• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ultason ve yumurtanın döllenmesi

Arimayaanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2017
2
0
1
36
Merhaba kızlar, ben araniza yeni katildim. Bugun ultrasonda bebegimin 11+6 oldugunu ogrendim. Doktora hamile kaldigim tarihi sordugumda reglin 20 mart bebek bundan 4 gun kucuk 14 de oradan 20+4+14 ten nisan 7 dedi. Fakat ben esimle 4 nisanda beraber oldum 3 gun yanilma payi olabilir mi?

Merhaba kızlar, ben araniza yeni katildim. Bugun ultrasonda bebegimin 11+6 oldugunu ogrendim. Doktora hamile kaldigim tarihi sordugumda reglin 20 mart bebek bundan 4 gun kucuk 14 de oradan 20+4+14 ten nisan 7 dedi. Fakat ben esimle 4 nisanda beraber oldum 3 gun yanilma payi olabilir mi?

Tabii ki yanılma payı var. Özellikle küçük bebekte. Bir yumurta 3-4 gün içinde döllenebiliyor. ama spermler daha az yaşıyor. O yüzden riskli dönemde gün aşırı ilişki öneriliyor. Hem ultrason ölçümlerinde elle sınırlar işaretlenip milimetrik ölçümler yapıldığından değişiklik gösterebiliyor. Kafaya takılacak bir şey değil.

Son düzenleme:
Tabii ki yanılma payı var. Özellikle küçük bebekte. Bir yumurta 3-4 gün içinde döllenebiliyor. ama spermler daha az yaşıyor. O yüzden riskli dönemde gün aşırı ilişki öneriliyor. Hem ultrason ölçümlerinde elle sınırlar işaretlenip milimetrik ölçümler yapıldığından sorunlar değişiklik gösterebiliyor. Kafaya takılacak bir şey değil.
Cok tesekkur ederim. Doktor net 7 nisan deyince sasirdim cunku.

Merhaba hanımlar. Benimde size bir sorum olacaktı. Doktora gittiğimde bebeğimin 12. Haftasında olduğunu söyledi bana. Adet tarihiyle birlikte 12.haftayı bitiriyor dedi. Size sormak istediğim şuan hamileliğimi 14. Haftada mı oluyorum? Bana o senin adet kanaman değildir yerleşme kanaması dır dedi buna göre ben 2 hafta daha mı fazla hesaplamalıyım ? Döllenme zamanı hamilelik ten sayılıyor mu heryer de aradım ama bir sonuca ulaşamadım o an sormakta heyecandan aklıma gelmedi.

Merhaba hanımlar. Benimde size bir sorum olacaktı. Doktora gittiğimde bebeğimin 12. Haftasında olduğunu söyledi bana. Adet tarihiyle birlikte 12.haftayı bitiriyor dedi. Size sormak istediğim şuan hamileliğimi 14. Haftada mı oluyorum? Bana o senin adet kanaman değildir yerleşme kanaması dır dedi buna göre ben 2 hafta daha mı fazla hesaplamalıyım ? Döllenme zamanı hamilelik ten sayılıyor mu heryer de aradım ama bir sonuca ulaşamadım o an sormakta heyecandan aklıma gelmedi.
usg de çıkan sonuca gore hesaplanir.benm 18 mart falan 4 gun gec dollenmem varmis.yani sen 13 haftalksn 12 yi bitiryr dedgne gore.

Dediğim tarihte döllenme dahil değilmiş ki yani öyle söyledi bu onu daha büyük yapmaz mı?
dahil degil zaten.benm 18 mart son adet tarihim.adet tarihime gore suan 27+5 ama usg ye gore 27+0 cikiyo mesela.ben adete gore takip ediyrm.suan da ayni olmamiz lazim seninle.sen esinle3 gun once birlikte olduysan soyle dusun sperm vucutta 72 saat canli kaliyo yani dollenme 3 gun sonra olmus olablr

cok karisik oldu beya benm bile kafam karisti.ben adet tariheme gore takip ediyrm heh yanlis yazmisim demin cunku usg de eksik cikiyo.onemli olan adet tarihi :))

Arkadaslar doktorun hesapladigi tarih hep 2 hafta oncesi yani gec dollenmede olsa normalde olsa dollenmeden 2 hafta oncesi hesaplaniyor 5 subatta adet goren birisi normal yumurtlarsa 19 unda yumurtlama oluyir ama doktor 5 subat hesapliyor

Ilk 20 haftada en fazl 3-4 gun yanilma oluyor sanirim yani hic duymadim sonraki haftalarda bebegin kalitsal ozellikleri devreye giriyor bebek iri yada kucuk olabiliyor 20 den sonra 2 hafta bile yanilma olabiliyor.

dahil degil zaten.benm 18 mart son adet tarihim.adet tarihime gore suan 27+5 ama usg ye gore 27+0 cikiyo mesela.ben adete gore takip ediyrm.suan da ayni olmamiz lazim seninle.sen esinle3 gun once birlikte olduysan soyle dusun sperm vucutta 72 saat canli kaliyo yani dollenme 3 gun sonra olmus olablr
Peki ben bunun adet mi yoksa döllenme kanaması mı olduğunu nerden bilicem ? Kafam karıştı ya

Back