• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uğur Mumcu evinin önünde anıldı...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 23’üncü ölüm yıl dönümünde, saldırıya uğradığı Ankara’daki evinin önünde düzenlenen törenle anıldı.
Sitene Ekle
ugur-mumcu-evinin-onunde-anildi--6542224.Jpeg

Uğur Mumcu, ölümünün 23’üncü yılında, bombalı saldırıya uğradığı ve kendi adı verilen sokaktaki evinin önünde anıldı. Törene Uğur Mumcu’nun eşi güldal mumcu’nun yanı sıra bazı CHP milletvekilleri ve sevenleri de katıldı. Güldal Mumcu ve CHP’li vekiller, kortej oluşturarak sokakta bulunan anıta çelenk bıraktı. Mumcu’yu anmaya gelenlere sokağın girişinde karanfiller dağıtıldı. Anma etkinliğine katılan birçok kişi, Mumcu’nun anıtına karanfil atarak mum yaktı ve türküler söyledi. Uğur Mumcu’nun suikaste uğradığı yerde saygı duruşunda bulunulmasının ardından tören sona erdi.

SEVENLERİ UĞUR MUMCU PARKI’NA YÜRÜDÜ

Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün yıl dönümünde Ankara’nın Yenimahalle İlçesi’nde de anıldı. Batıkent Metro Durağı’nda toplanan kalabalık, Uğur Mumcu Parkı’na yürüdü. Uğur Mumcu Parkı’ndaki törene Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şube Başkanı Ali Karamahmut ve Meclis üyeleri katıldı.

fft16_mf6542223.Jpeg

http://www.milliyet.com.tr/ugur-mumcu-evinin-onunde-anildi--gundem-2183697/

O zaman cok kucuktum.Hatirladigim tek sey babamin haberi aldiginda hungur hungur aglayisiydi.O ani unutamiyorum..Senin gibi aydinlara bu dunya fazla kirli zaten Ugur Mumcu...Yattigin yer nur olsun...
Aynı mesajı yazacaktım inanır mısın... hiç unutmuyorum bir pazar günüydü...14 yaşındaydım ve babamı ilk kez hickirarak ağlarken görmüştüm... ruhu şad olsun....

uğur mumcunun ölümünü hatırlıyorum da, şarkının şu dizelerini daha çok... pek sözlü müzik dinlemeyen biri olarak hem de...
çevirdim anahtarı
apansız bir ölüme
şarapnel parçaları
saplandı ciğerime
ucuz can pazarıydı
kan doldu gözlerime
isimsiz korkuları katmadım yüreğime
bembeyaz doğruları yaşadım ölümüne

uğur mumcunun ölümünü hatırlıyorum da, şarkının şu dizelerini daha çok... pek sözlü müzik dinlemeyen biri olarak hem de...
çevirdim anahtarı
apansız bir ölüme
şarapnel parçaları
saplandı ciğerime
ucuz can pazarıydı
kan doldu gözlerime
isimsiz korkuları katmadım yüreğime
bembeyaz doğruları yaşadım ölümüne
Ugurlar olsun...Selda Bagcan:KK52:

Rahmetli suikasta kurban gideceğini biliyordu.
Bu yüzden de arabasını çalıştırdıktan sonra ailesini arabaya alırdı.
Öldükten sonra evinde yapılan aramada el konulan cdlerin akıbeti halen belli değildir.
Bu ülkede fazla bilmek iyi bir şey değildir.
Değerli bir yazar,ölümüne ülke sevdalısı bir insandı.

Mekanı cennet olsun.

Uğurlar olsun,uğurlar olsun,
Hüzünlü bulutlar yoldaşın olsun,
Bir keskin kalem,bir kırık gözlük,
Yürekli yiğitlere hatıran olsun.

Allah rahmet eylesin. Ben de her Selda Bağcan'ın şarkısını dinlediğimde yüreğim titrer. Mekanı cennet olsun...

gerçek failleri açığa çıktığı zaman anılacak
umarım görürüz

Back