Ultrasonda çıkan haftaya göre mi SATa göre mi doğum olur?

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Merhaba güzel anneler. sağlıklı doğumlar ve sağlıklı bebişler nasip olsun inşallah. Bu konuyu özellikle bu sayfada açtım, tecrübeli annelerin cevaplarına çok ihtiyacım var.

Yarın ultrasondaki ölçümlere göre 33.haftamıza giriyoruz kızımla ama bu son adet tarihi vs kafamı karıştırıyor. SATa göre hesaplayınca 30+4 haftalığım.
Çalışabilir raporumu USG ölçümüne göre aldım, Son adet tarihine göre mi almam gerekirdi?
İkisinin arasında 2 haftadan fazla fark çıkıyor bebeğim adet tarihine göre önden gidiyor.
Hangi haftayı önemseyerek beklenen doğum tarihine gün saymalıyız,sizler ultrasona göre mi son adete göre mi doğum yaptınız?

ben ultrasondaki çıkan tarihe göre yani 37+5 de doğum yaptım. SAT'a göre 37+0'dım. bebeğimi 2 şubatta beklerken 12 ocakta doğurdum. ultrasonda 35 haftayı devirince eli kulağında sayılıyor doğum.

ben ultrasondaki çıkan tarihe göre yani 37+5 de doğum yaptım. SAT'a göre 37+0'dım. bebeğimi 2 şubatta beklerken 12 ocakta doğurdum. ultrasonda 35 haftayı devirince eli kulağında sayılıyor doğum.

karma-x teşekkürler bilgi için.Aslında aynen 35ten sonra hemen doğabilir,sizin ne güzel arada 5 gün fark varmış benim 2 hafta fark var ben normal doğum istiyorum inş. , bebeğin son haftaya kadar gelmediğini düşünürsek dr.40.haftasını geçince mi sezeryan yapar acaba yoksa ultrasonda çıkan 42.haftaya göre mi. benim kafam ondan karışıyor,son dkya kadar normal olsun istiyorum ama bu fark yüzünden sezeryan olur diye korkuyorum.

kendini 35 ten sonra hazırla. sezeryan konusunda ise haftasını geçip plesanta yaşlanırsa, su azalırsa haftasını geçince yapılabilir. ona bakarsan benim kızımın kafası yukarıya doğruydu ve dönmedi dr. 36. haftadan sonra riske atamam sezeryan yaparız demişti. son gün döndüğünü öğrendik ve ertesi gün kendiliğinden geldi ve normal doğumla doğdu minnoş. o yüzden bu konuya kafa yorma. hayırlısıyla bebeğini kucağına al sağlıcakla nasıl olduğu ve olacağını zamana bırak. ben sezeryana hazırlamıştım kendimi ve normal doğum yaptım. o nedenle kısmet bu işler. kendimi gereksiz yere strese sokmuşum. hamileleiğiin tadını çıkart ve akışına bırak canım:) hayırlısıyla gelsin bebeğin.

benim 34. haftadan sonra sat ve ultrason kafa kafaya gitti, 39+3 de normal doğurdum.doktorlar bildiğim kadaryla her zaman sat ı baz alır. Allah yardımcınız olsun...

Ben henuz dogum yapmadim ama benim de sat ve ultrason arasi 1 hafta var. Ultrason 1 hafta geride doktorum ultrasonu degerlendiriyor. Raporumu da ultrasona gore verecek

Ben henuz dogum yapmadim ama benim de sat ve ultrason arasi 1 hafta var. Ultrason 1 hafta geride doktorum ultrasonu degerlendiriyor. Raporumu da ultrasona gore verecek

Aynen canım benm doktorum da raporumu ultrasonda çıkana göre vermişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…