ukraynada çevirmenlik okumak

manikkk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
2.175
2.306
duydunuz mu bilmiyorum ama ukraynada üniversitede okuyabilmek için sadece liseden mezun olmak yetiyormus. ben lys5 den (dil sınavı) iyi bir sonuc beklemiyorum cok zor gecti ygs den tercihle 2 yıllık uygulamalı cevirmenlik bölümünden dikey geçiş yapıp mütercim tercümanlıga gecmeyi düşünüyodum. sonra bu ukrayna işini duydum orda kaydolduktan sonra 1 sene hazırlık zorunlu okuyup istediğin bölümü seçebiliyormussun. okul fiyatları da cok uçuk değil türkiyedeki özellerden az bile. ülkenin dogusunda savas var ama ben batısına gidecegim oradakiler savası önemsemiyor biz rusuz diyolarmıs. ülke dövüze aç bu yüzden okullar ucuz diye düsünüyorum. okulda ingilizceyi dışarda da ruscayı ögrenebilirim mantığındayım zaten özel sektörde denkliğe önem vermiyolarmıs ben de bi yayınevinde çevirmen olmayı hedefliyorum. eğitim yılları toplam kaç sene bilemiyorum ama türkiyedeki gibi 4 ise + hazırlıkla 5 senem orada geçecek sanırım. yani kaparım ruscayı. ingilizce grammarim iyi sadece kelime hazinem az. üniversite hayatımda bu açığı kapatabileceğimi düsünüyorum sizce bu ne kadar sağlıklı. mezun olunca 2 yabancı dille aç kalırmıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…