Gebeliğe Hazırlık Umut..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Merhaba kızlar :)
Birkaç aydır bebek denemeleri yapıyoruz eşimle. İlk kez bu ay hamile olduğuma kendimi inandirmistim. Sebebi ise yumurtlama tarihimden bir hafta sonra oluşan üç günlük açık renk bir kanama leke şeklinde . Adet olmadığıma emindim ve sonra kesilmişti. Yerleşme kanaması olduğunu düşündüm. Su an adet olmam gereken tarihteyim bugün. Artık dayanamayıp test yaptım ve sonuç negatif. Aslında uzun uğraşlarım olmadi ve şu an kendimi değişik hissediyorum, hiçbir şeye adapte olamıyorum. Sizce hala hamile kalma şansım var mı? Idrar testi yapmıştım, yanıltma payı olabilir mi ve doğru zamanlamada mi yaptım, beklemeli miydim.. Hof biraz zormuş bu işler :)

İdrar testi yanıltabilir, 1-2 gün sonra kan testi yaptırın

İdrar testi yanıltabilir, 1-2 gün sonra kan testi yaptırın
Idrar testini kaç gün sonra yapmam gerekiyor normalde? Bugün olmam gereken adetimin ilk günü aslında.. Birkaç gün daha adet olmazsam ben de kan testi yaptırmayı düşünüyorum teşekkür ederim :)

Önerilen;
Adet gecikmesinden 2 gün sonra idrar testi.

Kan testinde hemen çıkar zaten.

Bende adet günümde yaptım silik gibi bozuk gibi çıktı bidaha yapmaya korkuyorum 1 senedir bekliyorum 3 gün geçti adetten.

Kız koş bi kan testi yaptır. Madem unutmusum neyi bekliyorsun ?
Sağlık ocakları yapıyor mu? Sizce nerde yaptırmalıyim? Açıkçası olumsuz çıkmasından biraz çekiniyorum, doktorun yanında kötü olabilirim sanırım o yüzden yaptıramadım :)

Sağlık ocakları yapıyor mu? Sizce nerde yaptırmalıyim? Açıkçası olumsuz çıkmasından biraz çekiniyorum, doktorun yanında kötü olabilirim sanırım o yüzden yaptıramadım :)
BEnce kan testi için acele etme .
Boşu boşuna neden 10 kere kollarını deldiresin ki ?

Birkaç gün daha bekle idrar testini tekrarla .
Benım regle 6 gün varken çıktı silik çizgi .
Herkesde böyle olcak diye kaide yok ama idrar testinde de hiç çizgi yok kan vermek saçma .

Canım acile git. Ama direk beta hcg yaptiricam deme yapmıyorlar çünkü. Şey de gebelik şüphesi vardı ama lekelenme ve çok fazla kasık ağrısı var kan tahlili yaptıracam de.

Yani adetten önce dahi belli oluyorsa şu an benim adet tarihim olduğu halde cikmadiysa muhtemelen yoktur gebelik.. Haklısınız biraz erken olabilir :)

Reactions: H E
Yani adetten önce dahi belli oluyorsa şu an benim adet tarihim olduğu halde cikmadiysa muhtemelen yoktur gebelik.. Haklısınız biraz erken olabilir :)
Evet çıkıyor . Benım topiğim var belki denk gelmişsindir orda çoğu gebe reglden önce farketti hamile kaldığını .
Ama şuda var mesela bir arkadaşımız regl günü testte birşey çıkmamıştı . 2 gün sonra regli gelmeyınce testi tekrarladı ve çizgiyi gördü .
İnşallah senınde öyle olur
Hayırlı zamanda sağlıkla sıhhatle gelsin

Amin çok teşekkür ediyorum :)

Amin çok teşekkür ediyorum :)
Birde sağlık ocakları sabah 10 a kadar kan tahlili yapıyor haberın olsun .
Çıkan sonucuda direk internetten bakarsın kimseden çekinmene gerek yok yani .
Doktoruna şey dersin ben il dışına çıkıcam sonuclar için bana şifre verirmisiniz de veriyorlar .
Çıkan sonucu buraya at yorum yaparı

Aa öyle bir şey varsa çok iyi :) İnternet üzerinden bakıldığında bilmiyordum. Yaptırdığım vakit atarım inşallah, çok teşekkürler :)

Reactions: H E
Nasıl yani :) telefonuma indirdiğim programdan takip ediyorum yumurtlama günümü. Net bir şey yok aslında
Cnm o programlar senin vucudunun icini bilmiyorlarki onlar sadece istatistiklere gore ve senib bildirimlerine gore yumurtlama ve regl gunleri belirliyor. Bazi aylar nedenli (stress vs) veya nedensiz gec yumurtlayabilirsin. Ama bunu o programlar bilmiyor mesela. Sana nacizane tavsiyem, yumurtlama gunlerini takip etmek istiyorsan akintini takip et, veya ovulasyon testleri kullan. Bu sekil gercekten yumurtladin veya yumurtlamadin belli olur. Yani hersey daha net ve garanti olur :)

Haklısınız, bu adetimden sonra dediğinize dikkat edebilirim. Ama bu konuda nedense inanılmaz da cahilim aynı zamanda. Sanırım ovulasyon testlerini kullanmam gerekiyor öyle değil mi?

Haklısınız, bu adetimden sonra dediğinize dikkat edebilirim. Ama bu konuda nedense inanılmaz da cahilim aynı zamanda. Sanırım ovulasyon testlerini kullanmam gerekiyor öyle değil mi?
Ben turkiyede yasamadigim icin ovulasyon testleri orda ne kadar tutar bilmiyorum. Eger ovulasyon testi almaya gucun yetmiyorsa akintini takip edebilirsin. Turkiyeye tatile geldigimde hergun hergun ovulasyon testi yapma imkanim olmamisti, o ay akintimi takip ettim ve ne hikmetse 3 ay ovulasyon kullandigimda degilde akinti takip ettigimde hamile kalmistim. Normal akintimiz seffaf olur, yumurtlama zamani o akinti beyaza donusuyor ve iki parmak arasina aldiginda boyle yapis yapis olmasi gerekiyor. O zamanlari iyi degerlendir eger ovulasyon testi alma imkanin varsa, akintini takip ederek ayni zamanda ovulasyon testlerinide kullanarak teyit edebilirsin yumurtladigini..

Insanoglu bilmediklerinin ogrencisi, bildiklerinin ogretmenidir
Bilmek istedigin seyler varsa bildigim kadariyla anlatirim sikinti degil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…