Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

Kızlar ben geldim.. zemuszemus
Cadi imiş :)) Kız bebek diye tahmin edenleri kutluyorum, temenni edenler için teşekkür ediyorum..

Bir yaşlı yakınım, Şanslı kadının kızı olurmuş diyordu, vallahi erkek evlat anaları da şanslıdır bence hiç farketmez, ama gönlüm kız olmasını diliyordu içten içe, şimdi anladım... randevuma giderken bir laf etmiştim, şimdi kafam karmakarışık , ama öğrendiğim an oturacak yerine herşey diye..

Aynen öyle oldu...Sanki bir sis perdesi vardı kafamda ama şimdi bebişimin bir kişiliği var şimdiden benim gözümde bile..

Cadı mı sıpa mı diyordum, sanırsam Cadı lakabını o kadar kullandım ki kızcağız buna layık olabilmek için elinden geleni yaptı bugün Doktor önce ilk dakikalarda hemen kız gibi görünüyor bu dedi, ben birden heyecanlandım ( zaten elim kalbimde bekliyorum ) sonra adamcağız emin olmak için yok bacak altından bakalım, yok karın kenarından bakalım dedikçe bu iyice sırtını döndü. Zaten yüzü aşağıya bacaklarıma bakar şekilde yatıyor ilk kontrolden beri. Sanki kendini saklar, her isteyene göstermez bir edası var haspanın... Sonra doktorcuğumun sesini duymuş gibi bir naz bir eda bir kapris yapıp sırtını da dönmez mi bize..

Olmaz ki ama bu da böyle kızım ben seni 4 aydır bekliyorum dedim, doktor gülmeye başladı, "Ben bu anne babaları anlamıyorum şimdi aç aç derler, kız 18 i geçince de aman kızım kapa derler " demez mi ? Gülmeye başladık vallahi şu an öyle doktorcum kusura bakmadın dedim.

Doktor muayeneyi yaklaşık 25 dakika kadar uzattı , denedi, evirdi , çevirdi, sağdan dürttü soldan itti en sonunda " % 90 kız ama çok inatçı haspam , 2-3 hafta daha geçsin, bu biraz da etlensin butlansın ona göre bakalım. " dedi. O zaman irileşeceği için elini kolunu bacağını mecburen açacak ve uzatacak görmek daha kolay, sonuç da daha kesin olur dedi.

Anlayacağınız bugün nihai sonuç olmamakla beraber büyük ihtimalle anne karnındaki savaşını kazanmış görünen bir kız çocuk anne adayıyım arkadaşlar..

Doktorum 12 haftalıkken baktığında "ikiz eşini kaybedip hayata tutunmayı başaranlar genelde kız bebek oluyor" demişti, Bugün onu anımsattım gülerek" AAAaa ööyle mi demişim hiç anımsamıyorum dedi hiç de inandırıcı olmayan bir ifade ile laelaelaelaelae

Hep söylüyorum , allahım bana bir umut verdi, umudu besledim duayla , inançla, sabırla, büyüttüm bir embriyo haline getirdim.
Sonra onlar birer birer trasnfer edildi, ikisi kalmayı seçti biri hiç beğenmedi rahmimi ve gitti.
Geride kalanlar bana tutunurlar mı diye devam ettim umudumu hayal etmeye, kalırız biz burda dediler.
Kalp çarpıntısı yaşarlar mı diye bekledim , iki minicik kalp dakikada 170 attı haftalarca biz burdayız diyere, çok sevinmiştim , ağlamadım ağlamak nazar getiriri diye korkarak..

Sonra ağlamanın da doğanın bir sonucu bir getirisi olduğunu 2 minicik kalpten biri gitmeye karar verdişğinde anladım. Gitti giderken de elime geldi , ben veda ediyorum diyerek. Onu görmek , onu kaybetmek bana isyan duygusunu verdi evimden kalkıp hastaneye kanlar içinde gidene kadar.

Ekrana bağlamışlardı beni , geride kalan var mı diye, inanmıyordum ama allaha inancım hiç yanlız bırakmadı beni, şimdi CADI diye hakkında konuştuğumuz kapl hiç istifini bozmadan ben burdayım diyordu, Onu gönderdim tek başıma rahat rahat yatıcam ben burda ......

Haftalarca yatakta yattım sadece tuvalete gitmeme izin vardı, dua etmek, umudumu , hayalimi ayakta tutmak, inanmak ve sabır göstermek zorundaydım tıpkı bu maceraya başladığım ilk gün gibi.. Çok zor geçti o günler, bazı arkadaşlarım 12 gün kan testini yapmadan beklemeyi çok zor nitelendiriyorlardı. Hep dedim ki kimseyi kırmamaya çalışarak, dua edelim ki beklediğimiz tek şey bu olsun..

Ben yaşam ile ölüm arasındaki çizginin benim bebeğimin baş ucunda sallandığını düşünerek bekledim haftalarca. HEr hafta kontrol, her hafgta ultrason.. Her hafta yeşermeye devam eden, bana biraz daha tutunan bir mercimek.. Önmce mercimek , sonra portakal şimdi de ince küçük bir kavun olan bebeğim.

16. haftamızı bitirdik teyzeleri bugün .. Allahım benim sıkıntılarımın hiçbirini, endişelerimin tekini bile kimseye yaşatmasın. Yaşamış olanlara da sabır ve dayanma gücü verdin. Sevinçlerimin tamamının , hatta daha da fazlasının size nasip olmasını diliyorum.Umarım benim yarıladığım bu yol, başkalarının yeni başladığı, ya da tamamladığı ya da çoktan kucağına alıp unuttuğu bir yol olsun.

Her ne kadar heyecanlı, umutlu, uzun, endişeli bir yol da olsa, bitsin istiyorum naçizane görüşüm bu benim. Sağlıkla, keyifle, huzurla tamamlansın, bitsin ve ben de herkes gibi bebişimi kucağıma alayım..

Bu satırların çok benzerini günlüğüme de yazacağım bu akşam .. ılk defa bağ kurduğum ve bence artık kişiliği olan kızıma ( hala % 90 ihtimal de olsa ) sesleneceğim..

Ondan önce size seslendim, tüp kızımın, tüpçü teyzelerine ve tüpçü kardeşlerine doğal olarak.

Allah yardımcımız ve hep destekleyenimiz olsun.
Sizler benden daha şanslı , daha da sevinçli olursunuz umarıum...
ıkizler üçüzler, ben bakarım aaaa noolcak diyene dördüzler gelsin arkadaşlarım..

bana şimdilik bu prenses yeteryerimseniben

canım yaaaaaaaaaaa demek cadı olcek................ınşşş canım ........çok guzel .......rabbım tamamına erdırsın........açmıyo dımı cadı...........açmaz namıuslu kız o.....annesı................opuyorumnanaktan

canım benim yazını okurken cok duygulandım...........yazdıgın her satırda duygularını acıkça dile getirmişin.......rabbım hepimizin dualrını kabul etsın ......dedigin gibi..........Umarım senin yarıladığım bu yol, başkalarının yeni başladığı, ya da tamamladığı ya da çoktan kucağına alıp unuttuğu bir yol olsun. AMıN ALLAHIM....................ıSTEYEN HERKESE ...........BEKLEYEN....TEDAVıDE OLAN..........SAGLIKLI HUZURLU VER RABBıM......HEP MUTLU KAL ARKADAŞIM...........SAĞLIKLA MELEGıNı KUCAGINA AL...

evet teyzesi pek bir namuslu çıktı gerçekten yerimseniben

saol arkadaşım, allah her isteyene nasip etsin. sen hala değiştirmemişsin nicki ni ? yoğun çaba gösterdik aaa senin için delikafadulden

serenenas, çok güzel yazmışsın, çok güzel dilekler dilemişsin... bir kez daha tebrik ederim seni... dile getirmedim ama benim içimden de kız geçiyordu senin için...

çok zorlu yollardan geçiyoruz, ama yolun ucunda ne büyük bir hediye var... duygularımızı kelimelerle ifade edemiyoruz.
41 kere maşallah diyorum siz iki cadıya... :) Allah nazarlardan saklasın... bence de artık hayal kurmalısın, onö güzel müzkler dinlet, konuş onunla... sev onu... az kaldı kucağına almana...
sevgilerimle... öpüyorum ikinizi de...

Son düzenleme:

saol teyzoşu , allah nasip ederse güzel hayallerimiz var bizim de :kedi:

Tüm yaşanan sıkıntılar unutulur ve sağlıkla cadı'nı kucağına alırsın inşallah...Göstermemek dışında başka nazlar yapmasın sana:))

Ben de varım...19/6/2009

Dün bebeğimle ikinci buluşmamız gerçekleşti.
Bu kez daha sakin, kontrol amaçlı kısa bir mauyene oldu. Doktorum bebeğimin hayata tutunmasında emeği olan, Adnan Hoca'ydı, böylece kendisi de tanışmış oldu minikle...

Bebeğin boyunu öğrendiğimde çok şaşırdım. Geçen hafta 5 mm iken, şuanda tam 11 mm olmuş, iki katından daha çok bir gelişme göstermiş maşallah. Çünkü artık 2 gün sonra tam 2 aylık olacak... Doktorum gelişiminin haftası ile uyumlu olduğunu söyledi...
Kalp atışlarını kısa bir süre de olsa oldukça güçlü bir şekilde dinledim...

Bir de beni şaşırtan görüntüsü oldu, geçen hafta nokta kadar iken, dünki ultrasondaki görüntüsü minyatür bir insan formundaydı, kolları seçiliyordu ve hareket ediyordu. Büyük bir C harfine benziyordu ama bu kez sadece sesi ile değil görüntüsü ile de "ben de varım" der gibiydi... opuyorumnanaktan

Dünyaya istenen bir bebek olarak gelmenin güzelliği üstünde olacak bebeğim... Yolculukların en yoğununa çıktın, yolun açık olsun...

Biraz da kendimden bahsedeyim, henüz herhangi bir mide bulantısı yaşamadım, progestanın saatini değiştirdim, artık tokken içiyorum ve tansiyon düşmesi yapmıyor, aklınızda bulunsun... Ama fırsat buldukça uyumaya devam... -tatlicadiarzu-

canim cok sevindim bebisin gelisimine
Yarin Sabah bende mayadayim insallah
Yarin seni VE bebisini de gorurum
Kendine iyi bak canim C harfinedelülülülülülü

bekliyoruz şekerim, sen de senin C harflerinin kalp atışlarını duyacaksın inşallah. çok duygusal ve mucizevi anlara hazırlıklı ol şekerim... :lepi:

babwın..canım doktor ılk gıttığınde alttan mı baktı ya.............pazartesı ınş gıdıcemde alttan mı bakarkı

ya neyse .............ne yapalım hayılrlısı ınş canım................kendıne ıyı bak esel sende canım..................

Canim insallah baby gibi bizde c harflerimizi gorucez insallah
El muallimcim sen nerdesin

c harfı dııl kız aslında fasulye tanesı o..................ben anadoludayım ataşehır.............sız ne taraf

c harfı dııl kız aslında fasulye tanesı o..................ben anadoludayım ataşehır.............sız ne taraf

ben avrupadayim canim kucuk cekmece keske ayni yerde olsaydik
AMA doktorum beni karsida bi doktora yonkendirecek sanirim
Yani kontrollerim o tarafta olacak insallah

neden kı bu taraf çok uazakkkkk...........ama ınş bebeler ıyı ols esel ıkız dımı senın kaçtı kan değerın ya ınş benım ıkızdır üçüz değıldır 472 değeroım pazartesı gırucem...........üçüz olmaz ınş

canım benim ikiz cok şükür 3 olmasın diye cok dua ettim.
benim 11.gün 473 14.gün 2592 cıkmıştı
ama bi arkadaşımın 1200 falandı üçüz tutmuştu onun birini düşürdü
inşallah canım doktorun üçüz konusunda ne diyor
valla canım armağan bey miş sanırım doktorum 1 saatte gidersin nolcak dedi:)
daha tam konuşmadık zaten yarın ankaraya gidiyorum inşallah
yarın belli olacak bakalım sen kalp atışlarını duyabilirmisin acaba

canım ınş pazartesı gıdıcem ınş duyarım...............rabbım kolaylkı versın hepımıze doktorum sonucu gorunce ıkız olabılır dedı ınş öledır canım...............kendıne ıy bak dıkkatlı gıt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…