Gittim canım odalar bina lüks bile denebilir. Doğum gece oldu benim. Doğum yaptıran doktorlar bana çok iyi davrandı. Fakat yeni başlamış asistan yaptırdı. Çocuğu teslim ettikleri ebeler 18-20 yaşında. Sonuç bebeğimin azını burn
canım gittim doğum yaptım orda. hastane binası ve malzemeleri çok yeni hatta lüks. fakat çalışanlar çok tecrübesiz. ebeler hemşireler inanılmaz bilgisiz. 18-20 yaşındalar. bilgisiz oldulkarı için ihtiyaç halinde yardımcı olmak şurda dursun kaçıyorlar. sıkışınca tersliyorlar. benim bebek ve bende sorun yoktu. normal doğdu. en tecrübesiz iki aylık asistana verdiler doğumumu. attığı dikişler yamuktu, zaten hemen açıldı. 45 gün kapanmadı. şimdi tekrar ameliyat olmam gerekecek. uzman doktor zaten hiç ortada yok. inan o günleri hatırlamak bile istemiyorum. sana yardımcı olmak için yazıyorum. bebeğim doğdu 20 yaşında ebe aldı düzgünce aspire etmedi ağzını burnunu ciğerini. ağlatmadı bebeğimi ve sonunda solunum sıkıntısına düştü küvöze alındı. bu arada kendi bebek yoğun bakımında hiç boş yer olmuyormuş. şansa belki... direkt dışarı gönderiyorlar bebeği. seni de toplu taburculuk saati gelmeden taburcu etmiyorlar. hiç bir sorunum olmadığı halde 36 saat bırkmadılar. üstelik bebeğim başka hastanedeyken. kahvaltıyı 5 de dağıtıyorlar 05:30 da topluyorlar inanki. senin odan boş diyelim seni o halinle hasta olan odaya almaya çalışıyorlar. hepsi bi odada olsun da temizlikçiye hemşireye iki iş çıkmasın. berbat bir hastane. kesinlikle tavsiye etmiyorum. ümraniye üsküdar civarında öyle hastaneler var ki 2-3000 e doğum ve en azından eşin annen yanına gelebilir. beni doğumdan önce de sonrada saatlerce doğum hanede tek başıma bıraktılar titreye titreye bekledim. ambulans beklerken bebeğin yanına gittim sürüne sürüne bi girdim odada bebek tek başına oksijen maskesini çıkarmış ağlıyor. % 100 olması gereken oksijen düzeyi 88 di. yani en alt sınır. biraz daha düşse beyin hasarı. . seslendim hemşire hanım diye 4 kez koridorda orda burda yüksek sesle seslendim. sonunda içerden uyandı gözlerini ovalayarak geldi nevar ne bağırıyorsun diye. dedim oksijeni düştü kimse yok burda. biz düşerse bakıyoruz çıkın siz dedi. Allah vicdan versin bunlara ve inşallah sağlık bakanlığı müdehale eder bunlara. allah düşürmesin gitmem birdaha. travma geçirdim resmen.