Ucakta el bagajiyla ilgili bir sorum var ?

aaa bende frankfurta gıdıorum.. deodorantla cekırdegıde bavula koycam :) laptop ve mp3calarımı alcam yanıma acarlarmıkı onuda :/ sırt cantama koyucam..
sorun olurmukı

ben pazar gunu frankfurttan geldım el bagajında cıkolatalar ve i pad vardı cıhazda gorunmus i pad actılar cıkolatala ellemedıle ama i pad ımızı aldılar ınceledıler cok sukur gerı verdıler alsalardı cok uzulurdum yanı bısey olmaz

Son düzenleme:
aaa bende frankfurta gıdıorum.. deodorantla cekırdegıde bavula koycam :) laptop ve mp3calarımı alcam yanıma acarlarmıkı onuda :/ sırt cantama koyucam..
sorun olurmukı

ben pazar gunu frankfurttan geldım el bagajında cıkolatalar ve i pad vardı cıhazda gorunmus i pad actılar cıkolatala ellemedıle ama i pad ımızı aldılar ınceledıler cok sukur gerı verdıler alsalardı cok uzulurdum yanı bısey olmaz

Genelde sivi seyler, cokelek, bal parfum icecek gibi seyleri almiyorlar ucaga…cikolatayi ister el bagajinda gotur istersen normal valizinde kimse birsey demez.

Eğer likorlü yada içi sıvı içeren çikolata değilse el bağajında sokarsın. Aksi takdirde duty free den alırsın onlar biniş kartınla birlikte bir poşete koyup ısıtıcıyla yapıştırıyorlar.

Geçen ay içki şişeleriyle bindim sorun olmadı çünkü dediğim gibi duty free'den aldım bir nevi mühürledirler.

Kizlar ALLAH IZIN VERIRSE bir kac haftaya turkiyeye izine gidecegim,kendimle cikolata goturmek istiyorum simdi el bagajima koysam alirlarmi ucaga ? normal bagaja versem havalar sicak valizide ordan oraya firlatirlar kesin cikolatalarin safti kayar kac kere gittim geldimde cikolata ilk defa goturecegim yardimci olurmusunuz ?:26:​

Birsey diyeceklerini sanmiyorum canim..ben her sene goturuyorum ve hicbir problem yasamiyorum..ama 10 -15 paketten fazlaysa iste onu bilemem ne desm yalan olur

sorun olurmukı

bızımkıde sırt cantasındaydı yanımıza aldıkmıstık i pad i ucak moduna getırmıstık ama bellı olmus demek gıderken valızdeydı hıc sorun olmadı bence ya tam kapat yada valızıne koy elbıselerın arasına sar

çok sık uçakla seyahat eden biri olarak yazıyorum.

çikolata yanınıza alabilirsiniz sıkıntı olmaz.

sıvı da alabilirsiniz yani parfüm vs , ama dikkat etmeniz gereken detaylar var.
tüm sıvıları kilitli plastik poşete koyun , her bir şise 100 ml'yi geçmesin ( parfümler genelde 50 ml ve 100 ml oldugundan sıkıntı yasamazsınız ama deodorantlar genelde 150 ml oldugundan iceri sokmazlar)
ve toplam ml 1000 mlyi geçmemeli. yani 100 mlden 10 parça sıvı koyabilirsiniz.
sırf el bagajı ile seyahat edenler için kücük boyutlarda deodorant sampuanlar bile satılıyor artık .

daha önce bir arkadas da yazmıs zaten , duty freeden 1 ltlik icki bile satın alsanız gecirebilirsiniz sıkıntı olmaz ama duty free posetinde olsun ve cıkarmayın. ( diyelim yurtdısından Türkiye'ye geldiniz, Türkiye icinde aktarma yapacaksınız hep ozel posetinde dursun)

ipad/laptop sıkıntı olmaz.
güvenlikten gecerken cantanızdan cıkartıp görünür bir bicimde x-rayden gecirmeniz gerekiyor. cantanızdan cıkarmazsanız , sonrasında cıkartıp tekrar x-raydan gecirirler.. biz esimle hep laptop/ipadimizle geziyoruz ve sırt cantamızın icinde yanımıza alıyoruz.

tabi yurtdısından 3-5 tane ipad getireyim derseniz , el bagajınızda olup olmaması sorun degil , gümrüge takılırsanız o zaman el koyarlar.

hani ickili cikolatalar varya,onlarin ici sivi diye onu almayabilirler.ama normal cikolatayi aliyorlar.bende hep yanima alirim.sorun olmuyor

arkadaşlar uluslar arası uçuşlarda uçak rotaya girdiği zamanki hava - derecelerde oluyor. bavulda ne isterseniz götürün. ama el bagajına dikkat.

Back