• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umut Oran kurultay çağrısı yaptı, başkan adaylığını açıkladı

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
http://www.posta.com.tr/siyaset/Hab...skan-adayligini-acikladi.htm?ArticleID=309572

Umut Oran kurultay çağrısı yaptı, başkan adaylığını açıkladı
CHP eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, 1 Kasım seçimlerinde CHP'nin aldığı oy oranının genel başkan ve parti yetkililerinin başarısızlığı anlamına geldiğini ve bu nedenle olağanüstü kurultay düzenlenmesi gerektiğini söyleyerek, genel başkanlığa aday olduğunu belirtti

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nunistifa edip etmeyeceği tartışılmaya başlanmıştı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin dün yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun istifasına gerek olmadığını, Şubat ayında düzenlenecek olağan kurultayda isteyenlerin genel başkanlık yarışına girebileceğini belirtmişti.

'GÜVENOYU TAZELEMESİ GEREK'

Oran yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplaması ve acilen güvenoyu tazelemesi gerektiğini belirterek, "Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir" dedi.

'BEŞTE BİRİNİN İMZASI GEREKİYOR'

CHP'de Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri ile il ve ilçe kongrelerinde seçilenler delege oluyor. CHP tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay ya yönetim kararı ya da delege sayısının beşte birinin imzası ile toplanıyor. Oran adaylığını ise "Gelin değişimi ve dönüşümü beraber gerçekleştirelim. Ben CHP'nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım" sözleriyle açıkladı.

MUHARREM İNCE İLE YARIŞMIŞTI

CHP 35. olağan kurultayını 10 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Parti Meclisi kararıyla bir yıl ertelenmiş, Aralık ayında yapılması planlanan parti kurultayını genel seçimgerekçesiyle sonra yapacağını bildirmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından gerçekleştirilen 18. olağanüstü kurultayda ise Kılıçdaroğlu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarışmış ve yine genel başkan olmuştu.

KILIÇDAROĞLU: KURULTAY SÜRECİMİZ DEVAM EDİYOR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlui 1 Kasım seçimlerinin ardından istifa sorusuna "Bizim zaten kurultay sürecimiz devam ediyor. Kurallar neyi gerektirirse o kurallar aynen çalışır." yanıtını vermişti.

GÜRSEL TEKİN: İNSANLARIN GENEL BAŞKANLIK TALEPLERİ OLABİLİR

Dün açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de parti içinden insanların genel başkanlık taleplerinin olabileceğini ve Şubat ayında yapılacak büyük kurultayda her partilinin bu yarışa katılabileceğini söylemişti.

Şaşırmadım, yalan yok Umut Oran'ı ismen hatırladım ama nasıl biriydi anımsayamadım, yorum yapamıyorum bu sebeple fakat bence Muharrem İnce ve biri daha vardı, adı aklıma gelmedi, bunlar başkanlık için aday olmalı.

Bu adamcağız da bu olaydan böyle paylanmak, pastadan “ben nasıl faydalanırım” diyerek yapılmış bir hareket.

Ben partinin çıkarlarını düşündüğünden ertesi gün bu tepkiyi verdiğini sanmıyorum. Kendi çıkarları o kadar ağır bastı ki daha fazla dayanamayıp konuştu.

Şaşırmadım, yalan yok Umut Oran'ı ismen hatırladım ama nasıl biriydi anımsayamadım, yorum yapamıyorum bu sebeple fakat bence Muharrem İnce ve biri daha vardı, adı aklıma gelmedi, bunlar başkanlık için aday olmalı.
Haluk Koç olabilir mi?

Umut oranı hiç sevmem. Kemal Kılıçdaroğlu en azından sosyal demokrat gibi görünmeye çalışıyordu. Umut oran marjinal sola daha yakın

Yok değil, başka biriydi ama anımsayamadımo_Oheh Google'dan destek alarak buldum:-) Mansur Yavaş.
Mansur yavaş MHP tabanından gelme. Yanlış hatırlamıyorsam belediye başkanlığı seçimleri için CHP'den aday gösterilmişti. ben Metin Feyzioğlu gibi birinin CHP'nin başına gelmesini çok isterim.

Mansur yavaş MHP tabanından gelme. Yanlış hatırlamıyorsam belediye başkanlığı seçimleri için CHP'den aday gösterilmişti. ben Metin Feyzioğlu gibi birinin CHP'nin başına gelmesini çok isterim.
Metin Feyzioğlu olmaz sebebini de hemen söyleyeyim, Münevver Karabulut cinayetinde sanık tarafını temsil ediyordu diye hatırlıyorum, mağdurun değil güçlünün yanında algısı oluşur ve partiye inancı zedeler.

Metin Feyzioğlu olmaz sebebini de hemen söyleyeyim, Münevver Karabulut cinayetinde sanık tarafını temsil ediyordu diye hatırlıyorum, mağdurun değil güçlünün yanında algısı oluşur ve partiye inancı zedeler.
:KK57: aa ben bunu hiç bilmiyordum

Evet ve ayrıca son zamanlarda Chp'yle ilgili bazı çıkışları CHP'lileri çok kızdırdı, ikili oynuyor iddiaları bile atıldı ortaya, Chp asla aday göstermez, gösterirse de kepenk kapatıp gitsinler.
Münevver olayını duyduktan sonra bende kesinlikle istemem artık benim içinde bitti.

Münevver olayını duyduktan sonra bende kesinlikle istemem artık benim içinde bitti.
CHP'ye dürüst ve mutlaka hırslı istikrarlı bir lider gerekiyor, Hırs dediysem öyle gözü dönüp yakıp yıkmayacak bir hırs, ülke menfaati için azmederek çalışacak biri lazım.
Kılıçdaroğlu kendi kendini tüketti, gitmesi şart bence.

Kurultay şart...
Ben adaylar arasında Tunç Soyer'i de görmek isterim.
muhteşem bir isim, kesinlikle görmek isterim. Kendisinin adı sık sık Aziz Kocaoğlu yerine geçer ama bence kesinlikle Tunç Bey gibi, zeki, naif ama elini taşın altına koyan, dolu bir isim. lazım

Umut Oran'a gelince, bence kendisi ehven-i şerdir. yani Metin Feyzioğlu yerine onu isterim, Muharrem İnce yerine onu isterim ama, ama işte.

Kılıçdaroğlu iyi ve dürüst bir adam, basiretsiz bir lider mi? bence değil.
CHP'de seçmen ve lider uyumsuzluğu var. Lider İskandinav tipi Sosyal Demokrat, seçmen elitist, kemalist, ulusalcı, içinde de bir kesim sosyal demokrat var.
diğer sosyal demokratlar, HDP, ÖDP gibi partilere ya da diğer sola dağılmış durumda ya oy kullanmıyor.
aslında bundan yıllar önce Zülfü Livaneli bir öneri getirmişti, o zaman taşlanmıştı ama bence artık tartışmak zorundayız.
CHP parti olarak kendisini lağvetsin, bir dernek statüsü kazansın, yeni bir parti kurulsun.
bence doğru ve haklı.
CHP'nin geçmişten gelen çok yükü var. zorunlu bir tek parti dönemi geçirmiş, olağanüstü koşullarda parti-devlet görevi görmüş bir parti.
olağan üstü koşullarda kurulmuş, olağan üstü bir görev üstlenmiş ama artık zamanın gerisinde kalmış bir parti.
zaten içindeki ulusalcıların bir kısmını Vatan Partisi ve Anadolu Partisine dağıtmış durumda.
geçmişten gelen yükü, CHP'nin de seçmenin de CHP başkanının da elini zayıflatıyor.
CHP adı altında yapılan abuk sabuk uygulamalar, yok çarşaflıya rozet takmak, yok çarşaf yırtmak falan, bunlar partiyi hep yıprattı
ve parti dar bir cenaha sıkıştı kaldı.
bu yüzden de bir yenilenme şart ama bu CHP'yle mümkün değil. benim görüşüm bu yönde en azından.
Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin alacağı, alabileceği en kallavi oyu almıştır. bu parti şu yükle %27'yi görür ama %30 olmaz. olacağı işte bu kadar.
bence daha fazla zorlamanın manası yok.
çünkü CHP var oldukça diğer sol-sosyal demokrat partilerin de önünü tıkayacak. örneğin şu durumda DSP'nin %10 barajını geçme ya da Ana Muhalefet partisi olma imkanı var mı?
insanlar barajı geçemeyecek nasılsa diye, içindeki bazı seçmeni ya da siyasetçiyi desteklemeye desteklemeye gidiyor oy veriyor CHP'ye.
benim fikrim budur.

CHP'ye dürüst ve mutlaka hırslı istikrarlı bir lider gerekiyor, Hırs dediysem öyle gözü dönüp yakıp yıkmayacak bir hırs, ülke menfaati için azmederek çalışacak biri lazım.
Kılıçdaroğlu kendi kendini tüketti, gitmesi şart bence.
Evet bence de şart ama o koltuğa bir yapıştılar mı kolay kolay gitmiyorlar. Çok merak ediyorum o koltuklarda ne var diye .Bir gün bende gidip oturmayı düşünüyorum:KK48:

marilyn monroe marilyn monroe chp lağv edilmez bana kalırsa, zira malum Yerleşik ve kemikleşmiş bir düşünce var, Atatürk kurdu partiyi, lağv etmek demek Atatürk'ü yok etmek gibi görünebilir, bu baskı var bence üzerlerinde, mevcut politikalarla ilerleyemedikleri ve ne yazık ki geçmişten günümüze gelen önyargıları yıkamadıkları da aşikar.
Ama Sözlerine katılıyorum, CHP artık Atatürk için dernek olabilir, vakıf olabilir, yine Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını anlatsınlar, Atatürk'ü yaşatsınlar fakat parti olarak devam etmesinler, Atatürk için dik duracağım derken aslında daha çok zarar veriyorlar.

Tabii yeni parti Kılıçdaroğlu'nla olmaz, kapatmanın bir mantığı kalmaz algılar değişmez, farklı yüzlerle farklı bir liderle yepyeni politikalarla sıfırdan başlamaları lazım.

muhteşem bir isim, kesinlikle görmek isterim. Kendisinin adı sık sık Aziz Kocaoğlu yerine geçer ama bence kesinlikle Tunç Bey gibi, zeki, naif ama elini taşın altına koyan, dolu bir isim. lazım

Umut Oran'a gelince, bence kendisi ehven-i şerdir. yani Metin Feyzioğlu yerine onu isterim, Muharrem İnce yerine onu isterim ama, ama işte.

Kılıçdaroğlu iyi ve dürüst bir adam, basiretsiz bir lider mi? bence değil.
CHP'de seçmen ve lider uyumsuzluğu var. Lider İskandinav tipi Sosyal Demokrat, seçmen elitist, kemalist, ulusalcı, içinde de bir kesim sosyal demokrat var.
diğer sosyal demokratlar, HDP, ÖDP gibi partilere ya da diğer sola dağılmış durumda ya oy kullanmıyor.
aslında bundan yıllar önce Zülfü Livaneli bir öneri getirmişti, o zaman taşlanmıştı ama bence artık tartışmak zorundayız.
CHP parti olarak kendisini lağvetsin, bir dernek statüsü kazansın, yeni bir parti kurulsun.
bence doğru ve haklı.
CHP'nin geçmişten gelen çok yükü var. zorunlu bir tek parti dönemi geçirmiş, olağanüstü koşullarda parti-devlet görevi görmüş bir parti.
olağan üstü koşullarda kurulmuş, olağan üstü bir görev üstlenmiş ama artık zamanın gerisinde kalmış bir parti.
zaten içindeki ulusalcıların bir kısmını Vatan Partisi ve Anadolu Partisine dağıtmış durumda.
geçmişten gelen yükü, CHP'nin de seçmenin de CHP başkanının da elini zayıflatıyor.
CHP adı altında yapılan abuk sabuk uygulamalar, yok çarşaflıya rozet takmak, yok çarşaf yırtmak falan, bunlar partiyi hep yıprattı
ve parti dar bir cenaha sıkıştı kaldı.
bu yüzden de bir yenilenme şart ama bu CHP'yle mümkün değil. benim görüşüm bu yönde en azından.
Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin alacağı, alabileceği en kallavi oyu almıştır. bu parti şu yükle %27'yi görür ama %30 olmaz. olacağı işte bu kadar.
bence daha fazla zorlamanın manası yok.
çünkü CHP var oldukça diğer sol-sosyal demokrat partilerin de önünü tıkayacak. örneğin şu durumda DSP'nin %10 barajını geçme ya da Ana Muhalefet partisi olma imkanı var mı?
insanlar barajı geçemeyecek nasılsa diye, içindeki bazı seçmeni ya da siyasetçiyi desteklemeye desteklemeye gidiyor oy veriyor CHP'ye.
benim fikrim budur.

Tamamına imzamı atarım. Ben de Kılıçdaroğlu'nun iyi ve dürüst bir lider olduğuna inanıyorum, en azından bir seçmen olarak sesini yükselten, tabiri caizse yumruğunu masaya vuran bir lider tercih etmem; daha doğrusu muhalefetin Kılıçdaroğlu gibi insanlarla da gayet güzel yapılabileceğini düşünüyorum. Ama sorun seçmende... Seçmenin görmek istediği profil, çok daha farklı.

Chp'nin yıpranmışlığına da katılıyorum; her ne kadar sağ tandanslı bir ülke olsak da, sol oyların belli bir düzeyi aşmayacağını tahmin ediyorsak da, aslında üzerinde düşünülmesi gereken bu. O bant nasıl kırılabilirin hesabı yapılmalı; ülkenin seçmeni "denenmemişi denemek" dahil olmak üzere pek çok kez fikir değiştirmiş bir topluluk nihayetinde. Birleştirici olmak adına, ama belli noktalarda taviz vermeden, bunun üzerine gidilebilir diye düşünüyorum.

marilyn monroe marilyn monroe chp lağv edilmez bana kalırsa, zira malum Yerleşik ve kemikleşmiş bir düşünce var, Atatürk kurdu partiyi, lağv etmek demek Atatürk'ü yok etmek gibi görünebilir, bu baskı var bence üzerlerinde, mevcut politikalarla ilerleyemedikleri ve ne yazık ki geçmişten günümüze gelen önyargıları yıkamadıkları da aşikar.
Ama Sözlerine katılıyorum, CHP artık Atatürk için dernek olabilir, vakıf olabilir, yine Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını anlatsınlar, Atatürk'ü yaşatsınlar fakat parti olarak devam etmesinler, Atatürk için dik duracağım derken aslında daha çok zarar veriyorlar.

Tabii yeni parti Kılıçdaroğlu'nla olmaz, kapatmanın bir mantığı kalmaz algılar değişmez, farklı yüzlerle farklı bir liderle yepyeni politikalarla sıfırdan başlamaları lazım.
aynen Mune. yani kesinlikle bir vitrin değişimine gidilerek Atatürk'ün İlke ve İnkılaplarını anlatan bir dernek statüsüne getirilmeli.
ama artık CHP nefret odağı bir parti haline geldi. değişiklik şart.
CHP'nin şu haline kimi getirirsek getirelim zaten alacağı maksimum oy %25-27, daha fazlası değil.
o yüzden yeni parti şart

Tamamına imzamı atarım. Ben de Kılıçdaroğlu'nun iyi ve dürüst bir lider olduğuna inanıyorum, en azından bir seçmen olarak sesini yükselten, tabiri caizse yumruğunu masaya vuran bir lider tercih etmem; daha doğrusu muhalefetin Kılıçdaroğlu gibi insanlarla da gayet güzel yapılabileceğini düşünüyorum. Ama sorun seçmende... Seçmenin görmek istediği profil, çok daha farklı.

Chp'nin yıpranmışlığına da katılıyorum; her ne kadar sağ tandanslı bir ülke olsak da, sol oyların belli bir düzeyi aşmayacağını tahmin ediyorsak da, aslında üzerinde düşünülmesi gereken bu. O bant nasıl kırılabilirin hesabı yapılmalı; ülkenin seçmeni "denenmemişi denemek" dahil olmak üzere pek çok kez fikir değiştirmiş bir topluluk nihayetinde. Birleştirici olmak adına, ama belli noktalarda taviz vermeden, bunun üzerine gidilebilir diye düşünüyorum.
ben sevmiyorum öyle yumruğunu masaya vuran insan. sakin, ılımlı, zeki, hukuk dahilinde çözmeye çalışan, sesi yükselmeyen, uzlaştırıcı bir sorun çıktığında asın kesin yapın değil, hukuk dahilinde halledilecektir diyen siyasetçi seviyorum.
Kılıçdaroğlu yerine dillendirilen isimlere bakalım, Muharrem İnce, fikriyat olarak kendisinin Süheyl Batumdan da Önder Sav'dan da bir gıdım farkı yoktur. Statükocu, elitist bir insandır. bunlar suç değil. elitizm yeri geldiğinde iyidir, ilerlemeyi sağlar ama 21. yy'da bir partinin başına statükocu bir insanı getirirseniz, o parti göçer.
Metin Feyzioğlu zaten belli bir isim, kendisi cümle içinde Atatürk, laiklik, rejim kullanmazsa ölür. insanların aşa, ekmeğe, özgürlüğe ihtiyacı varken, bunları dillendirmez, kendisine göre Türkiye'nin en önemli sorunu yoksulluk değil laikliktir.
Umut Oran dediğim gibi ehveni şer.
yenilenmeli CHP, o algıyı bir şekilde kırmalı.
ama kıramaz CHP ne derse desin önüne 1946'dan beri iktidara gelememiş.... ifadesi kullanılacaktır.

aynen Mune. yani kesinlikle bir vitrin değişimine gidilerek Atatürk'ün İlke ve İnkılaplarını anlatan bir dernek statüsüne getirilmeli.
ama artık CHP nefret odağı bir parti haline geldi. değişiklik şart.
CHP'nin şu haline kimi getirirsek getirelim zaten alacağı maksimum oy %25-27, daha fazlası değil.
o yüzden yeni parti şart

Doğruya doğru parti liderinin başarısından ziyade, mevcut koşullar yüzünden tepkimi gösteriyorum deyip Atatürkçü düşünceyle oy veren kesimin başarısıdır %25 oy seviyesi.

Kapanması Atatürkçü düşünceyi daha güçlendirecektir, zira CHP'li olmamama rağmen chp mi Atatürk'ün partisiydi değil mi , ayyaş, sarhoş gibi alaycı tavırdan ben dahi rahatsızım, parti Atatürk'ün çizgisinden çıkalı çok oldu aslında, Atatürk denince şöyle bir düşünüyorumda, bugün yaşasaydı partiyi kendi elleriyle kapatırdı bu halini görünce.

Back