Uğur Dündar'ı nasıl affedeceğim

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinden sonra Türkiye'de yaşanan taciz ve tecavüz olayları da gündeme geldi. Oyuncu Akasya Asiltürkmen de başına gelen acı bir olayı anlatıp, gazeteci Uğur Dündar'ın yaptığı haberlerin kendisine çok daha fazla zarar verdiğini kaydederek, "Onu çoktan affettim. En ufak bir intikam alma isteği ya da öfke/korku duymuyorum. Canlandırma çekmeye üşenmeden, dizilerimden aldığı parçaları, saldırı görüntüleriyle yayınlayan Uğur Dündar'ı affetmeyeceğim" dedi.

2008 yılında Büyükada'da bir faytoncunun tecavüzüne uğrayan Akasya Asıltürkmen, cinsel saldırı ve taciz olayları sonrasındaki yargı sürecinde düzeltilmesi gerekenlere dikkat çeken tweetler attı ve kendi yaşadığı olayı anlattı.

Asiltürkmen şunları yazdı:
17 yaşındaki bir gencin saldırısına uğramamın üzerinden tam altı sene geçti. Seneleri saymak kolay, çünkü olaydan tam otuz gün sonra doğan yeğenimin yaşı o kadar. Şimdi yazacaklarımı paylaşabilecek gücü de dün akşam timeline’ımda gördüğüm/görmek zorunda kaldığım tweet sayesinde buldum. Senelerdir kafamda dönenleri paylaşmak için bir fırsat işte. Hayata karşı öfkeli, yabani yetişmiş, bu arada geri döndürülemez şekilde hastalanmış bir çocuk. Onu çoktan affettim. Her nerede ve ne yapıyorsa, umrumda değil. En ufak bir intikam alma isteği ya da öfke/korku duymuyorum.
"Uğur Dündar'ı nasıl affedeceğim"
Olayı ana haber bültenlerinde canlandırma çekmeye üşenmeden, yayınlanmış dizilerimden aldığı parçaları, bir takım saldırı görüntüleriyle kurgulayıp yayınlayan Uğur Dündar ve gibilerini nasıl affedeceğimi ise gerçekten bilmiyorum.

"Merhametsizler"
Çünkü 17 yaşındaki çocuğun sadece hasta olduğunu düşünüyorum. Bu gazeteci/haberci tayfasının ise kötü kalpli, hırslı ve merhametsiz oldukları ortada. Kırsalda cinsel saldırıya uğramış kadın/kızların kendini öldürmesi beklenir. Sebebini hiç düşündünüz mü? Sadece namus meselesi değil, hayır. O utancın ağırlığıyla yaşamayı kaldıramadıkları için. Hayır hayır!!! Kızın yaşadığı utancı demiyorum. Bildiklerini kaldıramayan toplumun utancı. Kız, onların utancına kurban verilir. Yorgan gitti, dava bitti! Göz önünde dolaşmasından iyidir. Her gün ona bakarak rahatsız olmaktan kurtulurlar. Vahşilik gibi görünen bu tepkiyi büyük ve daha medeni olduğunu sandığınız toplumlar da verir. Sadece biraz daha soğukkanlılıkla yaparlar. Gerçekten tecrit ederek.

kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/hayat/ugur-dundari-nasil-affedecegim-2086528

tecavüzcüyü affedip de haberini yapanı affetmemek de garip geldi bana tabiki haberin yapılıs sekli doğru değil ama tecavüzcüyü de affetmemeliydi böylelerini affedersek hicbiseyin önüne gecemeyiz

tecavüzcüyü affedip de haberini yapanı affetmemek de garip geldi bana tabiki haberin yapılıs sekli doğru değil ama tecavüzcüyü de affetmemeliydi böylelerini affedersek hicbiseyin önüne gecemeyiz

Ben anlıyorum aslında onu. Demek istediği şey tecavüz eden 17 yaşında bir gençmiş bi şekilde gençliğine verip affedebilmiş bu unutmuş anlamına gelmiyor. Fakat uğur dündar ve ekibi yaptıkları haberi sadece reyting amaçlı olduğundan bu kızcağızın daha önceki sahnelerinden tecavüzümsü görüntüleri kullanıp yapmışlar. Koca bilinçli ne yaptığını bilen adamlar bu kızın üzerinden nemalanmaya çalışmış haliyle kız demek istiyor ki uğradığım tecavüzden daha çok zarar gördüm.. Haklı bence.

Yaşadığı çok hassas bir olay haliyle bu haberin yankılarından etkilenmesi çok normal.
17 yaşında çocuk dediği insan tecavüz etmeye gelince onu biliyor ama sonra hasta deyip geçiyoruz. Hayır hayır hasta folan değil bildiğin manyak, bu dünyada yasamaması gereken bir varlık o.
Çocuk yazık zavallı deyip gecistirilecek biri kesinlikle değil.
Yalnız bu haberi yapan yeni şafak' ın da iyi niyetinden ayrıca şüphe ettim...

konuyla alaksız ama bu kadını nerdeyse hiç tanımıyorum bile twitterda baktım 135 bin takip yahu kim bulup takip ediyor artık inandım bunlar resmen takipçi satın alıyor.

sana tecavüz eden çocuk hasta ondan etmiş

ama bunu haber yapıp yayınlayanlar suçlu öyle mi

ya önyargılı davranmayalım benim anladığım o pisliği affedince onun kendi içinde bi rahatlaması bi haifilemisi söz konusu olabilir ama o dikkatleri affemediği insanlara çekmek için böyle cümlelerle daha iyi ifade etmiş kendini. tabiki affedilecek bişey değil ama asıl bahsettiği konuyu düşündünüzmü ona yorum yaptınızmı eğitimli dediğimiz halkın örnek aldığı aptal kutu dedğimiz ve hepimizin etkilendiği insanlar bunu gerçekten acımasızca merhametsizce mağdurun psikolojisinin ne olacağını hiç düşünmeden ortalığa malzeme gibi atmalarına kızıyor asıl ...

Bu açıdan düşünmemiştim.

ben bir hasta ya da deli tarafından tecavüze uğramış kimseyi duymadım belki vardır ama hiç haberlerde bile denk gelmedim .Ugur Dündar için de bir şey diyemem sonuç olarak haberci katiller,hırsızlar nasıl canlandırılıyorsa o mantıkla yapılmış olabilir kasıtlı olabilecek bir durum gibi gelmedi bana.

Bir insan tecavüze uğradım diyorsa ve bunu bir şekilde affedebildiyse (affeder yada etmez bizi de ilgilendirmez)
burada reklam demek, kim bu demek biz kadınlara yakışmıyor kanaatindeyim.
Haber uğruna bir insanın duygularının hiçe sayılması en garipsenecek şey olmalı değil mi ?
belki duyurmak bile istemedi bu olayı kadın ama reyting uğruna az sonralarla hayatını göz önüne sermek çok ayıp.

Bu açıdan düşünmemiştim.

Empati yapmaya çalışıyorum Allah vermesin başıma böyle bir iş gelse ben de istemem canlandırma yapılarak -üstelik de benim sahnelerim üzerinden- haber yapılmasını. Mesela Özgecan olayını canlandırarak haber yapan bir kanal olsaydı tepki görürdü bence. Haber yapmanın da bir usulü olmalı.

Tecavuze ugramissin tecavuzcunu affetmissin ve gazeteciyi affedemiyorsun ? Bu konuda ben iyi niyet arayamiyorum malesef...

Ugur Dundarin yaptigina da helal super devam diyemem tabiki kadin acisindan kirici olmus. Ama sen sana tecavuz edeni affedebiliyorsan -bana gore- o tecavuzun haberini yapan gazeteciyi affedemiyorum diyemezsin. Hele ki bir gazeteciyi hedef gostererek...

Bir de Ozgecan uzerinden... bilemiyorum ya.. sen bu kadar sene sus sonra butun kadinlar bu duyguda birlesince cik sana yapilan tecavuzu anlat.. sonra ama tecavuzcum 17 yasindaydi gencti affettim de.. ama ugur dundar bunun haberini yapti canlandirmalarla dizi goruntulerimle bunu affedemem de... abes oldu bu aciklama simdi su donemde...

Simdi anladim neden olayin Ugur Dundar uzerinden dondugunu

Olay tazeyken bu haberi izlemek berbat birseydir.Hak veririm..Ama olayin ustunden 6 sene gecip TACIZCISINI affedip haberciye yogunlasmak ??? Celiskilerr celiskilerr celiskilerrr

Kadının ismi o günlerde gizli tutuluyordu.
Bilinmesini istemiyordu belli ki.
O yüzden haber yapanlara hem de dizilerden aldığı görüntülerle canlandırma yapanlara kızması çok normal.
Diğerini affetmesi normal değil ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…