Üniversite seçim kararsızlığı

Dilan98

Yüreğim sana ait ✝
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
94
60
Merhaba,

Aslında geçen yılın sıralamalarına göre Ankara Hukuk'a girebiliyorum ama hem başka bir şehirde oluşu hem de o şehrin Ankara oluşu beni korkutuyor. Bir yandan da hem siyasal hem hukuksal merkez, bana katacakları büyük olabilir.

İzmir'de yaşıyorum, maddi açıdan ailemi zorlamak istemiyorum ve çok fazla yemek seçiyorum bu yüzden İzmir'de devam etmek şu an için en iyi fikir gibi.

Sıralamalara bakarsak İzmir'de en iyi hukuk fakültesi İzmir Ekonomi Üniversitesinde. Biraz araştırdım ama çok zengin yeri gibi, 11 kişi tam burslu alıyor 100'den fazla kişi de ücretli olarak alıyor. Özel üniversitelerde zorluk çeker miyim diye çekiniyorum açıkçası, burslu okuyan birileri varsa yaşadıklarını yazarsa çok sevinirim. Devlet üniversitesi olarak da başarı sıralaması en iyi üniversite Dokuz Eylül Üniversitesi ama benim sıralamamın 3 kat altında ve kimse önermiyor orada harcanırsın diyorlar. :KK17:

Gerçekten aklım allak bullak oldu, önerileriniz varsa alırım, okuduğunuz için teşekkürler. :KK36:

Tebrik ederim oncelikle
Sirf masraf icin yemek icin gelecegini kendi ellerinle karartma , sonucta Ankara hukuktan bahsediyoruz . Hakim savcıların buyuk bir cogunlugunun ankara hukuktan mezun oldugunu biliyorsun değil mi?
4 yil biraz sıkıntısını cekersin ama ankaradan mezun olunca krallar gibi yasarsin .

Bu benim dusuncem , tabi senin icin en uygun olani sen daha iyi bilirsin , kolaay gelsin.

Çok teşekkür ederim ama son kararım DEÜ oldu, içimde kalacak biraz ama böyle olması daha doğru sanırım. Ailem kararı bana bıraktı ama zorlanacaklarını biliyorum böylesi daha iyi olacak galiba.

Çok teşekkür ederim ama son kararım DEÜ oldu, içimde kalacak biraz ama böyle olması daha doğru sanırım. Ailem kararı bana bıraktı ama zorlanacaklarını biliyorum böylesi daha iyi olacak galiba.
dokuz eylülün altında yazmışsınız puanınıza ama ?

Ankarayı öneririm ama yinede aile yanı en iyisi.Tabiiki izmirden gelen için Ankara köhne bir yer olabilir.Ama yerlere vurulacak kadar değil.Gezilecek yer olsun eğitimi yönünden de ankara üni en köklü ünilerden birisi.Şimdi gelsen yurtta kalsan ki en iyisi için biraz daha ücret gerekiyor orada kalacaksın.Belki sonraki sene eve çıkalım diyeceksin aylık her şeyi hesaplasan 1.5 a yakın masrafın olacak.Ama biraz hayata adım atmak istiyorsan aileden uzaklaşmak en iyisi.Ki bende konya selçuk düşünüyorum yine yakın seninkinden haftasonu ankaraya gelme alternatifim var.Ama diğer üyenin dediği gibi İzmiri bırakıp Ankaraya gelmem :) Zaten 9 eylülde kötü bir üni değil hukuk tarafını bilmiyorum ama mühendisliklerde kötü yorum görmedim pek.Hayırlısı olsun.:)

X