Lise Yorum ve Soruları Universite ogrencileri yardimci olabilir mi ki?

AdrianaLimaa

bilsen kac kurbaga optuk!
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2010
1.584
10
66
İngiltere
Selam kizlar,
Ben deli gibi doktor olmak istiyorum! ama o kadar duzensiz calisiyorum ki gercekten cok calistim butun bir yil boyunca uykusuzluktan bembeyazdim kilo aldim cunku yemege bile zaman ayirmayip biskuvi cikolata yedim hep Yil sonu sinavlarimdan bir hafta once stresten hasta oldum ondan onceki hafta 40 derece atesle yattim okula gidemedim bu yuzden de calisamadim. Gece boyu kahve icmekten mide krampi gecirip sabah 3 e kadar hastanede gecirdik sinavlarima bu gibi sebeplerle gec girdim hep. Uykusuzluk ve yorgunluk sebebiyle cok verim alamadim calismalarimdan ve sinav sonuclarim cok kotu geldi Liseyi bitirmeme bir sene var. Son senem O kadar korkuyorum ki tekrar ayni stresi yasayacagim diye calismak istemiyorum artik inaninkaydirigubbakcemile

Gecenlerde tatildeyken cok eski bir aile dostumuzla karsilastik. Kizlari tip kazanmislar:)
Buyuk olan kiz oss ye girip mat bolumu tutturunca 2 yil mat okumus ama hic sevememis 2 yil sora universiteden ayrilip oss ye hazirlanmaya karar vermis. Ve ailesine korkmayin ben uni de nasil ders calisacagimi ogrendim tip okumak istiyorum demis ve olmus..
Aslinda onun kizina da telefon acip sorsam yardimci olur heralde:)

Ama sizler bana fikir verebilirseniz coook mutlu olurum... Cok uzgunuma.s.

• düzensiz çalışma
  • uykusuz kalma
  • yemek yememe

başarısız olmak için elinden gelen yapmışsın.delikafadulden

sağlık olmadan başarı olmaz. ne demiş "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur."
değil mi canım

öncelikle alışkanlıklarından vazgeç.

düzgün ve dengeli beslen.

günlük uyku saatini aksatma.

günün verimli saatlerini kullanmayı dene. sabahlara kadar ders çalışmak başarının anahtarı
değil. :umursamaz:

hangi yöntemle daha iyi öğrendiğini belirle . bunun için rehber öğretmeninden yardım al.opuyorumnanaktan

en anlamadığın konular varsa onları en temelinden başla çalışmaya.zemuszemus

ezberle yürümez mantığına yatır. her konuyu. ister Türkçe olsun ister fen dersleri hepsini mantığına yatır.

tüm bunları yaparsan başarı elinin altında önümüzdeki senede tıp fakültesi yolcususun güle gülealkisalkisalkis

canım ben düz lise mezunuyum benimde tek hayalim tıpı kazanmaktı bu sene sınava girdim gazi ünv. tıp kazandım.hihoyyythihoyyyt

Ay ne guzel:)) canim cok sevindim senin adina ya tebrik ederim
Darisi benim basimaboshayallersmile
Okulum acilali 3 hafta oldu duzgun uykumu aliyorum her gun 7 saat. aksamlari sporumu yapiorum
eve gelince yemek yiyip her konuyu tekrar ediyorum:) Ilk sinavlarim cok iyi geldi:)
Insallah boyle devam eder:Saruboceq:

düzensiz uyku, düzensiz beslenme, düzensiz yaşam...

peki böyle yaparak sağlıkçı nasıl olunur?

öncelikle şunu söylemek isterim. üniversiteye giren birisi orda lisedeki gibi çalışılmaması gerketiğini anlar. zira tek bir dersi geçebilmek için bile koca koca kitaplar, notlar ezberlenmek zorundadır. evet o dediğin kişiye nasıl kazandığını, neler yapman gerektiğini sorabilirsin. daha motive edici cevaplar alacağına inanıyorum.

ben de bir iki tavsiye vermek istiyorum sana.

1) derslere çalışırken, test çözerken bilmediğin konulara öncelik ver. çözemediğin yerlere çalışmaya bak. çözebildiğin konuyu zaten yapabiliyorsundur. arada bir kontrol edersin kendini olur biter.

2) sınavlarda soruyla asla inatlaşma. turlama tekniğini kullan mutlaka. şöyleki; matematik bölümündesin diyelim. birinci ve ikinci soruyu çok kolay çözdün ama üçüncü soru ilk denemende çıkmadı. hemen dördüncü soruya geç. test bittikten sonra boşlarına dön ve tekrar dene. belki ilk seferde aklına gelmeyen yöntem gelecektir. ama eğer soruyla inatlaşırsan sonucu bulsan bile zaman kaybetmiş olacaksın.

3) tarih, coğrafya ve felsefeyi yabana atma. mutlaka onlara da çalış. hem genel kültür olarak düşün. hem de yapamadığın geometri, matematik, fen sorusu yerine geçeceklerini düşün.

bunları yazdım ama son maddeyi birazcık eski sisteme göre yazdım. sınavı artık nasıl yapıyorlar bilmiyorum. dersane hocalarını da dinle mutlaka. unutma ki onar bu konuda tecrübeliler.

Cok tesekkur ederim:) Yurt disinda oldugum icin sistemde biraz farkli derslerde en cok dillerde zorlaniyorum zaten fransizca ve ingilizce almak zorundayim onlari yukseltirsem olucak galiba
5 haftadir duzenli herseyim:)
Surekli tekrar yapiyorum ama ezberim hic kuvvetli degil biyoloji de ilerde sorun olacak gibi hicbir sey kalmiyor aklimda kaldi diyelim 1 hafta sonra konuya goz gezdirdigimde hicbirsey i hatirlamiyorum. 1 yilda 6 kez telefon unuttum! Sirf telefonla da kalmiyo tabi sanirim hafiza problemim var

Ya doktor oliyim en cok bunu istiyorum ya Ben tipta okiyan tanidigimizi aramayi unuttum ya!! Arayim bi o zmn bugun ya da yarin size de bildirim nasil yapmis belki okuyup yararlanmak isteyen olabilir:):ecrin_bebek: