Üniversite seçme sorunsalı

siyahinkizi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2015
17
4
Kızlar olumlu ya da olumsuz akıl verin ya.
Şimdi ben avukat olmak istiyorum çok uzun bir süreden beri. Ama puanım hukuka yeticek kadar yüksek değil kazanamayacağımıda biliyordum ama adalete gider ordan 2 sene sonra çalışır dgs ile geçerim diye düşündüm hep aklımdaydı herkeste onayladı ünv. öğretim üyeleri bile mantıklı diyip beni ona adapte ettiler şimdi bütün sınavlar bitti tercihler yapılacakken herkes farklı şeyler söylüyor. Geneli sağlığı düşün hemşire ol diyor bazısı öğretmen ol rahat edersin kız mesleği işte diyor bazısı da meslek lisesinden mezun olduğum bilgisayar mühendisliğine devam et diyor hem okul daha fazla puan veriyor onu seçersem. İleride pişman olmamak için bütün seçenekleri enine boyuna düşündüm ama adaleti çok istiyorum başka bölüm seçersem sevemem ve yapamamdan korkuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz açıkça söyleyin

Sevdiğin mesleği yap tabi ki ukte kalmasın ilerde.Pişman olursan yine sınava girer başka bölüm yazarsın.Ama şimdi istemediğin bölümü okuyup vaktini harcama.

Sevdiğin mesleği yap tabi ki ukte kalmasın ilerde.Pişman olursan yine sınava girer başka bölüm yazarsın.Ama şimdi istemediğin bölümü okuyup vaktini harcama.

lise dönemimde de istediğim bölümü seçtim, herkesin söylediğine karşı ben kendi bildiğimi yaptım. Ama sonra çok pişman oldum 4 senem heba oldu saçma sapan bir okulda bir bölümde okudum diye. Yine aynı şeyi yaşamak istemiyorum.

Üniversitede ikinci bir şansın oluyor ama harçlarda kalktı nasılsa.memleketini yazsan adalet bölümünü çok az masrafla denersin bir yıl.Baktın düşündüğün gibi değil sonraki sene yine girersin sınava.zaten yaklaşık puanlar gelir.

Seçersem aynı yıl içinde sınava hazırlanıcam zaten. Daha aklı başında olarak. Ama memlekete değilde marmara adalete puanım yetiyor oraya yerleşirsem giderim, istanbulda oturuyorum çünkü.

Seçersem aynı yıl içinde sınava hazırlanıcam zaten. Daha aklı başında olarak. Ama memlekete değilde marmara adalete puanım yetiyor oraya yerleşirsem giderim, istanbulda oturuyorum çünkü.
Memleket deyince onu kastetmiştim :) keşkelerin olmasın hiç deneye deneye bulur insan eminim iyiki denemişim dersin

hukuğu statü için istiyorsan isteme. artık eski forsu kalmadı. herkes hukuk mezunu. binlerce mezun veriyor her sene gümbür gümbür. hiç de kolay değil.tercih döneminde bunu göz önüne almıştım
öğretmenlik ataması zor
hemşirelik çok avantajjlı sağlık sektörü iyidir.
mühendislik hakkında bir fikrim yok...

Statü ile alakası yok tamamen avukat olma isteği. Havası forsu var diye meslek seçemem ki. Zaten puanım da yetmiyor direk hukuk okumaya. Alternatif yolları arıyorum ama başka bölümlerde önerilince biraz kafam karıştı işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…