Üçüzlerine hamilelerr ...Hadi buraya ...

11MayisSilam

ღSensizlik Bana Cok Zorღ
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2008
1.066
5
Dün sabah yataktan çarpıntılarla uyandım. Kalbim davul gibi gümbür gümbürrr ...

Öyle heyecanlıydım ki , uyudum mu uyumadım mı anlamadım ...kafamçokkarıştı

Erkenden merkezimin yolunu tuttuk ..

Bekledikçe heyecanım artıyordu ..

Nihayet doktorum geldi ve ilk beni aldı ..

Ultrasonda keselere bakıldı . Öncelikle iki kese var dedi .

Sonra bir kez daha bakınca üç kese oldugunu söyledi ..

Sevinsem mi ? Üzülsem mi ? Bilemedim :uhm:

Doktorum üçüz gebeliklerin tehlikeli oldugunu vee birinin hayatına son verilmesi gerektigini söylemişti .

Burdan tüm üçüzlerine hamiş olan arkadaşlarıma soruyorum ..

Siz neler yaşadınızz ?... Ne yapmayı düşünüyorsunuz ?...

Hamileligi güzel devam eden var mı ?

Yıllardır ben bu hayal ile yaşadım .. Şimdi bebegime nasıl kıyacagım kendi ellerimlee ?

Rabbim yardımcımız olsun ..

Dualarınızı bekliyorumm ..

canım şuan kac haftalık bebeişlerın
benımde ucuzdu ama ıkıye ındırgendı suan 16 haftalık hamışım
evet ındırgemeye karar vermek cok zor ama doktorum tehlıkelı deyınce kabul ettık cok zor gunler yaşadım ındırgenınce dıgerlerınıde kaybetme ıhtımalım vardı ama ucuzlerınde hem erken dogum ıhtımalı hemde rısklerı yuksekdı zorda olsa ındırgemeye karar verdık
ındırgemenınde ıkı yontemı vardı ya 7. haftada vajınal yoldan yumurta toplama ışlemı gıbı gırılıp bırı sonlandırılıcaktı yada 12. haftada karından ıgne ıle gırılıp sonlandırmak ben 12. haftaya bırakamadım hem o stresı cok yaşamamak ıcın hemde 12. haftada kocaman olucaklardı o yuzden 7. haftada vajınal yoldan ıgne ıle gırılıp bırı sonlandırıldı banada anestezı verıldı fızıksel bır zorluk cekmedım ama psıkolojık olarak cok zordu gercekten
Allahım ınsallah sanada hayırlı olanı nasıp etsın canım senı cok ıyı anlıyorum

merhaba. öncelikle hayırlı olsun. ben 21 haftalık üçüz hamilelik yaşıyorum. dr. ilk gittiğimizde 3 keseyi de gördü ve kalp atışlarını görene kadar bekleyelim belki gelişmeyip kendiliğinden sonlanan olur dedi. bekledik. randevumuza gittik ve üçünün de kalbi gümbür gümbür atıyrdu. birine müdahele edebiliriz, üçüz gebeliğin riskleri var, ama sorunsuz sonuna kadar gelenler de var. bu kararı siz vereceksiniz dedi. eşimde eve gelene kadar konuştuk sadece. ikiz bebek yada tek bebek bekleyip de sorun yaşayanlar da var gel allahın takdirine bırakalım dedi ve o andan itibaren bir daha hiç konuşmadık. daha sonraki kontrollerimizde de bizden hiç bir tepki gelmeyince dr.umuz da bir daha açmadı konuyu.

sorun yaşıyormuyum? evet. 21. haftaya gelene kadar 2 kanama geçirdim. çok korktuk. şükür bebeklerde bişey yok ama tamamen ene kapanmış durumdayım. hiçbir iş apmıyorum. sürekli ilaç kullanıyorum dopğumu ertelemek için. bu ilaçlar kalbime yan etki yapıyor. 21 haftalık olamam rağmen 8 yada 9 aylık hamile gibiyim karnım büyüdü. uyku yok, hareketlerim iyice kısıtlandı. erken doğuma bağlı olarak sorunlar yaşama ihtimalim çok yüksek ama yapamadım işte. karar veremedim.

bazen düşünüyorum bu yaşadıklarımı o zamanlar bilseydim indirgemeye karar verirmiydim diye ama yine evet diyemiyorum. bu tamamen eşin ve sana kalmış canım. allah yardımcın olsun. tüm hamilelerin inşallah.

ayyy canım bu çok güzel bir haber bana da 3 embriyo transfer edildi ve 12.gün test değerim 2098 çıktı üçüz olma ihtimali var dediler şimdi düşünüyorum üçüz olursa evet riski var ve bu risk çok korkutucu öte yandan da şunu düşünüyorum dördüzlerini dünyaya getirenler var sağlıklı bir şekilde...eğer üçüzlerime hamile olduğumu öğrenirsem havalara uçarım doktorum illa ki almamız gerekiyor derse bilemiyorum ne yaparım nasıl kıyarım sonuçta ha kürtaj olmuşsun ha birini aldırmışsın bilmiyorum ama gidebileceğim son noktaya kadar gidebilmek isterdim olmadı doktor kontrolünde belki hastanede gebeliğime devam ederim zaten Allahım ona da can verecekse verir...bence doktorunla çok ayrıntılı konuş ve sonradan pişman olabileceğin bir şey yapma...çok şanslısın canım

Seherim Canım geçmiş olsun ..
İnsan üzülmeden edemiyor ama ...........
Sonuçta kolay bir şey degil o kadar zorluklarla elde ettigin ve canlı oldugunu bildigin bebeginin yaşamına son vermek ..
Ben henüz 5 haftalık hamileyim .
Keseleri dün gördüm .
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
Belki bir tanesi kendiliginden düşer . Bilemiyorum ..Rabbim yardımcımız olsun .
Allah diğer bebeklerine saglık versin . Kucagına almayı nasip etsin ..

Son düzenleme:
Seherim Canım geçmiş olsun ..
İnsan üzülmeden edemiyor ama ...........
Sonuçta kolay bir şey degil o kadar zorluklarla elde ettigin ve canlı oldugunu bildigin bebeginin yaşamına son vermek ..
Ben henüz 5 haftalık hamileyim .
Keseleri dün gördüm .
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
Belki bir tanesi kendiliginden düşer . Bilemiyorum ..Rabbim yardımcımız olsun .
Allah diğer bebeklerine saglık versin . Kucagına almayı nasip etsin ..

canım benim kuzenimde 3 üzlere hamile kalmıştı 11 haftalıkken birinin gelişimi durmdurmaya karar verdiler çünki doktor diğer bebekleride risk ederiz dedi ona.zaten biri diğerlerine göre gelişmiyordu o yüzden çokda zor olsa bu kararı aldılar şimdi 2 tane 8 aylık hamile allah kısmet ederse 9 ayı doldurabilecekler.... hakkında ahayırlısı canım rabbim gönlüne göre versin...

Ben 2 embriyo istedim.ya üçü de tutarsa birini aldırmaya kıyamam dedim.allahtan işte sadece biri tuttu.3 konsaydı 2 belki tutardı dedim.bu seferde o bebişimden de oldum.el elde baş başta kaldık böyle...

seni etkilemek istemiyorum ama benim hayalim 3 üz eğer hamile kalırsam kesinlikle hayati teklike yoksa sonlandırmam

arkadaşlar bu kadar beklemişsiniz bence aldırmayın heleki kalbi atıyosa.. zorlukları elbet var Allahtan sabır dilerim ama Allah 3 tane nasip etmiş size heleki kalbi atıyosa hic kıyılmaz ki

kizlar ya dusunsenize aylarca aci cekiyoruz igne vuruluyoruz psikologimiz bozuluyor agliyoruz zaman gecmek bilmiyor 14 gun gecsede hamilemiyiz diilmiyiz diye ogrenmek icin can atiyoruz vee sonunda rabbim evet diyor ve dualarimizi kabul ediyor bize bir evlat nasip ediyor tabii (normal yolla olanlar istemiyorlarsa hemen aldiriyorlar) ya kalbi atan bi canlidan bahsediyoruz o bizim canimizdan kanimizdan ne demek onun canina kiymak evet kizlar unutmayin anne olmak kolay degil adi ustunde kizlar ANNEYIZ biz ne yapmamiz gerekiyorsa sonuna kadar yapicaz yavrularimiza en iyi sekilde anne olucaz simdi senin yapman gereken cok sey var belki evet zor bi donem ama atlatabilirsiniz belki aylarca yatmak zorunda kalicaksin doktor konturolunde basarabilirsiniz bunu gercekten iyi arastir lyutfen bi ogren bebeklerin hepsimi tehlikede olucaklar rabbimin verdigi cani zaten rabbim alir ama siz buna karar vermeyin bence( kusuruma bakma ama bi candan bahsediyoruz ben buna dayanamam umarim beni yanlis anlamazsin ben sadece fikrimi soylemek istedim ama tabiki karar senin canim rabbim yardimcin olsun rabbim hepinize hayirli omurler ve mutlu saglikli gunler nasip etsin :)

çok zor karar ben olsam ne yağardım bilemiyorum o psikolojiyle sanırım aldırmazdım oda bir can sonuçta Allah'ım isterde herşey olur.bende tüp bebekle ikizlere hamile kaldım ve erken doğumla kaybettim 5.5 aylık yani demek istedğim olacağı varsa bence ikizde riskli gebelik hani dersen kıyarım hiç riske atma tek gebelik olsun(tabiki yapmazsın ama) düşünsene hepsi can sana deselerki doğmuş yavruların için hangisi yaşasın ne derdin önce bunun cevabını sonra kararını ver bence
ama gerçekten zor şuanda böyle düşünüyorum ama o psikolojiyle bilemem yani
umarım hepsini sağlıkla kucağına al
heee bu arada unutmamışken benimde dayımın üçüzleri var hoş nrmal yolla oldu ama ilaçla anne karnına kaldılar hepsi 2 şer küsür olarak dünyaya geldi küvöze falan bile girmediler düşünün artık ama bakımı off çok zor çocuklar yaşına gelene kadar biri bizim elimizde büyüdü biri birinde değiş tokuş yapıyoduk :KK70: şimdi kocaman oldular 11 yaşındalar

kızlar ben de üçüzlerime hamileymişim...içime doğmuş demek ki buraya da yazmıştım.doktorla konuştum sakın diyor öyle bir şey yapma sonuçta her gebeliğin riski var...doktorum yengesi de dördüz doğurmuş hepsi de çok sağlıklıymış zamanında ona da demişler alalım diye...şimdi diyor bakıyoruz acaba hangisi ölecekti diyoruz...evet çok zor,ben şimdiden çok endişeliyim. henüz kalp atışlarını duymadım ama 3 tane keseciklerimi gördüm:)) Allahım onlara tutunma gücü verdiyse yaşama gücü de verir inşallah...Ben kıyamam bebişlerime...

X