı komsu maasallah aıret gıbı kaynana kardesler cocuklar hep bırlık oturuyolardı cocukları ole ses yapıyodukı alıyodum elıme oklavayı vur Allah vur :) ben kazandım oss yı onlar tasındı :)))) herseyden once cok calısmak degıl verımlı calısmak lazım kendıne mı gelmek ıstıyosun gıt o anda buz gıbı suyla yuzunu yıka kende gelırsın sıpsak :) artı kazandıgın zaman emın ol dıcen tek sey hayat asıl sımdı baslıyo !!!!!!! ve gercekten ole bunun alesı var kpsssı var ozel sırket ıstıyosan onların sınavları var spksı var yanı benımıcın ole en azından :) yanı ossyı kazandım bıttı demek degıl cnm yan gelıp yatmak yok fınal haftasındayım basım dertte su sıralar bıraz korkuttum farkındayım ama dogru soleyenı dokuz koyden kovarlar mısalı :) su an ıkıncı sınıftayım ve her gun o karad cok degısık tıpler goruyosunkı acaba bunların ıcınden nasıl ıse gırcem dıye dusunuyosun e tabı bı de ıngılızce egıtımı de sart hayatımız sınav cnm benım :)canını sıkma hele bı kazan bu öss de neymıs be cocuk oyuncagı dıceksın

ah ahh sen böyle yazınca benim geçen seneki halim geldi gözlerimin önüne allahtan çabuk toparlamıştım kendimi yoksa bu senede aynısı olurdu. o uyku hali insanı mahvediyor biliyorum. insanın uyudukça uyuyası gelir . biraz uyuyayım kalkınca daha zinde olur çalışırım dersin ama öyle olmaz işte. uykun geldiğinde elini yüzünü yıka kendini motive et bunlar geçicek seneye istediğim bölümde istediğim ünivrsitede rahat edicem de. istemek en önemlisi. Zaten çalışmaya bi başlarsan gerisi gelir. denemelerde yüksek yaparsın daha da hırslanrsın daha çok çalışırsın. benden bu kdar başarılar tatlım

Sürekli ders çalışmak zorudnasın diye bir şey yok, uykun mu var git uyu, acıktın mı git yemek ye veya gez, tabii abartmamak şartı ile. Gerekten istediğin zaman, biraz da kendini dürtrek çalışmaya başladın mı kendin için bir şeyler yapmaya çalıştığının farkına varınca hedefe kolayca ulaşırsınız:)

herkesin kendi şehrinde okuması şartmı yaa mesala kayseriden istanbul hedefinin olması büyük konuşmak veya burayı beğenmemek mi niye böyle düşünüyolar off çok doldum hedefim ora diyorum yok böyle yok şöyle sinir oldum ben kendi bildiğim yolda ilerlemek istiyorum hata yapmaktanda korkuyorum en iyisi zamanı gelince patlamak

kayserıde oturuyosunuz ve ıstanbulu ıstıyosun sanırım dımı ? kayserıyı begenmemekle ne alakası varkı bunun ben bı alaka goremedım cok da sacma mıllet herseyı sole kulak asmamalısın kım ne derse desın sen belırlıceksın nerde okuman gerektıgını bosver mıllete bakma hedefın neyse ona dogru ılerle pışman olmacagın bı bolumu secme yeter bu arada ıstanbulu ısteyınce buyuk mu konusmus oluyomussun kusura bakma ama bu lafları dıyenler ya senı kıskanıyo cekemıyo ıyı yerlere gelmenı ıstemıyo derım ben ıstanbul mu buyuk konusuyosun yok begenmıyomusun burayı gıbı laflar cok mantıksız sacma

Ne kadar saçma bir düşünce,bu tamamen hedefin büyüklüğüne bağlı
Şehir beğenip beğenmemekle bir alakası yok
Gerçek olan şu,Türkiye'de büyük üniversiteler büyük şehirlerde.
Ben İzmirliyim ama Ankara'da okuyorum,kendi şehrim gibisini tanımam şahsen ama
Ankara'da okuduğum okul İzmir'deki okullardan daha kaliteli daha iyi olduğu için Ankara'da okumayı tercih ettim
Aileler genelde tam tersi davranır,çocuklarının büyük üniversitelerde okumalarını isterler
Bu ilginç bir tutummuş

annem ve babam değil bunu söyleyen çevre işte annem ikna oldu anladı beni inşallah kızım diyo babam zaten en büyük destekçim aslında onlar böyle düşünürken kimseye laf düşmez ama ötüyolar anca biraz özlemekden korkuyorlar sanırım herşyden önce benim geleceğim önemli bunu düşünseler ama takmıyorum artık sadece çalışıyorum en iyi için

aynen öyle çok sinir oldum ama artık takmıyorum çalışıyorum en iyi için annem ve babam destekci zor olmadan başarılır mı hiç yaa sen okuyomusun peki üniverstede hangi bölüm

aynen öyle çok sinir oldum ama artık takmıyorum çalışıyorum en iyi için annem ve babam destekci zor olmadan başarılır mı hiç yaa sen okuyomusun peki üniverstede hangi bölüm

cnm ben ankara gazı deyım iktısat fakultesı çalısm ekonomısı bolumum ınsallah ıstedıgın yerı kazanırsın sen sakın ama sakın hedefını kucultme sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…