Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Google'a Doodle Oldu

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biridir.Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir

Google ana sayfasındaki "doodle" olarak adlandırılan logoda, çocuk parkı görüntüsü üzerinde Türk bayrakları ile "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" ifadeleri yer aldı.Logonun üzerine tıklanmasıyla 23 Nisan'a ilişkin bilgilere ve bugün yayınlanan habere ulaşılabiliyor.

"Doodle" uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere, bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Bu bayram, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'desaltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilenHâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu.

1980 darbesi döneminde Milli Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" adını verdi. Hakimiyet-i Milliye Bayramı (önceleri 1 Kasım, sonra 23 Nisan), saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO'nun 1979'u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatarak, bayramı uluslararası düzeye taşımıştır.Günümüzde bayrama birçok ülkeden çocuklar katılmakta, çeşitli gösteriler hazırlanmakta, okullarda törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.Ayrıca 1933'te Atatürk'le başlayan çocukları makama kabul etme geleneği günümüzde çocukların kısa süreliğine devlet kurumlarının başındaki memurların yerine geçmesi şeklinde devam etmektedir.
http://www.haber50.com/genel/ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-google-a-doodle-oldu-h139530.html
 
By da dincilerden yevmiyeli 23 Nisan Okul merasimleri protesto ekibi, gorev basinda:

 
By da dincilerden yevmiyeli 23 Nisan Okul merasimleri protesto ekibi, gorev basinda:

İzmir Behçet Uz çocuk hastanesi imiş burası..
Yazık ki inançlarını şov malzemesi olarak kullananların haline ve aklına..
Çocuk bayramı bu.. Yapılmak istenenin ne olduğunu anlatsalar ya..
Şimdi bazı arkadaşlar ibadet özgürlüğü tırı vırı diyecekler ama, oraların mescit i olur, yada yakınlarda camisi olur, normalde nerede kılınıyorsa orada kılınabilir..
Ciddi anlamda Allah akıl fikir versin, çünkü prortesto yada şovanistlik yaparken, dini ve ibadeti ayaklar altına alıyorlar..(Tabi niyet protesto ise, çünkü başka sitede de cuma günleri mescitinden vaaz verildiği ve civar esnafında cuma namazına geldiği yazıyor)
 
Dini siyasete malzeme yaparsan protestolara da malzeme yaparsin. Biri gecer akce ise oburu neden olmasin? Herkese anladigi dilden.. Bunlar ibadetle gosteris yapmayi seviyor. Bir kesimden de bu hareketlerine destek ve alkis aliyor. Arada zarar goren, yaralanan, gercekten dinine bagli, dinine deger veren insanlar oluyor. Onlardan da Turkiyede zaten ne kadar kaldi ki?
 
cuma günü prova yapıyormuş (yada tören emin değilim) çocuklar orada hemen yanında mescid varmış, hastane personeli ve esnaf normalde de mescidde namaz kılıyorlarmış, cuma namazı olunca demek fazla cemaat geldi. dışarda kıldılar.
 
Tamam da, hani din konusunda ve namaz konusunda bilgi vermek haddim değil ama, orası çocuk hastanesi, 23 nisan yada herhangi etkinlik söz konusu, orada gürültü ve müzik var ayrıca, belki tepki niyetli değil..
Sonuçta cami değil o etkinlik yapılan yer..Çocuk hastanesi bölgesi.
Dikkat edilmesi gerekmezmiy di konu ile alakalı, zaten saçmalık olan kısım civar esnafın oranın mescidine gelmesi, hoparlörler ile vaaz verilmesi, ülkemizde her mahalle ve sokakta zaten yeterli ibadethane var.. Avm vb yerlerde de yeterli mescid var. İnsan doğal olarak bir sorgulamak istiyor işte..
 
her cuma ve her vakit orda kılınıyormuş ben bi beis görmedim açıkçası, belki namaz bitene kadar rica etmişlerdir, ara verilmiştir müziğe/etkinliğe bunu bilemeyiz. ama müzik eşliğinde namaz kılmadıkları kesin. heryerde ibadethane var illaki ama ordaki şartları bilemeyiz, belkide bi şekilde mecburlar mescidden dışarı taşarak namaz kılmaya.
 
Mis mus.. O gun orada bir toren yapiliyor. Niye sizin insanlarin milli degerlerine hic sayginiz yok? O gun de gitsin namazini camide kilsin mescid doluysa, 23 Nisan her cuma kutlanmiyor ne de olsa.. Kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok. Orasi o gune dek agri ceken, uyumaya calisan minicik hastalara ragmen, dusuncesizce, her cuma hoparlorle avaz avaz vaaz verilen bir cami gibi kullanilmasina izin verildi diye mesru "cami avlusu" olmuyor, orasi orada o gun toren yapan "cocuklarin hastanesi". Bari boyle bir gunde Biraz saygi.
 
Niye muzige ara verilsin, niye ille de namaz orada kilinmak zorunda? Zaten cuma 5 dakikalik birsey mi? Orasi o gun asil sahibine lazim, musait degil. Git o gun de musait olan bir yerde, cemaatle birlikte camide kil namazini da. Asil olman gereken yerde kil yani.
Mecburiyet diye birsey yok, keyfiyet var, saygisizlik var, gosteris var. Izmir'de her yer cami dolu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…