Umut fakirin ekmegidir a dostlar. Ikilemdeyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kizilaboyalisaclar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2023
106
69
13
27
Merhaba. Ben greencard'a basvurdum. Sonucu 6 mayis'ta cikacak. Çok çok düşük bir ihtimal ama ya çıkarsa düşüncesi aklımda. Burada cok sikintili bir muhitteyim. Çıkmazsa burada az önce ev sahibiyle konuştuğum düzgüne benzeyen bir ev var. Ama tutmak istiyorsam acele etmem gerek. Eğer tutarsam çok para gidecek tek seferde neredeyse 1500 dolar masraf edeceğim nakliyeydi kira depozit bilmem neydi derken o kadara denk gelecek. Bana cikarsa bu masraf fuzuli olacak hesabimda gosterecegim para cok azalacak. Umut fakirin ekmegidir evet gece gece bunu dusunmekten uyku girmedi gozume :D ikilemdeyim. Ne yapmam gerek :D yarin beni bekliyor ev sahibi. Gitmesem mi beklesem mi 6 mayis'a kadar :D tutmayayim, bekleyeyim, nasilsa cikar ev ilani degil mi? 6 bin lira civarlarinda bakiyorum zaten bulunur di mi :D dalga gecmeyiniz ya da biraz geciniz :D dusuk de olsa bir ihtimal sonucta... kotu muhitte ucuz diye kalmak para biriktirebilmek icin mantikli mi? Asiri gurultu ve pis bir yer ama kirasi 1800 iste.

Can mal güvenliği bakımından oturduğunuz semt çok problem değilse kalırdım biraz daha para biriktirmem için
Cok tesekkur ederim. Can mal guvenliginde sorun yok. Sadece pis. Surekli sokaklarda hayvan kesimleri yapiliyor. Her gun gurultulu eglence yapiliyor torpil catapat patlatiyorlar polis bile tenezzul edip gelmiyor ama ucuz oldugu icin kararsizim.

Huzursuz olduğum yerde oturmak istemem
Acaba bu buldugum gozumun tuttugu evi tutmasam da 6 mayisa kadar bekleyip 6 mayista girsem ev arayisina ne olur ki? Insanda ya ayni begenecegim evi bulamazsam bir daha korkusu olusuyor. Ama bi 16 gun farkla da para bosuna kaybetmis olmamak icin 6 mayisi beklemeli miyim? Dusuk bir ihtimal ama ihtimal :D

Acaba bu buldugum gozumun tuttugu evi tutmasam da 6 mayisa kadar bekleyip 6 mayista girsem ev arayisina ne olur ki? Insanda ya ayni begenecegim evi bulamazsam bir daha korkusu olusuyor. Ama bi 16 gun farkla da para bosuna kaybetmis olmamak icin 6 mayisi beklemeli miyim? Dusuk bir ihtimal ama ihtimal :D
Dediğiniz greencard nedir bilmiyorum

Dediğiniz greencard nedir bilmiyorum
Amerika'da yasayip calismaniza olanak saglayan bir izin. Her yil tum dunyada cekilis yapip 50 bin kisiye dagitiyorlar. Cok dusuk ihtimal cunku milyonlarca insan basvuruyor. Ama denedim. Sonucu 6 mayista cikacak. Gidebilmeniz icin bir miktar paranizin olmasi lazim. O sebeple muallakta kaldim. 6 mayistan sonra ev aramak daha mantikli cikmazsa ama buldugum evi de cok begendim simdi cikmazsa tekrar ev bulmamin zor olmasindan cekiniyorum

Son düzenleme:
Amerika'da yasayip calismaniza olanak saglayan bir izin. Her yil tum dunyada cekilis yapip 50 bin kisiye dagitiyorlar. Cok dusuk ihtimal cunku mikyonlarca insan basvuruyor. Ama denedim. Sonucu 6 mayista cikacak. Gidebilmeniz icin bir miktar paranizin olmasi lazim. O sebeple muallakta kaldim. 6 mayistan sonra ev aramak daha mantikli cikmazsa ama buldugum evi de cok begendim simdi cikmazsa tekrar ev bulmamin zor olmasindan cekiniyorum
Ay fakir olmak cok zor 🤣

Amerika'da yasayip calismaniza olanak saglayan bir izin. Her yil tum dunyada cekilis yapip 50 bin kisiye dagitiyorlar. Cok dusuk ihtimal cunku mikyonlarca insan basvuruyor. Ama denedim. Sonucu 6 mayista cikacak. Gidebilmeniz icin bir miktar paranizin olmasi lazim. O sebeple muallakta kaldim. 6 mayistan sonra ev aramak daha mantikli cikmazsa ama buldugum evi de cok begendim simdi cikmazsa tekrar ev bulmamin zor olmasindan cekiniyorum
Bütün ülkelerden mi 50 bin sadece Türkiye’den mi 50 bin

Green card 100 de 1 ihtimal bir sans. Yanlis anlamayin da su an daha aciklanmasina var ve ev varsa tutun. Ve kazansaniz bile bir anda green card sahibi olmuyorsunuz bekleme sureniz var.
Yoo yanlis anlamadim haklisiniz. Yuzde 0.50 civarlarinda sans. Eylul ayina kadar vize cikarmak gerekiyormus en gec. Yoksa hakkiniz yaniyormus. 16 gun var beklemezsem ve cikarsa bosa harcamis olacagim ama beklersem cikmazsa da ev gidecek, ayni ayarda ev bulabilir miyim bilmiyorum evi begendim sadece, yoksa ucreti normal ayarda, bulunamayacak bir ucrette ev degil oradan teselli etmeye calisiyorum biraz

Bizim türkiyede toki kuralari gibi cikmasi piyango gibi 5 sefer katildim tokiye cikmadi .cikicagina inanmiyorsan önüne bak bence .bende ev alicaktim hatta bir ev kaybettim öyle tokiyi bekledim cikmadi şuan cok pişmanim bekledigime keşke alsaydim dedim bende senin gibi belki bir ihtimal dedim ama olmadi olmadi

Merhaba. Ben greencard'a basvurdum. Sonucu 6 mayis'ta cikacak. Çok çok düşük bir ihtimal ama ya çıkarsa düşüncesi aklımda. Burada cok sikintili bir muhitteyim. Çıkmazsa burada az önce ev sahibiyle konuştuğum düzgüne benzeyen bir ev var. Ama tutmak istiyorsam acele etmem gerek. Eğer tutarsam çok para gidecek tek seferde neredeyse 1500 dolar masraf edeceğim nakliyeydi kira depozit bilmem neydi derken o kadara denk gelecek. Bana cikarsa bu masraf fuzuli olacak hesabimda gosterecegim para cok azalacak. Umut fakirin ekmegidir evet gece gece bunu dusunmekten uyku girmedi gozume :KK70: ikilemdeyim. Ne yapmam gerek :KK70: yarin beni bekliyor ev sahibi. Gitmesem mi beklesem mi 6 mayis'a kadar :KK70: tutmayayim, bekleyeyim, nasilsa cikar ev ilani degil mi? 6 bin lira civarlarinda bakiyorum zaten bulunur di mi :KK70: dalga gecmeyiniz ya da biraz geciniz :KK70: dusuk de olsa bir ihtimal sonucta... kotu muhitte ucuz diye kalmak para biriktirebilmek icin mantikli mi? Asiri gurultu ve pis bir yer ama kirasi 1800 iste.
Çıksa bile Amerika’ya gitmen rahat bir yıl sürer o kadar idare edebilir misin?

Bizim türkiyede toki kuralari gibi cikmasi piyango gibi 5 sefer katildim tokiye cikmadi .cikicagina inanmiyorsan önüne bak bence .bende ev alicaktim hatta bir ev kaybettim öyle tokiyi bekledim cikmadi şuan cok pişmanim bekledigime keşke alsaydim dedim bende senin gibi belki bir ihtimal dedim ama olmadi olmadi
Cok uzuldum:KK43: umarim istediginiz gibi bir eve sahip olursunuz bir gun...
Ben buldugum ev cok ucuz degil fiyati standart diye kendimi teselli ediyorum bu fiyata yine bir ev bulunur o kadar guzel olmasa da diyorum

Acaba bu buldugum gozumun tuttugu evi tutmasam da 6 mayisa kadar bekleyip 6 mayista girsem ev arayisina ne olur ki? Insanda ya ayni begenecegim evi bulamazsam bir daha korkusu olusuyor. Ama bi 16 gun farkla da para bosuna kaybetmis olmamak icin 6 mayisi beklemeli miyim? Dusuk bir ihtimal ama ihtimal :KK70:
16 gün için bekle ya zaten taşınma ha diyince 2-3 günde olmuyor tabi siz yalnız yasiyorsunuz eşyanız azdır ama 16 gün için o umudu beklerdim.

Çıksa bile Amerika’ya gitmen rahat bir yıl sürer o kadar idare edebilir misin?
Ciksa ekim gibi giderim diye dusunuyorum cunku eylule kadar vize alamazsaniz hakkinjz yaniyormus. Coksa dayanirim ciktigini bilsem ama cikmazsa ev kacmis olur diye uzulurum. Suradan teselli ediyirum kendimi ev normal fiyatta cok ucuz degil. O kadar temiz guzel olmasa da ayni fiyat ayarinda bulunur yine ev

Bizim türkiyede toki kuralari gibi cikmasi piyango gibi 5 sefer katildim tokiye cikmadi .cikicagina inanmiyorsan önüne bak bence .bende ev alicaktim hatta bir ev kaybettim öyle tokiyi bekledim cikmadi şuan cok pişmanim bekledigime keşke alsaydim dedim bende senin gibi belki bir ihtimal dedim
Cok uzuldum:KK43: umarim istediginiz gibi bir eve sahip olursunuz bir gun...
Ben bukdugun ev cok uzmcuz degil fiyati standart diye kendimi teselli ediyorum bu fiyata yine bir ev bulunur o kadar guzel olmasa da diyorum
Amin inşallah .sizde inşallah çekilişte cikarsiniz gönlünüzce olsun herşey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back