üff ya niye ben böyleyımm :(

bilmem_ki

varlığımsın :)
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2008
133
0
mrb kızlar , bi iki topikte erkek arkadaşımla evliliği düşündüğümüzü ,artık ilişkimizi ailelere açmanın vaktı geldiğinden bahsetmiştim. Ama "ilerde şöle mi olur ilerde bana böle davranır mısın ..vb "sorularla o kadar bıktırmışım ki bana "hazırım diyene kadar bu konuyu acmıcam , bu konuda hiç bi şeklde konuşmayıp sen hazr olana dek de ailemle de konuşmıcam"dedi. evlilikten korkuyorum ,onu çok seviyorm ama korkuyorm , sanırım ben korkarken hayat akıp gitcek..
ya eskiler evlenırkende bu kadar düşünüyormudu acaba ? Etrafımda bazı insanlara bakıyorum ,evlilikten cok sey beklemıyorlar dolayısıyla verilnle yetiniyorlar , ben ise verilnle yetinmek yerine daha iyisini daha fazlasını -istese- yapmasını istiyorum.
dün sayende ben de soğudum evlenmekten ,hevesim kaçtı dedisenağlama
arkadaslar bu paranoyaklık bende mı var bi ? artık problemli oldugmu düşünmeye başladım.kendımı üzmekle detaylara takılmakla kalmayıp onuda sıkıyorum , evliliğin olumlu yanını deil sadece olumsuzunu düşünuyorm. bi akıl ..:1no2: sizce bi psikiatrise felan mı gitsem ?

Ya aslinda öyle annormal bir durum degilki bu güzelim!!

Herkezin iliski ciddiyet aldigi zaman endiseleri basliyor, yani ya dogrumu yapiyorum diye düsünüyoru bu gayet dogal...:kahve:

Bende evlenmekten korkan degilde cekinin biriydim, inanki gelinliklere berberde otururken bir an ya ben ne yapiyorum böyle dedim, ne isim var burda, bildigim tek sey seviyorum evet dedim onunla bir gelecek düsünebiliyorum dedim...ama yinede korkularim vardi...

Iyi dersin kötü cikar kötü dersin iyi cikar bilemeyiz....Birazda oluruna birak isi ve fazla düsünme....Kismetse zaten olur!!:nazar:

Sevgiylea.s.

yok arkadaşım bndede war o yaa
napalım karşımızda mutsuzlukla biten sürekli bişiler warr

aynen bende evlilige cok olumsuz bakiyorum...
zaten artik askada inanmiyorum...
yani birer birer etrafimdaki insanlar bosanir ve ayrilirken nasil inanayimki...
asik olup evlenince beklenti cok fazla oluyor ve en ufak problemler bile hayal kirikligina ugratiyor insani...
ama eger sevgisine inaniyorsan, arasinizdaki saygi hic bozulmadiysa abartma bu kadar derim ben...
sonucta herkes ayni seyleri yasayacak diye bir sey yok...

canım bende bekarım ..bende evliliği düşünüyorum.
ama etrafa bakıyorsun ,kk ya açılan konulara bakıyorsun hayliyle insan korkuyor.
zaman değişmedi ama insanlar çok değişti..
herkes doyumsuz bencıl ukala ve kendi egolarını düşünen bir hal aldılar..
kıme guvenıp kıme guvenemeyecegını ınsanlar şaşırır oldular..
ve insanlar oyle guzel roller yapıyorlarkı maskelerını oyle guzel takıyorlarkı kötü yönlerini ilk başta hiç ama hiç göstermıyorlar..
hayliyle bunları bilince evlilikten korkuyorsun..
ben henuz paranoyaklaşmadım ama yınede atacağım her adımı temkinli atıyom..
ama birde bakıyorsun el ele yürüyen çiflere bakıyorsun onlara imreniyorsun..
ne olursa olsun evlilik guzel bir şey...
hele sevdiğiniz bir insan olursa..
o yüzden size tavsiyem şu anda kötü yanlarını değil güzel yanlarını görmeniz..
umarım mutlu olursunuz..

teşekkür ederım hepinize , sanırım hemfikiriz , buraya acılan konulara bakıyorum ve yok diyorum ben yapamam. sonra gidiyorum evlilik hazrlıgı başlığına keşke evlensek diyorumm . yanlış bi adım atmaktan ,seviyorum diye yanılmak istemıyorm hoş kim boşanmak için evlenır zaten de . Herşey ciddi oluverince tırsacakmışım gibi gelıyor, annem babam velenırken düşündler mi acaba doğumgunümü kutlamazsa boşanırım die :) annem bunu beklememiştr bile, yenı nesıl mı arıza acaba ? bır de bazen babam anneme bagrınce bn hemen erkek arakdsıma sakın bana bagrma diye başlırm tembihlere..sonra evlenınce değişir misin ..ler takıp edıyor ve son durumda bi süre bu konuyu acmayalıma gelıyor :KK43:

canım belki oda konuyu üstü kapalı kapatmasının nedeni aranızda bir tartışma olmasın tatsızlık olmasın şeklinde düşündüğü için sana kapatalım konuyu diyordur..

Bu davranışlarınızla erkek arkadaşınızı evlilikten soğutmuşsunuz.
Tamam şüpheleriniz,korkularınız olacaktır elbet,evliliği düşünen tüm bayanlarda ortak noktadır bu.
Ama ilerde böyle olur mu,bana şöyle davranırmısın tarzındaki soruları erkek arkadaşınız açısından sizin ona güvenmediğiniz gibi bir izlenim yaratmış olabilir.
Her bayanın ya da erkeğin evlilikle ilgili kriterleri vardır muhakkak.
Sevgi,saygı,sadakat... vs.
Bence bu tür şeyleri sorgulamanız gerek,ileride yapacaklarının veya davranışlarının temelinde bunlar mevcuttur çünkü.

canım belki oda konuyu üstü kapalı kapatmasının nedeni aranızda bir tartışma olmasın tatsızlık olmasın şeklinde düşündüğü için sana kapatalım konuyu diyordur..

evet o yüzden zaten de ben kendımı ve bu takıntılarımı nası aşıcam onu bilmıyorum , acaba tek takıntılı ben mıyım diye sorgulamaya başladım artık. kafamçokkarıştı o bana sorsa ilerde hep bunu şunu ..vb yapcak mısın die ne bilim derim ama ondan cevp istyrm işte kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

Bu sorun sadece sende yok canım.. Ben senden daha beterim ve artık şunu düşünüyorum, ben normal biri değilim. Gerci benim başımdan bir evlilik gecti belki ondan daha fazla korkuyorum. Nasıl anlatsam bilemiyorum şu an bir ilişkim var ve her an kurcalıyorum herşeyi....senağlama "yok neden sesin yükseldi, yok o bakışınla ne demek istedin, yoksa asabimisin ,kabamısın, bu söylediğin yalanmı" vs...... inanın tükettim kendimi... elimde değil karşı tarafa acı veriyorum . Oda beni anladığından ses çıkarmıyor ama ben onun hep hatasını arıyorum. Harcamalarına ,arkadaşlarına,hareketlerine bir sürü şeyi izliyorum hep hata arıyorum. Bıktım artık yoruluyorum....elimde değil deliriyor gibi oluyorum.... Beni bu duruma ne düşürdü çok iyi biliyorum ama artık bana olan oldu.. Birkere güven kayboldu nasıl toparlanırım bilmem. Banada bişeyler söyleyin kızlar gecenin bu saattinde dahada yalnızım...

Bu sorun sadece sende yok canım.. Ben senden daha beterim ve artık şunu düşünüyorum, ben normal biri değilim. Gerci benim başımdan bir evlilik gecti belki ondan daha fazla korkuyorum. Nasıl anlatsam bilemiyorum şu an bir ilişkim var ve her an kurcalıyorum herşeyi....senağlama "yok neden sesin yükseldi, yok o bakışınla ne demek istedin, yoksa asabimisin ,kabamısın, bu söylediğin yalanmı" vs...... inanın tükettim kendimi... elimde değil karşı tarafa acı veriyorum . Oda beni anladığından ses çıkarmıyor ama ben onun hep hatasını arıyorum. Harcamalarına ,arkadaşlarına,hareketlerine bir sürü şeyi izliyorum hep hata arıyorum. Bıktım artık yoruluyorum....elimde değil deliriyor gibi oluyorum.... Beni bu duruma ne düşürdü çok iyi biliyorum ama artık bana olan oldu.. Birkere güven kayboldu nasıl toparlanırım bilmem. Banada bişeyler söyleyin kızlar gecenin bu saattinde dahada yalnızım...

ben sorunu psikiatristte çözcem :a015: bi söz vardı "korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersın " . böle olsun istemıyorum . bazen düşünuyrm seviyor değer verıyor ee daha ne ,sonra bı eksisini bulayım tamam bana ilerde de böle davrancak triplerine giriyorum .:nazar: sanırım biraz güvenmeyi öğrenmeliyiz... yarından tezi yok cesur olcam ben kaydirigubbakcemile2 nası olcaksa o a.s

işin en manyak kısmı ise başkasında gördüğüm olumsuzluğu hemen kendıme uyduruverıyorum ama iyi yanlarını düşünmuyorm ..hep olumsuz hep olmusz .. daha ailelere söylemedık ben şimdiden ya babam vermesse ne yapcaz diye soruyorum :KK43:

Bugün bana artık kendini düzeltmeye çalış dedi. her an hatamı arıyorsun......Allah var onada üzülüyorum yüreğim parçalanıyor. Çok seviyor kırmamak için kendini sıkıyor ama bazen oda patlıyor. Taş olsa dayanmaz.. Allah yardımcımız olsun....piskoloğa gitsem diyeceği şeyleri biliyorum ama gitmeye çalışıcam...

Sevgili küjata, çok haklısın düşüncelerine sonun kadar katılıyorum ama ah birde bunları uygulamaya sokabilsem. Benim başımdanda bir evlilik gecti. 6yıl sürdürebildim sevgi ve saygı tek taraflı olunca sabırda biryere kadar oluyor. Benimde belki çok hatalarım oldu hep negatiftim çoğu kez kendimi şartlandırıp yaşıyordum. Şimdi eğer eski evliliğimdeki hatalarımıda düşünürsem acım tarifsiz olur. Çünkü birde çocuğum var... Ama artık ben huzur istiyorum. Boşanmamın ardından yaklaşık 3 yıl gecti. Tam korkularımı yendim derken tekrar yakama yapışıyor bu beter duygular....Hayat öyle birşey ki insanlar değişti bir ilişki iki kişi arasında yaşanmıyor. İşyerindeki sıkıntılar, benim çocuklu olduğum için derine dalıp boğulduğum sıkıntılarım var. Resmen takıntılı huysuz biri oldum çiktim. Nolur benim için dua edin çok acı çekiyorum. Yazsam sayfalar almaz ve daha 26 yaşındayım..

Bilmem_ki arkadaşım kusura bakma senin açtığın konuya kendi sorunumu yazarak belki işgal ettim. Bir anda senin konunda kendi sıkıntımı gördüm ve açıldım. Kusuruma bakmazsın inşallah..:1hug:

canım bu konularda ya siyahtır ya beyaz;gri yoktur yani;doğru insansa konuşmaya devam ediyorsan eşin olacak insandır demek;yok yanlış insansa uzatmaya konuşmaya bile gerek yoktur dimi;sen seviyorsun ve doğru insan olduğunu bildiğin halde saçma bir korkaklık yapıyorsun;karşındakide sana belki ders olur birşeyler anlarsın diye senin silahınla vurmaya çalışmış;rabbim hakkında hayırlı olanı versin;kötüleri uzak tutsun diyelim;

arkadaşım bende aynı şeyleri yaşıyorum

sırf bu korkular yüzünden kendimi,sevgilimi üzdüğüm zamanlar oluyor
seni çok iyi anlıyorum

Bence evlilikten korkman normal canım. Devir eski devir değil. Kimin ne olduğu belli olmuyo.
Ama seviyorsan bu kadar tedirgin olmanının sebebini anlayamadım.
Ben sevdiğim insanın olmak için can atardım diye düşünüyorum.
Güzel bi yuva mutlu bi evlilik düşün bunları.
Bunlar olacak illaki tadını çıar bence adabte ol bir an önce.

Bence evlilikten korkman normal canım. Devir eski devir değil. Kimin ne olduğu belli olmuyo.
Ama seviyorsan bu kadar tedirgin olmanının sebebini anlayamadım.
Ben sevdiğim insanın olmak için can atardım diye düşünüyorum.
Güzel bi yuva mutlu bi evlilik düşün bunları.
Bunlar olacak illaki tadını çıar bence adabte ol bir an önce.

aslında onun yanında olmayı o kadar cok istyrm ki bunu ona söylediğimde ardında "bi o kdadar da korkuyosun "dedi:1no2: hayrlsı bakalım bundan sonra iyi düşüncem en azından çaba göstercem :eek:
yorumlarınız hepinize teşekkürlera.s.

X