üni aöf acil!

ruhsuzmelek09

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
743
62
0
Ankara
Kızlar merhaba ben bu sene mezun oldum. Sınava çalışmadığım için puanım'da berbat tabi 178
Bende boştan yere 1 senem gitmesin diye aöf yazılmak istiyorum.
Normalde istersem kendi bölümümden geçiş yapabilirdim. Ama bölümümü istemediğim için tercih filan yapmadım.
Benim bu tercihlerde aöf olarak tercih mi yapmam gerekti?
Yani eylül de gidip kaydolsam herhangi bi üni olmuyormu

Elbette, açık öğretim içinde tercih yapman gerekirdi.
Tercih yapmadan eylülde gidip kaydolamazsın.
Ek yerleştirmeleri beklemen gerekicek bu durumda, eylülde oluyor sanırım ek yerleştirme, onu takip et.

Hayır olmuyor aöf için de tercih yapman gerekiyordu. Arkadaşın da dediği gibi eylül de ek yerleştirmeler olur ona bir bakarsın.

bu tercihlerde bişi yazmadıysan ek yerleştirmelerde aöf tercih et olur o zaman her türlü.ama 2 yıllık tercih etmelisin kontenjansız cünkü o bölümler her türlü alırlar.bende öyle yapmıştım daha önce.

tercih yapmadan kayıt olman mümkün değil. şanslısın ki ek yerleştirmeler var. üniversitelerin kayıt zamanı bittikten sonra açıklanır boş kontenjanlar. onları takip et.

Sağolun kızlar bilmiyordum bunu eylül de sorun çıkmaz inş.
Hangi bölümleri öneririsiniz peki ?
Çok yetersizim bu konularda

kontenjansız yani 2 yıllık bölümlere her türlü girersin sorun çıkmaz.
ama yanlış hatırlamıyorsan 4 yıllık bölümlerde kontenjan oluyordu, yine onlarıda dene tabi ama olmama ihtimalinide düşün.

lisede ne okudun?
yada üniversitede ne okumak isterdin? bunları düşünüp bi bölüm bulabilirsin kendine.

Büro Yönetimi/Yönetici asistanlığı okudum.
Halkla ilişkiler ya da insan kaynakları düşünüyorum ama çevremdekiler kamu yönetimi yaz diyorlar.
Yapamam diye düşünüyorum, sözelciyim ben yani.
İlerisi devamı olan bir meslek olsun istiyorum :26:

eğer ilerisi olan devamı olan bir meslek istiyorsan kendini biraz zorlamalı ve bu yıl bolca ders çalışıp seneye örgün öğretim kazanmaya bakmalısın canım çünkü artık bırak açık öğretimi ,örgün mezunları bile iş bulmakta inanılmaz sıkıntı çekiyorlar.

sen bu yıl tabi açık öğretime kaydını yaptır, ama bi yandanda derslerine çalışmaya devam et, nasılsa açıktan okuyorum diye koyverme.
2 yıl sonra yada 4 yıl sonra açık öğretimi bitirdiğindede bi bakmışsın şu an olduğun yerden iki adım ileriye bide gidememişsin.

halkla ilişkiler değil ama insan kaynaklarını istiyorsan eğer oku derim. halkla ilişkilerden ziyade daha geleceği olan bir bölüm.

Sağol canım.
Kpss giricem bakalım inş. atama olur :26:

Sağol canım.
Kpss giricem bakalım inş. atama olur :26:

normal ünv. neden düşünmüyorsun ki. çalışsan düzgün bir bölüm kazansan olmaz mı?

üniversite sınavından düşük almışsın kpssyi nasıl yapacaksın. liseden sonra atamaların puanları çok yüksek oluyor. en az 90'ın üstüne alman gerekiyor...

Şansımı denemek istiyorum kpss'de.
Ya şu aralar kafam o kadar dalgın ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Maddi olarak biraz sıkıntılar var.

Şansımı denemek istiyorum kpss'de.
Ya şu aralar kafam o kadar dalgın ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Maddi olarak biraz sıkıntılar var.

tabi dene ama çok fazla ümitlenme. bende liseden sonra kpssye girmiş 78 almıştım, ne sevinmiştim ama sanki atanacakmışım gibi. umutlanma. gerçekçi ol diye yazdım.

Meslek lisesi mezunu ise ygs sınavına başvuru yapmış oluyorsun istersen ek yerleşmede 2 yıllık örgün kendi bölümünü tercih verebilirsin ama yok dersen yine 2 yıllık aöf geçiş hakkını kullanabilirsin.bende aöf işletmeye yerleştim hayırlısı olsun.

Kendi bölümümü istemiyorum ya :26:
Teşekkkür ederim ek yerleşmelere kaldık artık

Elbette, açık öğretim içinde tercih yapman gerekirdi.
Tercih yapmadan eylülde gidip kaydolamazsın.
Ek yerleştirmeleri beklemen gerekicek bu durumda, eylülde oluyor sanırım ek yerleştirme, onu takip et.

Hayır olmuyor aöf için de tercih yapman gerekiyordu. Arkadaşın da dediği gibi eylül de ek yerleştirmeler olur ona bir bakarsın.

tercih yapmadan kayıt olman mümkün değil. şanslısın ki ek yerleştirmeler var. üniversitelerin kayıt zamanı bittikten sonra açıklanır boş kontenjanlar. onları takip et.

Kızlar tekrar dan merhaba,
Ben kendi bölümümü tercih etmeye karar verdim.
Ösym çağrı merkezini aradım ama sürekli hat meşgul size danışayım dedim.
Ben ilk tercihler de tercih yapmadım ya ek yerleştirmeler de tercih yapabilirim dimi?
Bir arkadaşım ilk tercih te yerleşemeyenler yapıyor o ek yerleştirmeleri dedi of

en azından aöf de artık daha cesitli bölümler var eskiden cok sinirliydi.seceblrsin sana en yakın olanı. Biraz arastir bence.yada karar ver 1 sene kendini motive edip hazırlayıp calisabilirmisin sınava tekrar diye ..denemeye deger .calisinca isteyince hersey olur

Aöf'den vazgeçtim kendi bölümümü istiyorum.
Ama tercih yapabilirmiyim bilmiyorum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…