• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uludağ mı ? Anadolu mu ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi askısı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

askısı

Ziyaretçi
Merhaba arkdaşlar bende bu yıl sınavlara girdim az çok aldım bişiler .. Ben Bursa'da yaşıyorum ailemde Uludağ da okumamı isityor .Bölümse İktisat .Bide diğer yandan Anadolu Üniversitesi var . İkiside tutuyor ama hangisi karar veremedim Uludağ'ın mı iyidir eğitimi yoksa Anadolu'nun mu ? Hangisinden çıkınca iş bulma şansı daha iyidr . Bide Bursada kalırsam ingilizce almanca kurslarına gidip dilimi geliştirmek istiyorum .ama bilemedim hangisi daha iyidir :bbo:

Şunu söyleyebilirim bence hangi üniversite olacağı çok önemli değil.
Bölümün önemli.Şu da var ki iş bulmak artık çooooook zor.boshayallersmile
Hatta bazen imkansız.Fakat lisan konusunda kendini geliştirmeni
tavsiye ederim
yerimseniben

o zaten Allahın emri gibi bişi oldu .İngilizceyi zaten geçtim o zaten olmalı bide onun yanında almanca düşünüyorum .Zaten öğretmenlik filanda geliyo ama ben yerinde durmayı istemiyorum sürekli kendimi geliştirebileceğim yükselebileceğim bi iş istiyorum varsın garanti olmasın

canım ülkemizde çok sayıda işletme iktisat mezunu var ve çoğu işsiz
bu sayı her geçen gün katlanarak artıyor maalesef
puanının yettiği başka alanlar varsa onlara yönelmeni tavsiye ederim

iki üniversite arasında dağlar kadar fark yok. istanbul ankara izmirde bi üni tutuyor bursa da kalayım mı desen git derdim. ama anadolu ya da uludağ... iş görüşmelerinde çok da bir fark olmayacak. eğer ailenle bir problemin yoksa bursa da kalmanı tavsiye ederim. hem maddi yönden rahat eder ailen, sen o parayla dediğin gibi kursa gidersin. hem de sorumlulukların çok az olur. evin hazır, yemeğin önünde oh ne güzel... hem bu yaşlarda aileden uzaklaşmak insana cazip geliyor da birkaç yıl sonra ah ailem diyorsun

Öğretmenlikte düşün derim, sonra pişman olma..

Zaten aile baskısıyla öğretmenliği ilk sıraya yazıcam ama gönlüm öteki tarafta.. Bakalım kısmet .. Açıkcası izmir filanda tutuyoda çok uzak diyolar

canım ikisi de ne süper üniversiteler, ne de kötü üniversiteler, bence farketmez
ailem olmadan daha rahat bi hayat yaşamak istiyorum karışan görüşen olmasın diyosan yaz anadolu
ama yok diosan ki ailemle sorunum yok, kal derim bursada uludağ yaz, anadolu üni. yazarsan ya yurtta kalıp o hayata alışmaya çalışcaksın
ya da eve cıkıp o hayata alışmak zorundasn. şuan sanmıyorum ki ev temizliği ütü yemek gibi işleri sen yapasın=) ama orda malesef öyle olacak. hem maddi yönden de daha rahat olursunuz. o parayla aynı zamanda kursa gidip seninde dediğin gibi kendini geliştirebilirsin, daha iyi olur
hakkında hayırlısı

Zaten aile baskısıyla öğretmenliği ilk sıraya yazıcam ama gönlüm öteki tarafta.. Bakalım kısmet .. Açıkcası izmir filanda tutuyoda çok uzak diyolar

aile baskısıyla öğretmenlik falan yazma. kendi kafana göre iktisat da yazma. araştır ve hangi bölümde daha çok iş imkanı varsa onu yaz. ayrıca puanın iyiyse izmir falan tutuyorsa gitmelisin. kusura bakma ama uludağla ege veya 9 eylül arasında fark var. ailem de onlara yakın olayım diye izmir istedi ama puanım daha iyilerine yeterken ne işim var ege üni. de dedim. şuan istanbulda okuyorum. bazen keşke aileme yakın olsaydım diyorum ama diplomada yazan üniversite önemli!

öğretmenliği sadece ailen istiyor diye yazma. o kadar kolay değil çünkü.. okurken kolay gelebilir ama sonra sevmediğin işi yapmak...........

öğretmenlikde bide atanma sorunu falan var canım
gözünü korkutmak icin söylemiyorum ama, zaten kendin istediğin icin deil ailen istediği icin yazcaksın
sonra bide bu sorun cıkıcak karsına
senin canın sonradan cok sıkılır
bence ailen istiyo diye yazma öğretmenlik
bi bayan icin cok uygun bi meslek bence saatleri bakımından tatilleri bakımından falan ama
seni mutlu edicek şey o deilse isterse haftada 5 gün tatil olsun, yine de sevmezsin işini.
unutma tüm hayatın boyunca meslegin seninle olucak, hayatını o şekillendiricek
ne istiyosan onu yaz

Hepinize çok teşekkürler fikirleriniz için a.s.

Ne ailenin nede başka birinin baskısıyla istemediğin bir bölüme gitme gercekten yapmaktan zevk alacağın bi meslegi yapmalısın.Üniversite meselesine gelince tabiki arastır hangi üni daha iyi eğitim veriyorsa ona git.İşin aslıda sana pek hangi üniversiteden mezunsun diye sormuyolar deneyimine ve donanımına bakıyolar yabancı dil bilgisayar vs. orda anadolu üni yazmıs uludag üni yazmıs pek önemli değil atıyorum ben boğaziçi işletme mezunuyum donanım sıfır sende anadolu işletme mezunusun yabancı dilin ve bilgisayar biliyosun adam tabiki seni seçicek benim boğaziçi mezunu olmam pekte ilgilendirmicek.Hangimiz daha çok işine yararız ona bakıcak.Kısacası kararlı ve cesaretli ol istediğin bölüme ve içine sinen bi üniversiteye git derim.

Ben de Eskişehir liyim ama Uludağda okuyorum okul öncesi öğretmenliği
Çok bi bilgim yok ama eğitim olarak Anadolu daha iyi gibi geliyor bana.
Ama senin kendini geliştirebilmen de çok önemli.
Başka bir şehirde yaşayabilecek misin ?
Düşündüğün bölümün iş imkanı nasıl, ve bölüm hakkında bilgin var mı?
Bence bunları iyice araştır tercihlerini yazarken her ihtimali göze al.
Ben şimdiki aklım olsa Uludağ ı yazmazdım puanım da yetiyodu Anadolu da okurdum ama heves işte.

canım ben uludağ da ingilizce öğretmenlği okuyrm. arkadaşlarım var iibf fakültesnde. uludağ üni iyi bi üniversite ama bence anadolu oluyosa oraya git derim ben. uludağ iibf çok da iyi değil diye bilyrm çünkü :S

tercihlerini yapmışsındır diye düşünüyorum ama ben uludağ ı tercih ederim.anadolu üniversitesi sözel bölümlerde daha iyi.uludağ iktisatta arkadaşlarım var gayet memnunlara.s

Back