• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ucuz ve çevre dostu böcek alternatif besin kaynağı olabilir mi?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
p06zmfsz.jpg

Ucuz ve çevre dostu böcek alternatif besin kaynağı olabilir mi?
  • 31 Ocak 2019
2050'de dünya nüfusunun 9.7 milyara ulaşması bekleniyor. Yani mevcut gıda üretiminin iki katına çıkması gerekecek. Bilim insanları et tüketimini azaltmamız gerektiğini söylüyor. Kırmızı ete alternatif protein kaynaklarından biri de böcek.

Böcek tüketimi sağlıklı ve protein değeri yüksek.

Dünyada bol miktarda böcek var. Tahminen 10 kentilyon kadar.

Böcek yetiştirirken atmosfere daha az sera gazı salınıyor.

Bu önemli çünkü gıda üretimi tüm dünyada salınan toplam sera gazının dörtte birini oluşturuyor.

Böcekler ayrıca daha verimli. Mesela aynı miktarda protein almak için cırcır böceğine verilen yem miktarı ineklere verilenden 12 kat daha az.

Batı dünyası ise daha yeni yeni böcek yemeye başladı. Hollanda ve Afrika'daki bazı çiftliklerde böcek üretiliyor. ABD'de yayımlanan Food Navigator dergisinin verilerine göre sofralık böcek pazarının 2023'e kadar 1.2 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Özetle böceklerin kötü bir şöhreti var ama sürdürülebilirlik, çevreyi koruma gibi dünyamız için çok önemli konular söz konusu olunca onlarla ilgili algılarımızı değiştirmemiz gerekebilir.

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47061391

Gece gece tam midem kazinmis mutfaga gidecekken okudugum bir haber oldu paylasim icin tesekkurler chess :))

videosu linktedir:KK53:
Chess bebeğim en sevdiğim haberlerini ekliyorsun:KK70:ben anladım seni, resmeeeen subliminal mesaj veriyorsun, gıdalara gelen zamları haber yaptın yaptın, patlıcan, biber alamıyorsanız, et yiyemiyorsanız çekirge yiyin diyorsun :KK70:
Akşam menü de ne var? Solucan çorba, soslu cırcır böceği :KK70:

Chess bebeğim en sevdiğim haberlerini ekliyorsun:KK70:ben anladım seni, resmeeeen subliminal mesaj veriyorsun, gıdalara gelen zamları haber yaptın yaptın, patlıcan, biber alamıyorsanız, et yiyemiyorsanız çekirge yiyin diyorsun :KK70:
Akşam menü de ne var? Solucan çorba, soslu cırcır böceği :KK70:

Munecim senle solucanmış böcükmüş işine girelim, herkes keşfetmeden, çok karlı bak :D

Zaten insanlar kolanın içinde yıllardır içiyorlar. Bazı yemeklere de katılsa kimsenin ruhu duymaz.
Bilerek yiyen kabileler var. Onlara bir şey olmadığına göre zamanla diğer insanlar da alışırlar.

Back