• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"üniversite bitirdi diye kamuya almak zorunda mıyız?"

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Binlerce öğretmene kötü haber!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın geçtiğimiz hafta umutlandırdığı 127 bin atama bekleyen öğretmene kötü haber, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Bakan Avcı'nın "İhtiyacımız var, Maliye Bakanıyla konuşup kadro isteyeceğim" dediği 127 bin öğretmen kadrosuna Bakan Şimşek'ten red geldi. 2014 Bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinin dün gerçekleşen son oturumunda CHPli vekillerin imzasıyla hazırlanan önerge, akşam saatlerinde Maliye Bakanlığı'nın itirazı ve AKPlilerin red oyuyla reddedildi. 2014 bütçesi, atama bekleyen öğretmenlere kadro vermeden Komisyondan geçti. Böylece binlerce öğretmen bir kez daha hayal kırıklığı yaşarken, Maliye Bakanı Şimşek, Bakan Avcı'yı açığa düşürmüş oldu. Komisyondaki bütçe görüşmelerinin sona erdiği akşam saatlerine kadar twitterda milletvekillerinden haber bekleyen öğretmenler, bu sonucun ardından gece boyunca attıkları twitlerle tepkilerini gösterdiler. Twitterda durumu protesto eden öğretmenleri Komisyonun CHPli üyesi Müslim Sarı sakinleştirdi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANINI AÇIĞA DÜŞÜRDÜ

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde Bakan Nabi Avcı, "Bizim toplam öğretmen ihtiyacımız 127 bin" diyerek 2014 yılı için bu kadrolara atama yapılabilmesi için Maliye Bakanı ile görüşeceğini söylemişti. Kendisine destek veren Komisyonun CHPli vekillerine teşekkür eden Avcı, "Bugün plan ve bütçe komisyonu üyelerinden aldığım destek ile birlikte Maliye Bakanımız ve Başbakanımızla bu hususu tekrar müzakere edeceğim" diye konuşmuştu. Bakan Avcı'nın bu sözleri üzerine büyük heyecan yaşayan atanamayan öğretmenlerin umudu, dün bir kez daha suya düştü. Dün 2014 bütçesinin tamamına ilişkin görüşmelerin son gününde, yeni kadro açılabilmesi için, 2014 yılı bütçesinin değiştirilmesi gereken "kamuya personel alımını" düzenleyen hükümlerine ilişkin bir değişiklik önergesi verildi.

127 BİN ÖĞRETMEN İÇİN VERİLEN ÖNERGE REDDEDİLDİ

CHPli Müslim Sarı başta olmak üzere çok sayıda vekilin imzasıyla hazırlanan önerge, 127 bin öğretmene kadro açacak şekilde bütçede değişiklik öngörüyordu. Ancak önergenin okunmasının ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önergeye karşı çıktı. Maliye Bakanı Şimşek'in ardından AKPli vekillerin oylarıyla da önerge reddedildi. Böylece bütçede 127 bin öğretmene sağlanacak kadro birkez daha rafa kaldırıldı. 2014 yılı bütçesi, öğretmen atamaları için sadece 10 bin kadroya izin verecek şekilde bir değişiklik yapılmadan Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti.

BAKAN ŞİMŞEK: "ÜNİVERSİTE BİTİRDİ DİYE KAMUYA ALMAK ZORUNDA MIYIZ?"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHPli vekillerin duruma gösterdiği tepki üzerine bir konuşma yaparak, "2009'da 42 bin, 2010'da 41 bin, 2011'de 41 bin, 2012'de 56 bin ve 2013'te 41 bin civarında öğretmeni kamuya aldık. Üniversite biterenlerin yüzde 100'ünü, üniversite okudu diye herkesi devlete mi alacağız, böyle bir anlayış olabilir mi? Bir okuldan mezun oldu diye, kamuda istihdam edilecek diye bir şey mümkün mü? Kamu bunu kaldırabilir mi? O zaman kamunun tüm bütçesini personel harcamalarına idame etmemiz lazım ama o da yetmez" diye konuştu.

TWİTTER YIKILDI

Bütçenin son gününde127 bin öğretmen kadrosuyla ilgili gelişmeleri belirli aralıklarla twitterdan paylaşan vekiller, önergenin reddedildiğini yine twitterdan paylaştılar. Önergeyle ilgili girişime öncülük eden CHPli Müslim Sarı, hazırlanan önergenin fotoğrafını da twittera koydu. Sarı, "Önergemiz karşısında bakanın ve AKP'nin alacağı tavrı merakla bekliyoruz" yorumunu yaparken, kısa süre sonra önerge Komisyonda okundu ve reddedildi. Bunun üzerine Sarı, twitterdan "Kadro için verdiğimiz önerge AKP'nin oylarıyla reddedildi" diye yazdı. Bunun üzerine gelişmeyi protesto eden çok sayıda twit atılması dikkat çekti. Ardından Sarı "Bu mücadelenin sona erdiği anlamına gelmiyor. Tam tersi tempoyu yükselterek devam edeceğiz. Hakkınız olan kadroları alana kadar" diyerek twitterdaki protestoları yatıştırmaya çalıştı. gazetevatan
 
Evet,iş vermesin umrumda da değil artık MEB...:3::3:

Bu yıl mezun oldum öğretmenlikten ama nefret ettirdiler mesleğimden...:25: Yok dersaneciler,yok alan sınavı,yok şu bu...Gerçekten genç yaşındaki binlerce insanı hayattan bezdirdiler.

Kaç tane insan atanamadığı için intihar etti ? O insanların hakkını nasıl ödeyecekler bakalım ? :ssz::ssz:

Vazgeçtim öğretmenlikten,memurluk için çalışıyorum artık...

Yazıklar olsun diyorum sadece.

İş vermiyorsun ama verdiğin krediyi de çatır çatır istiyorsun ama.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi adama ? :37:
 
Madem iş vermek zorunda değilsin ne diye üniversitede öğretmenlik bölümünü açıyorsun be adam? Ben hayrına mı 4 yılımı feda ediyorum?
Binlerce insanın hakkı var üzerinizde. Siz bu yükü nasıl kaldıracaksınız?...
 
Son düzenleme:
Evet tabi ki almak zorunda değilsin. Kamuda, belediyelerde kadrolaşmada mis gibi torpil dönerken o kadar insanı atamak zorunda değilsin. Bulsalardı torpil. MEB mi düşünecek torpil bulamayanları yapmayın lütfen :27::35::35:
 
Her üniversite bitirene kadro vermek zorunda değilsiniz tabi ama üniversitelere kamudaki ve özeldeki ihtiyaç kadar kontenjan açmayı ne zaman akıl edeceksiniz onu bekliyorum ben merakla.
 
Artık üniversite mezunu olmanın yada yüksek lisans görmüş olmanın, iyi derecede birkaç dil konuşuyor olmanın bi önemi yok. Eger resimdeki gibi şanslı akepe yandaşı iseniz işiniz hazır, yoksa başınızın çaresine bakın....
Zaten böyle giderse öğretmenlerde gerek kalmıycak, bisürü imam var onlar yaparlar herhalde öğretmenlik.
Eki Görüntüle 870561
 
Doğru niye versinlerki öğretmene, memura kadroyu. O kadar mülakat, torpil varken bize neden ihtiyaçları olsun ki?

Madem gerçekten almak istemiyorsun kapat o bölümleri de bizde mal mal beklemeyelim atanacağız diye
Sonra da karşımıza geçip özelde çok alıyormuş gibi "kamuyu bekleyenlere şaşırıyorum" diyorlar
Küfür etseler ondan bin kat daha iyi
 
Tabi ki üniversite bitirdi diye kamuya almak zorunda değiller, ama öğretmenlik gibi çalışma alanı %80 kamu olan bir mesleğin, kontejyan sayısını aslında kontrol etmek zorundalar. 127 bin atama bekleyen varmış, adam şaka gibi 10 bin atama yapılacak demiş. o zaman hesaplanacak yılda kaç bin öğretmen atamasına ihtiyaç olunduğu, ona göre üniversitelerdeki kontejyanlar ayarlanacak. 10 bin ihtiyac varsa, kontejyan sınırlaması 25 bin olacak maksimum. o zaman işsiz öğretmen de kalmaz. ama tabi bu en başında ayarlanması gereken bir sistemdi. şimdi öğretmenlik bölümlerine "5 sene 4 sene alım yapılmayacak, mezunlar atanacak önce" denilse, o da haksızlık olur.
 
Back