ucak korkumu nasil yenebilirim?

azusena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
733
23
118
belki dert degil ama mutlaka bana yardimci olacak bana fikir verecek arkadaslar vardir diye yazmak istedim.

sorun suku ben 20 kez den fazla ucaga bindigim halde korkuyorum.aslinda alismisdim korkum gecmisdi fakat .en son istanbula gitiigimizde esim sagolsun cok korkuttu beni.yurt disinda yasiyorum yaklasik 3 saatt kadar suruyo yolculuk gecen sefer burdan biraz erken kalktik tam istanbula inicez ucak denziin ustunde donup durmaya basladi aksam vaktyidi ucagin isiklari kapatildi ilk basda erken kalktigimiz icin yer yok diye dusunduk(ki zaten dogrusu buymus)sonra exitin isiklari yaninca esim basladi beni korkutmaya yok kesin bisey oldu filan demeye eger bendesydimki hic bisey olmaz Allahin izniyle deseyddim ustume gelmezdi ama bir anlik gafletime denk geldi ve cok korkttum

saolsun korkunca ustume gelmeye bayilir.neyse indik sagsaglim cok sukur ama cok korktum titredim yani hatta adak bile adadim.neyse insallah yarin yine gidecegiz ve kocacim yine o agzini acip beni huzursuz etmeyi basardi.bende ona ucakta seninle oturmicam dedim neyse aslinda daha uzunda kisadan anlltiim sizce napayim da korkmayin ucakda cok korkup sonra korkusunu yenen var mi acaba aranizda varsa lutfen yardim edin bana

eşinin yaptığı hiç hoş değil uçakta özellikle eşinin yanına otur ve korktuğun zaman başının etini ye! ye ki anlasın korkusu olan birinin korkularıyla dalga geçmek ne demek... gözlerini kapatıp dua etmek belki işe yarayabilir... ya da hayal kurmak, belki uyumak...

bende sürekli biniyorum aralıkta uçucam onu düşünyrm şimdiden hafif etkili uyku ilacı alabilirsin bende öyle planlıyorumda

biliyorum canim nhic hos degil guya beni korkumla yuzlestiriyo isde .zaten 15 aylik bir oglumuz var o yeterince basimizin etini yiyo ama adam sadece beni korkutuyo ya.evet canim yapcak sey dua etmek evet hayal de kuruyorum annemle babamla kavuscam vs hayalleri.tesekkur ederim canim onerilerin icin

Ben bir havacılık firmasında çalışıyorum. Uçakların tamamı uluslararası kurallar çerçevesinde çok sıkı bir biçimde kontrol ediliyor. Yani bu uçakların içerisindeki her bir parçanın tek tek bakımı yapılıyor. Pilotlar sürekli eğitim alıyorlar. Havada bekleme durumu meydan kalabalık olduğu zaman yaşanan bir durum. O sırada exit ışıklarının yanması da sıradan bir prosedür sadece. Uçakla seyahat etmek kesinlikle en güvenilir ve en az riskli seyahat yoludur. Arabayla şehir içinde başına birşey gelme olasılığı uçağa göre çok çok daha fazla. O yüzden için rahat olsun.

bende her bindiğimde gerilirim ama çokta hoşuma gider...

sürekli işin mühendislik boyutunu sorgularım..teknolojiye hayran kalırım..

eniştem iş dolayısıyla minübüse biner gibi uçakla seyahat ediyor..

onu gördükçe biraz olsun güç geliyor bana..

kortuğumuz bişey oldumu illa espri konusu yapacak eşlerimiz,

benimkide yapar,yapmıştır,yapacaktırda..

sanırım takmamak lazım,yoksa üstüne üstüne gelebiliyorlar

benim de senden farkım yok, ayda 4-5 kere uçakla seyahat ederim
ama her bindiğimde aynı korku,özellikle uçak kalkarken gözlerimi kapatırım
aklımdan güzel olan şeyleri geçirmeye çalışırım.
yanımda eşim varsa eline tırnaklarımı geçiririm eğer yalnızsam yanımdakini lafa tutarım o kalkış anında
korkuyoruz ama mecburuz,uyku ilacı alıp binen arkadaşlarım var uzun uçuşlarda
ben hiç denemedim.
eşim aksine çok rahattır arabadaymışız gibi davranır.

ay canim benim nasil icimi rahatlattin Allah senden razi olsun ck tesekkur ediyorum.

benimde hosuma gidiyo ucmak .evet ya su korku konsusunda cok ustume geliyo esim.okadar cok uacaga binmiski .benimkinn 3 kati nerdeyse ve bunun yarisida amerika yollarinda gecmis alismis artik cok soguk kanli bisey olmadigini biliyo ama beni kkorkutmak onun hobisi.dedigin gibi takmamak lazim

bende oyleyim canm hic yanliz binmedim ama esimin elini morartirim ins kalkislarda dua okuya okuya bi hal olurum.uyku ilacini bende denemedim uzun ucus yapmisyoruz pek artik .benim esim simde cok rahattir ama beni korkutur.insallah kazasiz belasiz bi yolculuk geciririz {AMiN}

Ucağa hiç binmedim malesef binme lafı bile tüylerimi ürpertir
çokta merak ederim nasıl bir duygudur nekadar hissedilir falan...

ben de çok korkarım defalarca bınmeme rağmen.özellıklede titrediği zaman ödüm kopuyor .

Kucukken bende cok korkardim, uyku hapi verirdi annem bana, 3 saat boyunca paso uyuyordum :))
Aslinda ucaga binerken, cogunun aklina gelen sey, ya duserse ya olursem... O ucak kazalari olan haberler, filmler geliyo akla. Korkmaya gerek yok, sadece kendine eziyet verirsin. Hem zaten vade gelmisse, yapcak bisi yok, ha ucakta ha arabada ha evinde.

Ben genelde muzik dinlerim yada yanimdakilerle sohbet ederim. Bi keresinde bi ingiliz turist vardi, Allah'immmmm ne kadar konuskan bi amcaydi be, benimde ingilizcem yok hani, ben onu anlamiyor o da beni, kopa kopa gittik yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…