merhaba kızlar.bu form da 2007 yılında yazılmış aşılamayla ilgili yazılarım vardı.çok çaresizdim.kanser den ameliyat olmuştum ama hiç bir sorun olmadan hamile kalamıyordum.eşimde bende çok sağlıklıydık.bebeğim uğruna çok acı çektiğim ama katlandığım hsg yi bile yaptırmıştım.tam aşılama döneminde kist çıktı ve ertelenmişti.iyice çökmüştüm.sonrasında kist yok oldu ve aşılama yapıldı ama tutmadısabırsalanıyordum bir an önce tüp bebeğe geçmek istiyordum.5 yıllık evliydim yaşımda ilerliyordu.zaman olduğu gibi durmuyorki.dr um bana kızıyordu hiç bişeyin yok olucak diyordu ama olmuyordu işte.en son herşeyden vazgeçmeye hayatıma olduğu gibi devam etmeye karar verdim.aşılama tüp bebek hepsini hayatımdan çıkardım.aradan 1 sene geçti ama ben hala kendimi kötü hissediyordum.ve psikiyatriye gitmeye karar verdim.ve gittim de.bana ruhumun hasta olduğunu söyleyip ilaç verdi.içmeye başladım.hiç olmamıştı ama regl im gecikişti.mümkün değil diyordum.aşılama yapılalı 1 seneyi geçmişti.e zaten kendi kendine de olmadığı için tüp bebek istiyordum.mümkün değil diye günlerimi geçirip kendimi avutmak için antidepresanların geciktirdiğine inandırdım.eşim işi gereği sürekli seyehat e gidiyordu ve bu dönemde bana da gelmemi önerdi.bende değişik yer görücem hemde eşimin yanında olucam diye bayıla bayıla kabul ettim:)gittikte.gittiğim gün kaldığım otelde bi bayanla tanıştım.ordan burdan sohbet ederken çocuğum olup olmadığını sordu bende üzgün üzgün yok olmuyor dedim.oda o ara 3 aylık hamileymiş.ama dedi kısık sesle 2,5 yaşında bir oğlum daha var.o tüp bebek,buda kendi kendine oldu dedi.nasıl umutlandım belki benimde bir gün kendi kendine olur dedim.o arada da laf arasında bende bu ay 10 gün geciktim ama antidepresan kullanıyorum ondandır heralde dedim.o bayan beni zorla eczaneye gönderdi.hiç bilmediğim bi şehir hiç bilmediğim yerler.çıktım eczane buldum bi test aldım.ama yapmak içimden gelmiyordu nasıl olsa diğerleri gibi negatif çıkıcaktı.zarla zorla yaptım.bi baktım ki sonuç POZİTİF inanamadım.herkesi ama herkesi aradım.olamazdı ya.ama içim içimi yedi.gece misafirliğe gittik dönüşte eşime keşke bir nöbetçi eczane bulsakta bi tane daha test yapsak dedimçsaat gecenin ikisi.oda yarın alırız dedi ama rabbim işte kaldığımız otelin köşesini dönerken bir baktım ki nöbetçi eczane:)hemmen test almaya.bu sefer eşim yaptı.sonuç yine POZİTİF.ama olmaz kada da bakılması gerek.ertesi gün hastaneye:)ebe kadın demezmi bazen idrarlar yanlış sonuç verebiliyor diye.biz eşimle püffffffffff diye söndük.ama yine de kan daidrar da aldırlar.1 saat sonra sonuç çıkıcak nasıl beklicez allah ım küçücük maraş ı 1 saat boyunca gezdik:)sonuçları aldım.en üstte hep negatif negatif yazıyor.eşime döndüm yokmuş negatif dedim.çok anlarım ya:)doktor a girdim göstermeye ne diyelim hayırlı olsun 6 haftalık dedi.meğerse baktığım idrar mıi:)en üstte onlar varmış ve negatif olalnarda şeker iltihap falanmış:)allah ım deli olduk.daha yei antidepresan a başlamıştım.ne çabuk etki etti:) ben kanda öğrendim ama olmazzzzzzzzz.görmem gerekkkk.ertesi gün hemen doktor a bi daha.bebiş minicikmiş:)rabbim işte.umudunu yitirme kulum zamanıı var sen değil ben biliyorum zamanı nı diyor.bi kızım oldu çok şükür.8,5 aylık 2,160 gr doğdu.eklemsiden erken aldılar.yoksa kalbi sıfır a düşmüştü.tansiyonum çok yükseliyordu.ama ben öyle yine de sakınmıyordum.her işimi kendim yapıyordum ve deli gibi yürüyordum hergün.son zamanlarda tansiyondan ödem başlamıştı.bizim cadı da çok hareketliydi gelmeyi çok istedi.anca 8,5 ay durabildi.küçüktü ama şükür ki sağlıklıydı.küveze bile gerek görmediler.çocuk dr u bile onu severken mink kuşum benim diye severdi:)bizim minik kuş şimdi 6 aylık olmak üzere hayırlısıyla...cadı mı cadı.saçlarımı çekiyor şimdiden.. arkadaş larım siz siz olun ne olur umudunuzu kaybetmeyin.biliyormusunuz doğum esnasında bile sancı gelmişti allah ım bebeği olmayan herkese nasip et hayırlısıyla demiştim.inşallah rabbim kabul edicek.benim bu mutluluğumu hepiniz tadıcaksınız.hala dua ediorum olmayanlar için.inşallah bir gün sizde kucağınızda minik kuşları görüceksiniz.allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.aminnn....(epey de uzun yazmışım kızlar affedina.s.