2.5 yıldır en büyük hayalim minik kalbin atışını görebilmekti sonra da bu sitede mutluluğumu paylaşabilmek. evet sonunda bende hamileyim ve o kalbin atışını da gördüm :) kısacık hikayemi anlatayım belki umutsuzluğa kapıldığınız bir anda küçücük bir umut olur size de. bu sitede okuduklarım hep öyle oldu bana. bununla ilgili bi iki konu açmıştım o yüzden detaylara girmeden kısaca özet geçeceğim. 1 kimyasal gebelik, 2 missed abortus sonrası 4 histeroskopi geçirmek zorunda kaldım. 8 aydır boşa kürek çektiğimi düşünmeye başlamıştım tüp bebek tedavisine bu ay itibarıyla başlamayı aklıma koymuştum. hiç aklımda olmadığı bi anda aniden gelen şiddetli bel ağrıma miniğimin sebep olduğunu öğrendim reglime 4 gün kala. kalp atışını görmeden kimselerle paylaşmamak en iyisiydi totem yaptık eşimle :) ve geçtiğimiz cumartesi kendimi yine canlı olmadığına inandırmışken bir baktık canlanmış bizi görmeyi bekliyormuş meğer :) gebeliğim hala riskli sıkı kontrol altında olacağım ama o görüntüyü görmek bile şu an için en azından yetti bana. gerisi kader kısmet.
bu arada bu ay özel olarak çok bişey yapmadım diyemem 1. olarak bu sitede duyduğum civan perçemi hayıt tohumu karışımı bir çay içtim ama sadece 3 gün içebildim herhangi bir adet düzensizliğim olmadığı halde denemek istedim. 2. olarak ovulasyon testini bu ay çok düzenli yaptım ilişki düzenine çok dikkat ettim ve çift çizgiyi gördüğüm gün değilde ertesi gün ilişkiye girmeye özen gösterdim ve ilişki sonrası yarım saat kıpırdamadan yattım. 3. ve son olarak eşime zorla da olsa keçiboynuzlu çörekotlu bir karışım yedirdim o da toplamda 4-5 gün anca yemiştir. keramet neydedir bilemem nasılsa tüp bebeğe başlayacağız rahatlığında mı yoksa bu ay yaptıklarımda mı bilemicem.
eklemek istediğim son bişey daha var. geçirdiğim histeroskopileri duyan şu anki doktorum şok geçirdi neden bu kadar operasyon geçirdin diye. zaten bi süredir aklımdaki soru işaretini cevaplandırmış oldu. birilerine çok güvenip gözümüz kapalı emanet ediyoruz kendimizi ama hiçbir doktora körü körüne güvenmeyin arkadaşlar ben bunu öğrendim ama çok geç oldu. belki keramet o histeroskopilerde bilemicem ama şu anki doktorum rahmimin şeklinin benim yaşadığım tip düşüğe neden olamayacağını söylüyor. yapılması gereken tetkiklerin yapılmadığını düşünüyor kendisi. yine de çok moral veren pozitif bir doktor bulduğumu düşünüyorum bakalım hayırlısı ama eskiye nazaran daha fazla sorgulayacağıma emin olabilirsiniz.
neyse konudan daha fazla sapmayayım. hep inandığım gibi minişler gelmeleri gereken zamanı bekliyor ve demekki benim için doğru zaman buymuş. yaşasın bende sonunda hamileyim :)