• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uçak korkusu

olympian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
946
1.816
113
iyi geceler 😟
yarın sabah uçağa binmem gerekiyor ama yükseklik korkum olduğundan daha önce hiç aklımdan bile geçmemişti. mecbur kaldım yaklaştıkça da stres oldum var mı bir öneriniz tşk : (
bir de sormuşken sırt çantası ve el çantasıyla gideceğim, sırt çantasına lens solüsyonu vs katıp yanıma almasam oluyor mu öyle diş macunu el kremi falan da yasakmış galiba, bunları yanımıza almadığımız çantaya koyabiliyor muyuz ahaha soruyu sorarken saçmalığını görsem de bi sıkıntı yaşamak istemiyorum 😟

Benim de şiddetli yükseklik fobim var ama uçaktan korkmuyorum. Uçak fobisi ve yükseklik fobisi farklı şeyler.

100 ml üzerinde sıvı ve jel formda hiç bir şeyi kabine sokamazsınız. Küçük ambalajlarda sorun olmaz. Havayolunun internet sitesinde detaylı bilgi var bu konuda.

Benim de şiddetli yükseklik fobim var ama uçaktan korkmuyorum. Uçak fobisi ve yükseklik fobisi farklı şeyler.

100 ml üzerinde sıvı ve jel formda hiç bir şeyi kabine sokamazsınız. Küçük ambalajlarda sorun olmaz. Havayolunun internet sitesinde detaylı bilgi var bu konuda.
sanırım bende ikisi de var. teşekkürler cevabınız için içime su serptiniz.

Bende birebir aynı durumu yaşadım. Hatta uçağa binmek için merdivenlerinden çıkarken geri dönmeyi bile düşünmüştüm :) ama merak etmeyin o kadar korkunç değil. Alışıyorsun sonra zevkli bile oluyor.
Bu arada sitenin yeni teması çoooook kötü olmuş. Gözü çok yoruyor.

Benim de yükseklik ve kapalı alan korkum var ama uçak fobim yok. Endişelenmeyin birbirinden farklı şeyler. Cam kenarında oturmayın. Check in yaptırırken koridor istediğinizi belirtin. İlk kez bindiğiniz için dışarıyı görünce tedirgin olabilirsiniz. Yanınıza bir kitap alın. Sakız da bulundurun. Hem stresi alacaktır hem de basınçtan kulaklarınız etkilenmeyecektir. Uçak içinde kendinizi kötü hissederseniz ki sanmıyorum ama yine de hostesle bu durumu paylaşmaya çekinmeyin. Sizi rahatlatacaktır. İyi yolculuklar🙋🏻

Ilk ucaga binisimde ben de cok korkuyordum. Surekli internetten bakiyordum. Ucak kazasi falan arastiriyordum. :) Sansima da ilk biniste ucak turbulansa girdi uzun sure sallandik falan. Ben tabi kalkip bagirdim. Durdurun inecegim diye aglamistiim. :) Allahtan hostesler cok sekerlerdi. Hemen beni sakinlestirmislerdi. O esnada birinin ustune de kusmusum :) o kizdan yolculuk boyu ozur dileyip helallik aldim :) Ama simdi alistim. Hatta artik cok eglenceli geliyor :)

Korkanlar şöyle de düşünebilir. Havayolu en güvenli yolculuk şeklidir ve uçak kazaları ile karayolu trafik kaza istatistikleri kıyaslanamaz bile. Karayolunda başınıza kaza gelme riski daha yüksek. Bence en rahatlatan düşünce şekli bu.

Bende de aksine yükseklik hobisi var. 2 kere skydiving (uçaktan atlama), 1 kere Fethiye'de paraşüt yaptım, 2 kez de uçan balona bindim. Ara sıra dağlara taşlara tırmanıp uçurum kenarlarında oturmaya, manzara izlemeye de bayılırım. Anneme göre alemin manyağı benim. :) Korkacak bir şey düşünmeyin. Keyfini çıkarın.

Ilk ucaga binisimde ben de cok korkuyordum. Surekli internetten bakiyordum. Ucak kazasi falan arastiriyordum. :) Sansima da ilk biniste ucak turbulansa girdi uzun sure sallandik falan. Ben tabi kalkip bagirdim. Durdurun inecegim diye aglamistiim. :) Allahtan hostesler cok sekerlerdi. Hemen beni sakinlestirmislerdi. O esnada birinin ustune de kusmusum :) o kizdan yolculuk boyu ozur dileyip helallik aldim :) Ama simdi alistim. Hatta artik cok eglenceli geliyor :)
Durdurun ineceğim mi 😂

Durdurun ineceğim mi 😂
Ne yazik ki evet resmen oyle bagirdim. Kucuk de degilim ha o zamanlar 23 yasinda bir ogretmendi bunu yapan :) ben zaten lisedeyken gondolda da aglamistim beni indiir diye adam beni ve 6 arkadasimi birden indirmisti. Benle konusmamisti arkadaslarim bir hafta :)

Aklıma Zeki Müren’in Türkan Şoray ile olan filmi geldi. ‘Durdurun uçağı inecek var’ diyip paraşütle atlıyorlardı. Sizin de ramak kalmış bu duruma 😬

Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Durdurun inecek var kadar olmasa da ben de ucak yukselirken biraz ses cikarttim. Yanimdaki hanim sag olsun kolumu tuttu : d ucaga ilk kez binecek bu konuda sikintisi oldugunu dusunenlere en arkadaki pencere kenarini tavsiye etmiyorum onun disinda guzeldi ellerim su gibi oldu ama : )

iyi geceler 😟
yarın sabah uçağa binmem gerekiyor ama yükseklik korkum olduğundan daha önce hiç aklımdan bile geçmemişti. mecbur kaldım yaklaştıkça da stres oldum var mı bir öneriniz tşk : (
bir de sormuşken sırt çantası ve el çantasıyla gideceğim, sırt çantasına lens solüsyonu vs katıp yanıma almasam oluyor mu öyle diş macunu el kremi falan da yasakmış galiba, bunları yanımıza almadığımız çantaya koyabiliyor muyuz ahaha soruyu sorarken saçmalığını görsem de bi sıkıntı yaşamak istemiyorum 😟

100 ml ye kadar koyabiliyorsun el cantana. Krem deodorant parfum.. hepsi 100 ml en fazla.

Yukseklik korkusu olanlar ucakta korkmazlar, seninki baska birsey. Bu yasima kadar 50 kez ucaga binmis olmama ragmen her zaman yine ayni heyecan oluyor bendede.

Back