Ultrasonda kanama alanı görülüp sağlıklı gebelik geçiren veya düşük yapanlar

umayela

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2019
422
104
103
Kızlar 7+2 ultrasonda kanama alanı göründü bu gibi durumlarda düşük yapan var mı veya gebeliği sağlıklı ilerleyenler oldu mu

İlk gebeliğimde 12.haftaya kadar kanama alanım vardı. Şükür sağlıklı bir kızım oldu. Şimdi hamileyim yine kanama alanı var ve 1 aydır lekeler var. 10.haftadayım. Bu da sağlıkla ilerler inşallah :) size de hayırlı olsun. Endişeye gerek yok, sakin kalmalıyız

Kızlar 7+2 ultrasonda kanama alanı göründü bu gibi durumlarda düşük yapan var mı veya gebeliği sağlıklı ilerleyenler oldu mu
Daha başındasın bence bu kadar stres yapma iyi değil. Bana da kanama gözüküyor dedi ama benim hiçbir sıkıntım yoktu. Geldi geçti. Böyle kafaya takarsan 40 hafta zor dolar 😅 rahat bırak kendini

Bnmde vardı hafif dusuk engelleme iğnesi yapıldı bıkac kere daha görüldü ama sukur hıc sırun olmadı doktor kontrolunde olman cok önemli

Ben de tecrübemi paylaşmak istedim. Öncelikle hayırlı olsun, yavrunuzu sağlıcakla kucağınıza almanızı dilerim. Kızım şuan 9 aylık oldu bile ve haftasını doldurup dünyaya geldi. Karnımda 9 haftalıkken kanamam oldu kıyafetlerimi batıracak kadar vardı (doktorlar miktarı önemsedikleri için belirtmek istedim) ve ankara şehir hast. kadın doğum aciline gittik. Aktif kanamam olmadığı ama bebeğin gelişiminin de iyi olmadığı söylendi. İç açıcı konuşmadılar epey bir moralim bozuldu. Hatta o kadar ki bebek artık gelişmeyip düşecek diye düşündüm. Pazartesiyi bekleyip uzman doktora gittim ve her şey yolunda gelişimi çok güzel dedi içime su serpti. Daha sonrasında hamileliğim sorunsuz devam etti. Önlem olarak hormon tableti verdi dr. 2 ay onu kullandım sonrasında gerek görmedi.
Bir arkadaşım da tüp bebek tedavisi ile hamile kalmıştı. Birkaç kez kanaması oldu, ultrasonda da birkaç defa aktif kanaması görüldü. Bazı dönemler doktor rapor verdi işe gitmesini istemedi istirahat et dedi. Onun bebeği de haftasında ve sağlıkla doğdu.

Korkacak birsey yok. Benimde 12. Haftadan itibaren kanama alanim vardi ama vajinal kanamam olmadi hic. Doktor erken dogum yapabilirsin dedi aslanlar gibi 39. Haftayi bekledim 🤣
Sizin gebeliginiz cok yeni dr muhtemelen progestan vermistir. Agir islerden ve sık cinsel iliskiden kacinin. Bizde cinsel iliski kesinlikle yasakti baska sorunlarimdan dolayi. gunluk islerinizi kolaylikla halledebilirsiniz kendinizi yormadan. Cokta yatmayin bel agrisi yapar doktorlar da onermiyor zaten. Saglikli dogumlar diliyorum

Merhaba öncelikle sakin olup bu süreci olumlu geçirmeye çalışın. Tam tarih hatırlamamakla birlikte 1.5-2. Ayımda kanamam oldu acilde bakıldı bebeğin kalbi atıyordu. Progestan başladım ve dinlenme verdi doktor.Ertesi gün başka bir doktora gittim ultrasonda kanama alanını gördü epey büyüktü bebeğin kesesinin dibinde bitiyordu çok kanamışsın kendini mi yordun naptın böyle demişti. Bebeğin tutunması için iğne verdi oda dinlenmemi hiçbir iş yapmamı söyledi. Bu şekilde 3. Aya kadar dinlendim ve düşük riski geçti. Kanama alanını kahverengi lekeler şeklinde attım. Çok korkmuştum ancak geride kaldı ve şuan 37. Haftadayız bebeğimle bir sorun yaşamadık doğumu bekliyoruz çok şükür. İnşallah sizin içinde sağlıklı bir süreç olur mutlulukla bebeğinize kavuşursunuz❤️

Back