Üniversite öğrencisi 2 kız 1 liraya dert dinliyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Caddy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Uşak Üniversitesi öğrencisi iki kız arkadaş, kentin işlek caddelerinden birinde "1 TL'ye dert dinlenir" yazısıyla "müşteri" çekmeye ve talep edenlerin derdine derman olmaya çalışıyor.

Kent merkezindeki İsmetpaşa Caddesi'nde kaldırıma oturarak derdini anlatmak isteyenlerle 1 lira karşılığında görüşen Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Fatma Kübra Çavuş ile İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Büşra Bayer, vatandaşlardan ilgi görüyor.

Fatma Kübra Çavuş, yaklaşık 15 gündür "dert dinlediklerini", amaçlarının insanlara mutluluk dağıtmak olduğunu, her gün ortalama 30-40 kişiyle sohbet ettiklerini söyledi.

İlk zamanlar yaptıkları işle dalga geçen birkaç kişi olsa da herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını, özelikle ileri yaş grubundan insanların dertlerini ciddiyetle anlattıklarına şahit olduklarını ifade eden Çavuş, başvuranların isimlerini dahi sormadıklarını dile getirdi.

Çavuş, "İnsanlar tanımadıkları, bir daha karşılarına çıkmayacak kişilere sorunlarını daha kolay anlatıyor. Biz onların dertlerini dinleyip dilimiz döndüğünce onları rahatlatmaya, dertlerine çözüm bulmaya çalışıyoruz. Asıl amacımız hiç tanımadığımız kişilere mutluluk dağıtmak. Dertlerini anlatanlar daha sonra bize 1 lira ödeme yapıyor. Bu para sembolik ama yine de bütçemize katkı sağlıyor" diye konuştu. AA

Habertürk

Çok akıllıca...

Biz de öğrenciyken 10 tanesi bir liraya aldığımız kalemleri maddi durumu yetersiz öğrencilere yardım adı altında tanesi 50 kuruşa satardık. Sonra gidip bir güzel ziyafet çekerdik kazandıklarımızla

Isi bilcen ise gitmicen.. Biz niye akil edemedik bunu daha onceden yav?
kızlarınki kolay iş değil saraylım,dert dinleye dinleye dert sahibi olur insan,psikologlar pozitif insanların yanın da olun diyor,ben paraı az buldum 5 tl olmalı aslındaakşama kadar insanın kafası sepet olur yav

kızlarınki kolay iş değil saraylım,dert dinleye dinleye dert sahibi olur insan,psikologlar pozitif insanların yanın da olun diyor,ben paraı az buldum 5 tl olmalı aslındaakşama kadar insanın kafası sepet olur yav
Sen cok yasa emi, guldurdun beni..

Tam diyecektim bunu ancak bizim meslekten birileri yapar diye, öyle de olmuş.
Geleceğin işsiz güçleri olarak, toplumdaki açığı farkedip o alana yönelmişler.
Yakında paraları nasıl sayacaklarını şaşıracaklardır.
Aferin, zihni sinir gençler.

:)
Ben de bu sabah "dertsiz insan var mıdır acaba" diye düşünüyordum.
Bu kızlar çok akıllı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…