• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Öğrencisi Gardrobu

adenizz

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
21
1
16
İstanbul
merhabalar bu sene bende üniversiteye başlamış bir adayım hazırlık okuyacağım ilk olarak...bir sene boyunca yoğunluktan yorgunluktan dolayı hiç alışveriş yapmadım nerdeyse ve kilo alıp verme-stres vs derken yeni bir gardrop oluşturmaya karar verdim kendime. üniversite öğrencisi için nasıl bir gardrop oluşturmalıyım bilmiyorum açıkcası. çok fazla bir bütçem yok o yüzden mümkün olduğunca ucuz ve güzel bir şeyler almak istiyorum. istanbulda anadolu yakasında böyle bildiğiniz yerler var mı ? alışveriş yapabileceğim ve çok fazla açılmadan kendime ufak bir yeni gardrop oluşturabileceğim yerler ?

öncelikle hayırlı olsun. ama birkaç önerim olacak. ben üniversiteye başladığımda yeni bir ortama girme heyecanıyla kendini kaybedip olmadıkları gibi gözükmeye çalışan ve özentilikleriyle sırıtan bir sürü insan vardı. zamanla törpülendiler. yani demek istediğim yeni ortamlar seni bozmasın. hep olduğun gibi ol. kimselere özenme, kendin ol. o zaman her gün aynı şeyi giysen de dönüp kıyafetin yerine özgüvenine bakarlar. çok kıyafet alamasan da takma. eğer devlet üniversitesine gideceksen, üniversitede artık insanlar büyüyor. yok benim şuyum eksik buyum eksik denilecek bir durum yok. kıyafet konusunu hiiiç kafana takma. sıcağa soğuğa temkinli git yeter :34:

evet kıyafetin o kadar da önemi yok, bu sene hazırlık bitti benim, gardırobum bayağı doludur ama her zaman en üstte olan şeyleri giydim (üşengeçlikten), sene boyunca topu topu 5-6 giysimi görmüşlerdir, düşünün o kadar koca 1 yıl içinde :1:
neyse gelelim konuya, ben anadolu yakasında ikamet ediyorum, ucuzluk deyince ümraniye gelir aklıma, diğer yerlere nazaran daha iyi, özellikle önerebileceğim bir dükkan yok ama zaten merkezde tüm dükkanlar iç içe, bir gününü ayarlarsın baştan aşağı talan edersin mağazaları :34: az bir bütçeyle çeşit çeşit kıyafetler yapmanın bir yolu da pazarlardan geçiyor (:

cevaplar için teşekkürler :) yani açıkcası çok fazla sırıtan tipleri sevmeyen biriyim kendimde öyleyim yerine ve yaşına göre abartmadan giyinmeyi seven biriyim yani. liseye başlarkende benzer şeyleri çok duydum annem bile korkuyordu değişrim diye ama hiç bir şey olmadı hala aynı kişiyim. üniversiteninde değiştireceğini zannetmiyorum açıkcası yani kimseyi dış görünüşlüyle yargılayan biri değilim ve kolay kolay kimsenin dediklerine yargılamalarına da kulak asmam ama dediğim gibi sınav yüzünden çok fazla kilo aldım verdim vs kıyafetlerimin bir çoğu artık düzgün durmuyor üstümde o yüzden mecburen bir alışveriş yapmak zorundayım. yapmışkende öyle çok fazla para bayılmak yada çok iğreti şeyler almak istemiyorum. normal sıradan bir üniversite öğrencisi gibi - öğrenci gibi öğrenci yani- kıyafetleri alacağım zaten yeterince masrafım olacak yol parasıydı oydu buydu derken daha fazla bütçeyi zorlamakta istemediğimden ucuz bir yerler arıyorum internettede gördüm bir kaç yer ama bedenleri olur mu olmaz mı kalıbı nasıl bilmediğimden almak istemiyorum sanırım salı pazarı bu iş için uygunmuş oraya gidip bakacağım bayramdan sonra bakalım. ümraniyeyi de aldım bir kenara onuda bir gezerim olmadı.

genelde güzelsanatlarla alakalı öğrenciler şallar falan takarlar mühendislikte okuyanlar gömlek vs.kombini:)) bende ilk sene hazırlık okucam bu yuzden giderken üstüme ümraniyeden uzun gömlekler almayı dusunuyorum pantolon üstüne şu şifonlar moda ya bu sene o tarz.İletisim bölümü ögrencisiyim asıl dersler baslayınca onları bile giymekte zorlanıcam cok bunalan bi tipim elime kamera alınca benim sana önerim kadıköy cilek sokak, ve ümraniye çarşı oylum yasmak falan gez canım he uğur diye bi mağaza var cok ucuzzz

genelde güzelsanatlarla alakalı öğrenciler şallar falan takarlar mühendislikte okuyanlar gömlek vs.kombini:)) bende ilk sene hazırlık okucam bu yuzden giderken üstüme ümraniyeden uzun gömlekler almayı dusunuyorum pantolon üstüne şu şifonlar moda ya bu sene o tarz.İletisim bölümü ögrencisiyim asıl dersler baslayınca onları bile giymekte zorlanıcam cok bunalan bi tipim elime kamera alınca benim sana önerim kadıköy cilek sokak, ve ümraniye çarşı oylum yasmak falan gez canım he uğur diye bi mağaza var cok ucuzzz

çok teşekküüürlerrr :71: dediklerini not aldım bende salı pazarı kadıköy ve ümraniye gezeceğim sanırım. aynen kot gömlek (ki tam benlik işte) tshirt ve şifon olucak benim dolapta altınada bir iki spor ayakkabı aldım mı tamamdır diyorum bende.bir ikide hırka alırım oldu bitti.

bugün ilk adımımı attım şükür. :8: kızlar bugün salı pazarına gittimkardeşimle beraber. bi kaç bişey aldım ve inanamadım çıktığımda.
bi adet su yeşili dar paça bir adette normal kot ama koyu lacivert ispanyol paça pantolon aldım. 2 tane şu gömlek gibi olan (önünde düğmeleme vs olayı yok ama sadece 2-3 düğme konmuş süs olsun diye )kollarından düğmeli katlamalı tshirtlerden aldım 3 tane t-shirt 1 tanede gömlek aldım yine kollardan katlamalı.3 tane sıfır kol aldım gömleğin altına giymelik. kardeşimde kendine bi saat aldı ve toplam harcadığım para hepsi için 45 tl.
2 pantolon kot + 6 tane üst+3 tane sıfır kol+ saat =45 tl para harcamışım. cidden çok uygundu hani eğer benim gibi alışveriş düşünen varsa mutlaka gitsin. yalnız yinede söyleyeyim aldığınız ürünleri çok dikkatli kontrol edin defolu oluyor bazıları benimkilerin hiç birinde birşey yok baya bir dolaştım. ufaktan başladım dolabımı yeniden oluşturmaya okul açılana kadar güzel bi dolap yapacağım sanırım :) bu arada metroyla giderseniz eğer kadıköy -kartal metrosunda ünalan da iniyorsunuz zaten ordan birazcık yürüdüğünüzde ki kalabalıktan anlaşılıyor zaten salı pazarındasınız.

hangi salı pazarı ümraniyede ki mi
bugün ilk adımımı attım şükür. :8: kızlar bugün salı pazarına gittimkardeşimle beraber. bi kaç bişey aldım ve inanamadım çıktığımda.
bi adet su yeşili dar paça bir adette normal kot ama koyu lacivert ispanyol paça pantolon aldım. 2 tane şu gömlek gibi olan (önünde düğmeleme vs olayı yok ama sadece 2-3 düğme konmuş süs olsun diye )kollarından düğmeli katlamalı tshirtlerden aldım 3 tane t-shirt 1 tanede gömlek aldım yine kollardan katlamalı.3 tane sıfır kol aldım gömleğin altına giymelik. kardeşimde kendine bi saat aldı ve toplam harcadığım para hepsi için 45 tl.
2 pantolon kot + 6 tane üst+3 tane sıfır kol+ saat =45 tl para harcamışım. cidden çok uygundu hani eğer benim gibi alışveriş düşünen varsa mutlaka gitsin. yalnız yinede söyleyeyim aldığınız ürünleri çok dikkatli kontrol edin defolu oluyor bazıları benimkilerin hiç birinde birşey yok baya bir dolaştım. ufaktan başladım dolabımı yeniden oluşturmaya okul açılana kadar güzel bi dolap yapacağım sanırım :) bu arada metroyla giderseniz eğer kadıköy -kartal metrosunda ünalan da iniyorsunuz zaten ordan birazcık yürüdüğünüzde ki kalabalıktan anlaşılıyor zaten salı pazarındasınız.

Arada elbise falan giyilirse hoş olur,ama ben gömlek hastasıyım:1:
Üniversiteye gitmiyorum daha 11. sınıfım ama ben olsam çeşit çeşit gömlek alırdım,hani şu hem kareli hem çizgili gibi gömlekler var ya mavisi siyahı var bende,içime siyah baskılı falan tişört giyip,gömleği geçiriyorum üstüme düğmelerini açık bırakıyorum,hem çok güzel duruyo hem de tam genç kız-öğrenci işi bence..:1::1:

Back