• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ücretsiz izin alan anneler, lütfen okuyun..

nilly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
263
2
96
41
Kocaeli
merhaba sevgili anneler.. ben eylül 20den bu yana ücretsız izindeyim. gecen gün gözlerim agrıdıgı ıcın özel bir göz hastanesıne gıttım ve muayene olamadım, cunku kayıtlı görünmüyordum. ögretmenım, esim de baska bır kurumda memur, fakat onun üstünede görünmedım sistemde. sasırıp kaldık. bıraz arastırdık ve şok, aylardır saglık primim ödenmedıgım için sosyal guvencem olmadan yasamısım, ve calısmadıgım ıcın aile yardımı alma hakkımız varmıs. tabı artık yok cunku gerıye dönuk ödeme cogunlukla yapılmıyormus. esım kendı mal mudurluguyle konustugunda onlar ilçe milli eğitimde bir hata oldugunu söylemısler.
sonuc ıtıbariyle, bu saglık olayında bız olayın ustune gıtmedık, cunku 10 gun sonra bıtıyor iznim. sorun nerde bılmıyorum, ama bildirim yapılması gerekıyormus kurumlardan birine eşinin üstüne görünmek için. bu arada geçerlı bir mazeretle ücretsız izne ayrılan memurunun saglık güvencesını dondurmak cok acımasızlık, devletı kınıyorum... iyiki kaza maza gecirmemısım bu sürecte..
aile yardımı içinse mutlaka basvurun. bizim için cok gec ama sizinle paylaşmak istedim. bebegınızle keyıflı vakıt gecırmenız dileğiyle...:71:

merabalar, ben de ücrtsiz izin alıcam ama konuyu henüz araştırmadım. kadrolu öğretmenim ve 2 çocuğuma da ben bakmakla yükümlüyüm. bu durumda ben ücretsiz izindeyken benim ve çocuklarımın sağlık güvencesi olmayacak mı?

İnşaAllah ben de ücretsiz izne ayrılacağım, izin sürecinde eşimin sigortasından yararlanacağız ben ve bebişim.

arkadaslar sonunda sorunuma acıklık getırıldı. dun nihayet öğrendık kı 2010 yılında ilgılı kanun degısmıs. eskıden bız ucretsız ızne ayrılınca eşımız memursa eş yardımı verılırmıs ve onun uzerınden muayene olurmusuz, saglık prımımız yatmadıgı ıcın. ama bu son düzenlemeyle artık 80 lıra olan es yardımı odenmıyormus, onun yerıne saglık primimiz yatıyormus ve güvencemız devam edıyormus. fakat bu cok yenı bır uygulama oldugu ıcın cok kısı tarafından blınmıyor, bızımde danıstıgımız kısıler eskı usulde acıklama yapmıslardı bıze, ben de sıze, özür dilerim. baglı oldugum mıllı egıtım mudurlugu de ılgılı girişi yapmadıgı ıcın (artık bilmiyorum bilgisizlikten mi ilgisizlikten mi) benım saglık guvencem olmamıs. basvurunuz onaylandıgında hatırlatın, özellıkle sorun bu durumu.

canımben araştırdığımda senin ilk yazdıklarını onaylar bilgiler buldum, 2010 öncesi olabilir tabii bunlar. yani bu durumda ben oğullarıma bakmakla yükümlü olmaya devam edebilirim, eşime devredecektim.

ben de 2 ay sonra ücretsiz izne ayrılacağım.çok şaşırdım bilmiyordum böyle bir şey,sigortam yatmayacak mı yani?

arkadaşın durumunda bi hata olmul açıklamış kendisi de zaten
ben de ücretsiz izindeyim ve öğretmenim
böyle bi sorun yaşamadım
oğlum da benim üzerimde
ikimiz de sorunsuz bi şeklide sağlık hizmetlerinden faydalanıyoruz
arkadaşın milli eğitimdekiler atlamşılar sağlık primini ondan olmuş
böyle bişey yok yani arkadaşlar rahat olun

Valla bu Milli eğitimde herşey olur..neler neler gördük..geçmiş olsun canım..

Back