Ultrasonda Çıkan Haftaya Göre Mi Doğum Tarihi Hesaplanır?

preg_nant

Kocam+Bebeğim(Kızım)Herşeyimsiniz
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
887
381
Eğer tam günümü doldurursam doğum için, ultrasonda 7-8 gün daha büyük çıkan bebeğimin tarihi mi doğum tarihim olur,yoksa yine de son adet tarihimden hesaplanan gün mü?

Mesela 23 temmuz tam doğum tarihim adetime göre, ama ultrason ölçümüne göreyse 16 temmuz.Hangisi şimdi?

Bende cok merak ediyorum, benim bebegimde haftasindan daha gelismis bi bebek.. Buyuk ihtimalle erken dogar..mantiken.

Son adet tarihiyle hesaplanir bebegin gelisimi ne kadar onde olursa olsun. Bebek 2 hafta onde diyorsa doktor boyu ve kilosu 2 hafta ondedir, bebegin organ gelisimi degil. 40 haftalik 2500 gr dogan bebekler var birde 34 haftalik 3000gr. 40 haftalik kuveze ihtiyac duymaz ama digerinin ihtiyaci olma ihtimali cok yuksektir. biraz karisik oldu sanirim. :) neyse doktorumdan ogrendigimi anlattim. Kisacasi son adet tarihiniz ne diyorsa odur.

Bunu bende merak ediyorum mesala dogum oncesi izne ayrilacagim zaman ultrasondaki haftaya goremi ayrilacam adet haftama goremi ayrilacam.benimde bir hafta onden gidiyor

Ya banane ben 1 hafta erken doğurayım,erken gelsin bebişim :)

Benim doktorum usg ölçümüne göre dedi.. Usgye göre 34+4 son adet tarihime göre 34+0 günlük hamileyim. bilemedim şimdi??

Benim doktorum da son adet tarihine göre dedi,39. hafta bitince sezaryen yapacak.

Ben usg ye gore dogum yaptim.
Usg de kizim 38+4
Sata gore 36+4tu.
Usgde dogum 20 temmuz dedi
Doktor 10 agustos dedi.
Kizima 15 temmuzda sancilandim.rahim acilmamasi ve kizimin strese girmesi ile
17 temmuzda acil sezeryan ile aldim kucagima

Ben usg ye gore dogum yaptim.
Usg de kizim 38+4
Sata gore 36+4tu.
Usgde dogum 20 temmuz dedi
Doktor 10 agustos dedi.
Kizima 15 temmuzda sancilandim.rahim acilmamasi ve kizimin strese girmesi ile
17 temmuzda acil sezeryan ile aldim kucagima
Benim de önden gidiyor gebeliğim.36+4'de küveze girdi mi acaba?Bir de gerçekten kilolu doğdu mu haftasına göre?Ben stres yapıyorum da bu durumu.

Benim de önden gidiyor gebeliğim.36+4'de küveze girdi mi acaba?Bir de gerçekten kilolu doğdu mu haftasına göre?Ben stres yapıyorum da bu durumu.

Hayir girmedi doktor olculerinin boy ve kilosunun tam 38 haftalik bebek gibi dedi.
3.250 gram 50 cm di canim

Merhaba Arkadaşlar,

Bu konu benimde bir türlü mana getiremediğim bir husus idi. Benim Dr.umda Kafa, Göbek ve Uyluk kemiği ölçümlerinin ortalamasına göre doğumun gerçekleşmesinden bahsetti. Ve bunu da yaparken Sat' tan faydalanıyorlar. Yani karışık bir husus. Rabbim hepimize hayırlısı ne ise onu nasip eylesin.

Benim de kafamı bu konu kurcalıyor. Bu cumartesi 24. haftalık olacağız inşallah.

32. Haftada en erken işten ayrılabiliyorsam bu tarih benim sat a göre mi yoksa ultrasondaki tarihe göre mi verilecek?

Benim sezeryan dogumum olacak 2 hafta onden gidiyor bebegim gecen gun sordum doktoruma sat a gore doguma aliyoruz dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…