• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umarım Cevap Yazarsınız :(

sabrina22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2009
117
0
96
39
Edirne
Selam arkadaşlar, sizinle uzun zamandır aklımı kurcalayan bir şeyi paylaşmak istedim.. İlk çocuğuma hamileyken mayıs ayında preeklemsi gebelik geçirdim, (işim de oldukça stresli ve yorucu idi) 30 haftalık iken tansiyonum 20-22ye fırladı ve suyum geldiği için bebek alındı, herkes yaşar bir sürü prematüre çocuk var derken beş gün sonra çocuğumu kaybettim.. ilk olmasından dolayı acısını zor atlattım… ama hala içimde bir sürü korku var en büyüğü; her hamileliğim sonunda çocuğumu kaybedeceğim gibi hissediyorum, hiç benim çocuğum olmayacak hepsi ölecek korkusu benneyaptımki (sorulmaz ama) böyle korkulara sizde kapıldınız mı nebiliyim düşükten veya ölümlerden sonra hep ölecek gibi hissettiniz mi? Bir de sezaryen olduğum için 6ay korunmamı söylediler, bu süreyi beklemeli miyim ? Umarım cevap yazarsınız çünkü zaman zaman kafamı toplayamıyorum ve birilerinin bişeyler söylemesine ihtiyacım oluyor…

Selam arkadaşlar, sizinle uzun zamandır aklımı kurcalayan bir şeyi paylaşmak istedim.. İlk çocuğuma hamileyken mayıs ayında preeklemsi gebelik geçirdim, (işim de oldukça stresli ve yorucu idi) 30 haftalık iken tansiyonum 20-22ye fırladı ve suyum geldiği için bebek alındı, herkes yaşar bir sürü prematüre çocuk var derken beş gün sonra çocuğumu kaybettim.. ilk olmasından dolayı acısını zor atlattım… ama hala içimde bir sürü korku var en büyüğü; her hamileliğim sonunda çocuğumu kaybedeceğim gibi hissediyorum, hiç benim çocuğum olmayacak hepsi ölecek korkusu benneyaptımki (sorulmaz ama) böyle korkulara sizde kapıldınız mı nebiliyim düşükten veya ölümlerden sonra hep ölecek gibi hissettiniz mi? Bir de sezaryen olduğum için 6ay korunmamı söylediler, bu süreyi beklemeli miyim ? Umarım cevap yazarsınız çünkü zaman zaman kafamı toplayamıyorum ve birilerinin bişeyler söylemesine ihtiyacım oluyor…

canım geçmiş olsun ve başın sağolsun bebğini kaybettin diye ikinciside aynısı olmazki dr una sordunmu peki aynı şey tekrar edrmi diye bunları düşünmen normal kolay değil kötü şeyler atlatmışsın ama yinede umudunu kaybetme sende bigün anne olacaksın ve bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına alacaksın bide 6 ay bekle hem bu arada kafanıda toparlarsın senin için daha iyi olur bol bol dua et dua insana huzur veriyor ve rahatlatıyor canım iyi şeyler düşünki iyi şeyler olsun olurmu canım:teselli::1hug::1hug:

sevi sağol tanımadığın birisinden böyle şeyler duymak insanı çok rahatlatıyor.. ayakta durabiliyorsam birazcık kafamı toplayabiliyorsam bunlarda yaptığım dualardandır.. umarım yüze rabbim ikinci cocuğumu hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder (cümlemize...)

ınşallah bebeğiniz olduğunda bu acıların, sıkıntıların hepsi unutulup gidecek. ölüm korkusu, kaybetme korkusu herkesde vardır. bunu en yakınında yaşayan insanlardan biriyim ben de.benden büyüksünüz, ablam olacak yaştasınız ama iyiliğiniz için bi psikologa gitmenizi tavsiye ederim. belki kızacaksınız böyle dediğim için bilmiyorum ama bu tip endişeler sizi çok yıpratır, Allah korusun daimi bir stres yaratır ve bu da çocuk sahibi olma şansınızı da etkiler.

Hiçbir hamilelik birbirine benzemiyor merak etmeyin, dr un 6 ay beklemenizi önerdiyse bekleyin ve kafanızı toplayın bu süre zarfında. ınsanlar ne acıları unuyor ve yaşamaya devam ediyor, dilerim çok sağlıklı bir hamilelik yaşar ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsiniz.

İnşallah bebeğiniz olduğunda bu acıların, sıkıntıların hepsi unutulup gidecek. ölüm korkusu, kaybetme korkusu herkesde vardır. bunu en yakınında yaşayan insanlardan biriyim ben de.benden büyüksünüz, ablam olacak yaştasınız ama iyiliğiniz için bi psikologa gitmenizi tavsiye ederim. belki kızacaksınız böyle dediğim için bilmiyorum ama bu tip endişeler sizi çok yıpratır, Allah korusun daimi bir stres yaratır ve bu da çocuk sahibi olma şansınızı da etkiler.

yok canım yaa niye kızayım aslında düşündüm ama ne zaman gitmem gerektiğine karar veremedim :( yani şimdi gitsem dedim bu seferde ortada hol yok yumarta yok ne der diye düşündüm, hayır hamile kalınca gitsem bu seferde ozaman kadar bu acıyı unutursam tekrar acmaya gerek var mı bilmiyorum... aman ne biliyim karışık bi durum yani.. öncelikle böyle danışıyorum birilerine... gercekten böyle cevaplar gelince daha mutlu oluyorum :1rolleyes:

Bu yaşadıklarınızda sonra,bu düşüncelere kapılmanız gayet normal.
Ama size tavsiyem yeni bir bebek düşündüğünüzde mutlak doktorunuz ile herşeyinizi paylaşınız ve tüm sıkıntılarınızı dile getiriniz,mutlak kontrollerinizi yaptırınız ve işinizin stresli olduğundan bahsetmişsiniz,gerekirse işinizden de ayrılınız.
Sevgiler.

Back