Ultrasonda burun kemiği kısalığı,böbrekte genişleme

hayatsuaa

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2023
542
401
29
Merhaba

21hafta 4 günlük hamileyim.Bugün perinatoloji uzmanında yaptırdığım detaylı ultrasonda böbreklerde genişleme var ama fetal dna sonucun temiz geldiği için tek bulgu sorun değil dendi.Erkek çocuklarda sık rastlanabilirmiş takip edilecekmiş.

Sonrasında burun kemiği 5.02 ölçüldü.Bu değerin ortalamadan düşük olduğu iki bulgu olduğu için down riski olabileceği söylendi.İstersem amniyosentez yaptırabilirmişim.Doktor yüksek risk görmediğini ama böyle bir ihtimal olduğunu söyledi.

Takipli doktoruma gittim burnu 7 olarak ölçtü.Kendisi de farklı bir perinatoloji doktoru önerdi sonrasında amniyosentez kararını verirsin dedi.Benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi ?

Benim bebeğimde böbrekte genişleme, bağırsak parlaklığı ve ense kalınlığı görüldü. Fetal dna temizdi ve bebeğim erkek. Kendi doktorum eğer amniyosentez yaptırmayı düşünürsem başka bir uzmana daha detaylı yaptırmamı önerdi ve öyle yaptım. İkinci gittiğim uzmanda bağırsak parlaklığı geçmişti 3-4 gün içinde (daha önceden biliyorduk aslında vardı yani) genelde şu haftalarda olur bu haftalarda geçer dedi, böbrek genişliği görmedi eğer olsaydı da erkek bebeklerde bir noktaya kadar normal sayıyoruz dedi, ense kalınlığı da normal ölçüldü. İkinci gittiğim profesördü, ilk gittiğim operatör ve panaroma yaptırdığım için ikinciye güvendim. Eğer istanbuldaysanız gittiğim profesörün adını verebilirim. Çok araştırarak ve genetik alanında çalışan kişilerden öneri alarak gittim kendisine.

Sizin bebeğiniz de sağlıcakla gelsin🌺🌺Ben de eurofinse yaptırdım.Kendim de minik burunluyum genetik de olabilir dedi doktor ama insanın içine bir tedirginlik düşüyor malesef😣İstanbul’dayım siz kime gitmiştiniz

Aynı haftada aynı problemleri bizde yaşıyoruz şuan 21 haftada detaylıya girdim burun kemiği 5.2 izlendi böbreklerde biraz genişlik izlendi bebeğimiz erkek böbrek olayını erkeklerde görebiliyoruz ama downdan şüphelendi fetal DNA verdim şimdi sonuç bekliyorum umarım güzel sonuçlar alırız

Aynı haftada aynı problemleri bizde yaşıyoruz şuan 21 haftada detaylıya girdim burun kemiği 5.2 izlendi böbreklerde biraz genişlik izlendi bebeğimiz erkek böbrek olayını erkeklerde görebiliyoruz ama downdan şüphelendi fetal DNA verdim şimdi sonuç bekliyorum umarım güzel sonuçlar alırız
Merhaba daha sonrasında farklı bir perinatolog doktoruna gittim ve o amniyosenteze gerek olmadığını söyledi.Ben zaten fetal dna yaptırmıştım ve sonucum temiz gelmişti.Böbrek genişlemesinin takibini yapacağız

Merhaba

21hafta 4 günlük hamileyim.Bugün perinatoloji uzmanında yaptırdığım detaylı ultrasonda böbreklerde genişleme var ama fetal dna sonucun temiz geldiği için tek bulgu sorun değil dendi.Erkek çocuklarda sık rastlanabilirmiş takip edilecekmiş.

Sonrasında burun kemiği 5.02 ölçüldü.Bu değerin ortalamadan düşük olduğu iki bulgu olduğu için down riski olabileceği söylendi.İstersem amniyosentez yaptırabilirmişim.Doktor yüksek risk görmediğini ama böyle bir ihtimal olduğunu söyledi.

Takipli doktoruma gittim burnu 7 olarak ölçtü.Kendisi de farklı bir perinatoloji doktoru önerdi sonrasında amniyosentez kararını verirsin dedi.Benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi ?
Yaa hic endiselenme nazal kemigi 5.2 gayet iyi bence benim oglumun hic ölcememistiler 3 doktor gezdim en sonuncu 3. Küsüratli birsey olcmustu benide korkutmustular sukurler olsun birseyi yok ufacicik burnu var findik burunlu :)

Yaa hic endiselenme nazal kemigi 5.2 gayet iyi bence benim oglumun hic ölcememistiler 3 doktor gezdim en sonuncu 3. Küsüratli birsey olcmustu benide korkutmustular sukurler olsun birseyi yok ufacicik burnu var findik burunlu :)
Teşekkür ederim 🌺 inşallah benim de bebişim sağlıcakla gelsin 🙏🏻🙏🏻İkinci gittiğim doktor 6 ölçtü görünüşü de gayet normal duruyor dedi.İçim rahatladı insan tedirgin oluyor ister istemez.

X