Umay ismi

Rosepink19

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2021
59
7
6
27
Merhaba kızlar hamileyim kızımın ismini Umay koymayi düşünüyorduk çok kararsız kaldim anlamı yüzünden sizin bi fikriniz var mi yada imam vs. Gibi bir tanıdığı olan varsa sorabilir mi Umay ismi caiz mi

İsmin anlamı devlet kuşu ve eski Türk mitolojisinde bereketi, dogurganlıgı temsil eden tanrıça demek, illa dini bir isim daha istiyorsanız göbek adı koyun ben kızım olursa Umay koymak istiyorum oglumun ismi kutay dini bir isim daha istedigim için göbek adı da koyduk kulagına okuduk

İlaa dini bir anlam olsun istemiyorum ama kötü bir anlamı olsunda istemiyorum önceden tapılan birinin adı sonuçta

Ben mitolojik isimleri sevmiyorum çünkü biraz deşince her karakterin kötü tarafları çıkıyor:)
Umay için de, bebeklerin, hayvanların ve doğmamış ruhların koruyucusu olması, bereketi , ayakları yere değmeyen,şans ve bolluk getiren Huma kuşunu temsil etmesi çok güzel. Öztürkce olması ve uydurma isimlerden olmaması da çok güzel. Ama Umay coooook uzun zamandır bizim kulturumuzde al basmasi ile eşleşen bir karakter. Hatta "çocuk yiyen Umay" tabirini duymuslugum var. Çok uzun zamandır kötü anlamiyla kullanılıyor
Hatta size yazarken emin olmak için biraz araştırma yaptım,şöyle bir makale buldum indiremezseniz "ulu ana'dan albasti'ya değişim/dönüşüm sürecinde: umay" olarak ulaşabilirsin Google'a yazıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…