• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ufakta olsa önerilerinizi bekliyorum.

Acquaa

Y❀
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
4.753
4.044
333
Merhabalar benim gibi hisseden arkadaşların bana yardımı dokunacağına inanıyorum. Yaşadığım yer küçük olduğu için burada psikolog yok olsa bile öğrenci olduğum için imkanlarım sınırlı ,psikiyatride gitmek istemiyorum öğrencisin diye kovmasından korkuyorum.Sorunuma gelince çok iyi dinleyiciyimdir fakat anlatıcı değilimdir çünkü anlattıklarım yüzünden insanların beni yargılamasından korkuyorum kendimi yazarak ifade edebiliyorum. Artık bu tavrım yüzünden insanlardan korkmaya başladım arkadaş edinmeye kalksam birileri bana laf edecek diye korkuyorum edindiğim arkadaşlıklar bile mesafeli mesela yurtta odada 3 arkadaşız 2si çok samimi ben bişey soylesem komik olmasa bile insan tepki verir bunlarda boyle bısey yok ama iki aralarında konuşsa komik bişey bile olmasa tepki veriyorlar kayırılacak bir durumda yok aynı gün tanıştık birlikte yemeğe ineriz falan sorun galiba benim davranışlarımda. Çok çekimserim pat diye biriyle konuşamam arkadaş ortamında söz almam sadece dinlerim (bunu da annemin sinir hastalığına bağlıyorum annemin yanında konuşmaya korkardım bir şey söylesem hemen bağrıyordu. Çok şükür atlattı şuanda iyi.) (arkadaşlarım olanlarda ilk adımı onlar attı gerisi kendiliğinden geldi) . Bazen kendi kendimi korkutuyorum banyoda mesela dua etmeden rahatlayamıyorum. Bazen kendi gölgemden korkar taşı köpek sanar tepki veririm ve etrafımdakilerde bana güler yada garip garip bakarlar. Arkadaşlarımı çok sahiplenmemden dolayı bir sürü kavga etmişliğim var. Kafamda oluşturduğum senaryolara çok inanırım bunun gerçek olduğunu sanmaya başladım son zamanlarda.Kendi hayal dünyamda yaşıyorum gibi bişey. Biri bana şu kişi kötü dese o iyi olsa bile ondan uzaklaşmaya başlıyorum. Karanlık yerde oturmayı yalnız olmayı seviyorum. Bide şu var kapıyı kilitleyince tekrar bakarım kilitli mi diye bakmazsam oda arkadaşlarıma soruyorum kapıyı kilitlemişmiyim diye yoksa içim rahat etmiyor birşeyler çalınacak diye. 1.5 ay sonra memlekete gideceğim zaten fakat bu süre içinde ne yapacağım hakkında bir fikir bir öneri sunarsanız sevinirim.:26: Okuduğunuz için Allah razı olsun.

Son düzenleme:
cnm bu kadar karamsarlığa neden kapılıyosun ki?rahat ol birazcık gecmişte de yasadığın seyin etkisi olabilir hala üstünde(annenden dolayı).daha öğrencisin ne kadar güzel bunun keyfini çıkar,arkadaslarına belki önyargılı davranıyorsundr istemeden,aralarına girmeye çalıs,dert sıkıntı yapma bu kadar kendine,ailenden uzaktasın bi de kolay değil.dua edince rahatlıyorum dedin dua et bol bol ne diyim ki baska sana sorun yok yani o kadar da fazla:)

cnm bu kadar karamsarlığa neden kapılıyosun ki?rahat ol birazcık gecmişte de yasadığın seyin etkisi olabilir hala üstünde(annenden dolayı).daha öğrencisin ne kadar güzel bunun keyfini çıkar,arkadaslarına belki önyargılı davranıyorsundr istemeden,aralarına girmeye çalıs,dert sıkıntı yapma bu kadar kendine,ailenden uzaktasın bi de kolay değil.dua edince rahatlıyorum dedin dua et bol bol ne diyim ki baska sana sorun yok yani o kadar da fazla:)

Arkadaşlarıma ön yargılı değilim onlara imreniyorum da keşke bende böyle kolay arkadaşlıklar edinsem diye Allah bozmasın. Aralarına girinmeye çalışıncada kendimi ara bozan biri gibi hissediyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için :)

aralarına girecek bi durumun yok ki zaten aynı odayı paylasıyosunuz arkadassınız zaten...
bence gereksiz yere sıkıntı yaratıyosunuz içinzde olaylara iyi bakmak lazım rahat olmayı denemelisin

aralarına girecek bi durumun yok ki zaten aynı odayı paylasıyosunuz arkadassınız zaten...
bence gereksiz yere sıkıntı yaratıyosunuz içinzde olaylara iyi bakmak lazım rahat olmayı denemelisin

Öylede benim dediklerime tepkisizler biriyle odada baş başa kalsam tekmiş gibi davranıyorum rahatsız olduğumdan değilde sanki hiç olmamışım gibi davranmaları galiba benim davranışlarımda bir sıkıntı var dedirtiyor.

Son düzenleme:
konusmayı denedin mi hiç onlarla açık açık konusabilirsin mesela arkadaslarınla ,belki onların da anlatacağı seyler vardır kendnde göremediğin seyler vardr belki

konusmayı denedin mi hiç onlarla açık açık konusabilirsin mesela arkadaslarınla ,belki onların da anlatacağı seyler vardır kendnde göremediğin seyler vardr belki

Konuştum bizim seninle bir sorunumuz yok diyorlar.

Son düzenleme:
Back