Uçakta valizde biber gazı yasak mı ?

biber gazi,her kapalı yere girerken taşınması yasaktır herhangibir xray kontrolunden sonra elinizden alınır.
ben de yanlışlıkla bıçak goturmuştum yanımda,güzelim bıçağimi çöpe atmışlardı
sadece çakı taşıyabiliyomuşuz meğer.

bıçak serbest ama bavula koyup check in e bavulunuzu bırakmanız lazım. Ben ufak bıçakla ve ekmek bıçağı ile seyahat ettim THY de.

Kabinde ve kabin bagajında taşınması yasak olan maddeler​

Kabin bagajında taşınabilecek maddeler konusunda uluslararası uçuş kuralları çerçevesinde bazı kısıtlamalar bulunuyor. Uçuşunuzun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için bu tür maddeleri check-in bagajı olarak uçağın kargo bölümüne teslim edebilirsiniz. Kabin bagajında taşınabilecek ve taşınması yasak olan maddeleri aşağıdaki listeden kontrol edebilirsiniz.

• Ateşli ya da ateşsiz silahlar ile makas, çakı, sivri uçlu şemsiye gibi delici maddelerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır. Ayrıca oyuncak silahların ve silah şeklinde çakmakların da kabinde veya kabin bagajında taşınması yasaktır.
  • Golf, beyzbol, kriket vb. sopa ve benzeri maddelerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır.
  • Kamp ocakları gibi yanıcı ve yakıcı maddelerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır.
  • Dikiş seti gibi kesici ve delici maddeler içeren ürünlerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır.
  • Kabinde ve kayıtlı bagaj bölmesinde taşınabilecek bagajları daha detaylı incelemek için kısıtlamalar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
THY sitesinden alıntı

El bagajinda zaten yasaktir ama bagajda bilmiyorum.. bicak filanda yasak el valizinda hatta manikur seyi filan ama valizde yasal

Uçak yolcuğunda valizdee biber gazı taşımak sıkıntı olur mu?

Normal kosullarda yasak. Bazen ucaga bindiginizde gozardi edilen yasak urunler oluyor. Sayet yurtdisi ucuyorsaniz varis gumrugunde kesinlikle islem yapilir. Lens solusyonum icin Shanghai’da sorgulanmistim oradan pay bicin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…