• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Ultrason fotoma göre?

Ksknnkymtt

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
127
46
298
Tekirdağ
Merhaba arkadaşlar bilen kişir için ultrason fotomda kesem boş mu gözüküyor yoksa içinde birşey var mı sizce ve 5 haftalık dedi doktor
Kese 1 cm normal mi ? İçinde gözüken şey nedir ben mi uyduruyorum

İçinde birşy var mı dediğimde canlanmayı 10 gün sonra görürüz dedi tam net açıklanmadı

Ve ben meraktan çatlıyacağım
Yorumlarınızı bekliyorum 🥰🥰
20250128_111738.jpg
IMG_20250128_112723_227.jpg

Beş haftada bebek zor görünür zaten erken dollenirse anca benim 6+0da hicbirsey yoktu 6+6 bebek oluşmuş kalp atışı yeni duyulmaya başlamıştı net bile değildi, kesen normal kese yani, sonraki kontrolde görürsün inşallah bebisini, hayırlısı olsun, Yolk sac oluşmuş dedi mi, kese 1cm imkansız olmasi şu dönemde de zaten senin kesen 9mm boyunda normal yavaş yaavs gelişecek 6.hafta da benim 11mm idi

Beş haftada bebek zor görünür zaten erken dollenirse anca benim 6+0da hicbirsey yoktu 6+6 bebek oluşmuş kalp atışı yeni duyulmaya başlamıştı net bile değildi, kesen normal kese yani, sonraki kontrolde görürsün inşallah bebisini, hayırlısı olsun, Yolk sac oluşmuş dedi mi, kese 1cm imkansız olmasi şu dönemde de zaten senin kesen 9mm boyunda normal yavaş yaavs gelişecek 6.hafta da benim 11mm idi
Yok sac falan demedi benimde ilk gebeliğim çok bilgim yokta
Ultrasonda ölçümde kağıtta yazıyor bakın kese ölçü 1.04 cm köşede yazıyor kendi de söyledi o şekilde ama başkada birşey demedi 😒
Benim sat 25 Aralık
20 ocakta 333 ile öğrendim
22 ocak 777 oldu (daha baktırmana gerek yok dedi doktor)
28 ocakta keseyi gördüm ultrasondaki eklediğm
Şuan 5+2 yim bu arada

Köşedeki değil üstte yazan 9.3cm yazıyor ya o mm olarak bakiyoruz yani kesen 9mm sayılıyor internetten bı bak istersen ne demek istediğimi anlarsın, Yolk sac bebeği besleyen yapının adı ilk o oluşuyor sonra bebek görünür, stres yapma bebisi görmek için erken zaten 9.haftaya kadar yolu var inşallah sağlıcakla görürsün

Benim yumurtlama bi tık erken oldu tahminim zaten adetten 5 gün ömce öğrendim
Keseninde 1 cm olduğunu doktorda söyledi normal dedi haftaya göre İnternet'e de normal yazıyor
10.0 mm yani mm ye çevirince şuan öyle diyeyim.
Aşağıdaki bilgi kesenin ölçüsü oluyor
ölçüm orayı almış
D1 yazıyor 1 yazan yerde kesemin çapı işaretli d uzunluk anlamında kullanılıyor

Bildiğim kadarıyla yukarıdaki ultrasonun dalga boyu ve frekans ile alakalı bilgi bebeğin ölçüsü vs birşeyi değil o.

Dördüncü gebeliğim haftalık ultrasona giriyorum, sen bilirsin yorumlamama gerek yok o zaman, bildiğin gibidir 😊

Back