!!! Üniversite etiketi mi Meslek hedefi mi !!!! Boun Pdr vs Şehir Psikoloji

Beyzzg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
7
5
27
Gerçekteen kafamı 1500 parçaya ayıran bir tercih döneminden geçiyorum ve kime sorsam beni tatmin edemiyo yani kafam allak bullak aradığım cevabı bulamıyorum hesabı sırf bunun için açtım inş yardımcı olursunuz

Öncelikle ben 4 sene boyunca psikoloji hedefiyle yaşamış biri olarak tm-3 sıralamam 3616 geldi. Malesef boğaziçi psikoloji gelmemekle beraber boğaziçinin pdrsi rahat tutuyo. Fakat içime çok sinen Şehir üniversitesinin tam burslu psikolijisi de geliyo ve boğaziçi pdr den daha yüksekte bi sıralamsı var. Durum şu kızlar:
-şimdi ben pdr yi ön sıraya yazıp şehirde psikoloji seçeneğini yok ederek pdr mi okumalıyım (ki annem babam boğaziçi de boğaziçi diyen insanlar çok istiyolar oeda okumamı) yoksa tam burslu olarak şehire gidip psikoloji mi okumalıyım ? Dezavantajları ve avantajları ne olur?

Kısacası üniversite etiketi mi, meslek ideali mi?

Not: boun pdr 6 binle kapatmış Şehir psikoloji 4 binle. sıralama da boğaziçine öncelik vericeğimi düşünürsek şehiri iptal etmiş olurum yani ölü tercih olur daha yüksek olduğundan öbür türlü de bopaziçi ihtimali düşer,

yaa tam olarak aynı durumdayıım, peki ne yapmayı düşünüyorsun? benim de sıralamam hemen hemen senin gibi boğaziçi pdr mi istanbul bigi psikoloji mi hatta odtü psikoloji mi bir türlü karar veremiyorum.

İstanbul şehir üniversitesi? Gerçekten mi? Karşısındaki okul da boun ha. Koç, sabancı psikoloji de tutmuyordur heralde, bari yeditepe bilgi falan olsa şehir nedir ya, kesinlikle boğaziçi. Şehir üniversitesi cemaatin mi bilmyiroum ama aşırı muhafazakar bir üniversite, giden arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla. İlla psikoloji diyorsan başka bir vakıf derim ben, ama ben olsam okul seçerim bölüm yerine.

Kesinlikle pdr seç. Önümüzdeki 10 yıl içinde pdr ci açığı bitmez. Şehir Üniversitesini Düşünme bile. Pdr yaz

Şehir üni hukuk da hukuk diye tutturduğum halde tamam hadi gel diiyip sorgusuz sualsiz alsa gene gitmem.

Vay anasını insanlar nelerde tereddüt duyuyor.
Oranın yüksek olmasının sebebi tam burslu olması. Paralı gelenlerin puanı tam olarak kaç? 200 mü 250 mi????? Ya da o kadar da abartmayayım. Belki de yüksektir. 251 falan......

Bence bizimle dalga geçiyorsun. Ya da ne bileyim, ay boğaziçini mi seçsem tırtingensporu mu diye kafa yapıyorsun?

Gönder ordan bir boğaziçi. Ben de onu yazıcam üzerinize afiyet..

peki istanbul bilgi ya da odtü psikoloji yerine de boğaziçi pdr mi?

Kesinlikle okul değil bölüm secmelisin hele pdr okuyacaksan ister Boğaziçi de oku ister Van'da hiç fark etmez ki sonuçta KPSS ye girip devlet sana o atama döneminde nereleri açarsa oraya atanacaksin Öğrencilerin sana hangi üniversitede okuduğunu sormayacak bile

Ama bahsettiğin diğer üniversite hakkında hiç fikrim yok canım

kesinlikle boğaziçi pdr. boğaziçi ile şehir kıyaslanamaz bile. hem pdr nin iş imkanı daha çok bildiğim kadarıyla.

yaa tam olarak aynı durumdayıım, peki ne yapmayı düşünüyorsun? benim de sıralamam hemen hemen senin gibi boğaziçi pdr mi istanbul bigi psikoloji mi hatta odtü psikoloji mi bir türlü karar veremiyorum.

Boğaziçine karar verdim, hem dil hem de yurt dışı seçenekleri için. bide vakıfta sınıflardaki seviye farkı beni düşündürüyodu her ne kadar burslu olsanda. Sanırım bana boğaziçi yolları.. Tabi hala içimde bir psikoloji isteği var ama onu da seçmeli derslerimi psikolojiden seçerek veyahut yüksek lisansımı klinik psikoloji üzernden yapmayı düşünüyorum. tabi pdr okuyanların önünü psikolojiden yana kesiyolar malesef, yani ben bir kaç güne kadar "pdr okuyup yüksek lisansla psikolojinin alanına damlarım yea nolcak" diye düşünürken bunun biraz zor olduğunu öğrendim. hayırlısı tabi.
kısacası boğaziçi stayla

Muhafazakar olması bir sorun değil benim için hatta ipi kopuk bir ortamda okumaktansa tercihimdir şehir. zaten boğaziçine karar verdim yani bölüm yerine üni tercihi yaptım,bakalım hayırlısı

haha o civar bişey malesef şehir ücretli, tabi benim tereddütüm malesef "Şehir üni mi yoksa Boğaziçi mi" değildi, öyle bir soru kabul edilemez tabi

Ya direk mesleğin oluyo 4 senenin sonunda çok cazip geldi tabi ama atanma mevzusu da var. Ben daha çok özel okullarda çalışmayı isterim hani boğaziçi mülakatta kendini daha rahat belli eder zaten o konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…