• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ücretsiz fidan dikme kampanyası

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
10.869
7.480
448
selam arkadaşlar
orman müdürlüğü, okullardan talep olursa ücretsiz olarak birkaç bin fidan yolluyormuş
fidanlar okulların bahçesine dikilebileceği gibi uygun alan gösterilirse hatıra ormanı da yapılıyormuş
hatta orman için yer bulmada size yardımcı da oluyorlar
yetkililer de isterseniz sizi yönlendiriyor
bu projenin sadece okulları kapsadığını sanmıyorum, o yüzden ilgilenen herkesin bulunduğu şehrin orman müdürlüğüyle görüşmesini tavsiye ederim

fidan dikimi ya da fidan bağışının havayı temizleme, erozyonu önleme, çevreyi güzelleştirme vb. faydalarının yanında manevi yönü de var
1-Peygamberimiz hz Muhammed sav bir hadisinde diyor ki: "eğer birinizin elinde bir fidan var ve tam dikecekken kıyamet kopacak olsa yine de onu dikiniz"
2-Diktiğiniz bir ağaçtan meyve yendikçe, altında gölgelenildikçe, bir canlı fayda gördükçe kişinin amel defterine hayır yazılır
3-Bitkiler ve hayvanlar sürekli zikir halindedir ve onu dikerek bu zikre sebep olmak kişiye de fayda verir
4-Bırakılan kalıcı eserler (ağaç, bitki, faydalılan bina, faydalı kitaplar) onlardan faydalanan oldukça kişi ölse de amel defterine sevap yazılır
5-Bir gün Pegamberimiz hz Muhammed sav iki kabir gösterip içindekilerin azap çetiğini söyler, biri laf taşır dedikodu yapardı, diğeri ise tuvalette üzerine sıçrayan idrardan elbisesini temizlemezdi der. Eline bir fidan alıp ikiye böler ve iki kabre bir tane diker. Bunlar durdukça onların azabı hafifleyecek der

Arkadaşlar, gördüğünüz gibi Peygamberimiz hz Muhammed'in sav davranışlarıyla bizlere aslında sevdiklerimize hayır yapmamız için müjde veriliyor
eğer kendiniz, aileniz, sevdikleriniz ya da kaybettiğniz yakınlarınız için sizden sonra da hayır yapılmasını istiyorsanız bir fidan bağışı yapabilir ya da ücretsiz fidan dikimi projesine katılabilirsiniz
faydalı olması dileğiyle
özellikle öğretmenler olmak üzere herkese duyurulur

Son düzenleme:
öğrenciler geldiler yanıma
dediler ki öğretmenim biz fidan dikmek için 5 tl getiremiyoruz ama küçük küçük para biriktiriyoruz ortaklaşa
birikince fidan diktireceğiz inşallah
paraları da nasıl topluyoruz biliyor musunuz, arkadaşlarımızın silgilerini 10 kuruşa temizliyoruz, aldığımız parayı biriktiriyoruz dediler :)

öğrenciler geldiler yanıma
dediler ki öğretmenim biz fidan dikmek için 5 tl getiremiyoruz ama küçük küçük para biriktiriyoruz ortaklaşa
birikince fidan diktireceğiz inşallah
paraları da nasıl topluyoruz biliyor musunuz, arkadaşlarımızın silgilerini 10 kuruşa temizliyoruz, aldığımız parayı biriktiriyoruz dediler :)

ayyy duygulandım çok:43:ne kadar bilinçli çalışkan ve vatana hayırlı öğrenciler yetiştiriyorsunuz öncelikle sizi tebrik ettim :46: bukadar güzel düşünen öğrencilerinizi de kocaman öptüm :16::54:

ayyy duygulandım çok:43:ne kadar bilinçli çalışkan ve vatana hayırlı öğrenciler yetiştiriyorsunuz öncelikle sizi tebrik ettim :46: bukadar güzel düşünen öğrencilerinizi de kocaman öptüm :16::54:

çalışkan değiller, biraz da gevezeler ve yaramazlar ama olsun, bunu düşünmek de yeter
bugün cebime bozuk para doldurdular birden
5 kuruş, 10 kuruş toplam 1 lira 45 kuruş çıktı :)
tatlı şeyler
bu güzel sözlerinizi inşallah ileteceğim onlara

ben de okulumda duyurmayı düşünüyorum. tşkler...

çalışkan değiller, biraz da gevezeler ve yaramazlar ama olsun, bunu düşünmek de yeter
bugün cebime bozuk para doldurdular birden
5 kuruş, 10 kuruş toplam 1 lira 45 kuruş çıktı :)
tatlı şeyler
bu güzel sözlerinizi inşallah ileteceğim onlara

aslında ben de önümüzdeki hafta erkek arkadaşımın annesinin doğum günü onun adına fidan diktiricem doğum günü sertifikası da veriyorlarmış bence hem faydalı hem güzel bir hediye olucağını düşünüyorum hem de doğamıza yararlı :49:

ağaçlar söküldüğü için 10 gündür yanan ülkemde bu başlık önemli aslında , keşke bizimde bir hatıra ormanımız olsa:31:

Mevlit Kandili için ortak hatme katılmak isteyenler, Ramazan hatmine var mısınız (dualarımız sizinle) konusuna bakıp cüz alabilirler
herkes kendi hayırlı niyetiyle katılabilir, 13 ocak kandilde hatim duası yapıp hem kendimize hem birbirimize dua etmek istiyoruz
ortak ibadetlerin sevabını unutmayalım arkadaşlar :)

Back