• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçak içi kabin bagajı hakkında

portakalcicegi41

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2016
226
244
103
Merhaba arkadaşlar hızlı cevap almam gerekiyor buraya açmam gerekti.
Uçak içine alacağım el bagajında seyahat boy jilet sokabiliyor muyuz sıkıntı yaşayan oldu mu fotoğraftaki gibi bir şey

Eklentiler

• 88068577-21A6-4285-8309-A0656CAA01B3.jpeg
    88068577-21A6-4285-8309-A0656CAA01B3.jpeg
    90,1 KB · Görüntüleme: 108
Uçak içine alacağım el bagajında seyahat boy jilet sokabiliyor muyuz sıkıntı yaşayan oldu mu fotoğraftaki gibi bir şey
El bagaj koymak yasak ama bavula koyup göndermede sakınca yoktur

Hic belli olmaz, normalde yasak diye biliyorum ama tras jileti oldugunda izin verebilirler

Yasak değil, ben asla valiz taşımam. Kabin boy çantama da hep bir jilet atarım ne olur ne olmaz diye. Bugüne kadar asla sorun yaşamadım.
Ama bu işler şans işi,kismet işi. İstanbul'dan geçerken içeriye su ,büyük kutuda lens suyu bile kabul etmiyorlar mesela, Urfa'da cantanda su şişesiyle rahatça giriyorsun, Karadeniz'de çanta ici turşu ile geçiyorsun bir şey demiyorlar, bazı ülkelerde kapıda x-ray bile olmuyor değil cantaya bakmak. Bazen bir şehre gidiyorsun,aynı cantayla dönerken " törpün var,çıkar " diyorlar . Bazen jilete ses etmeyip cantanda metal çatal var diye çatalı attiriyorlar 😂😂
Yani benim kişisel deneyime göre jilette sorun yok, ama o an çalışan kişi sorun var da diyebilir:) siz götürün,en kötü atarsınız çöpe , ne olacak

Yasak değil, ben asla valiz taşımam. Kabin boy çantama da hep bir jilet atarım ne olur ne olmaz diye. Bugüne kadar asla sorun yaşamadım.
Ama bu işler şans işi,kismet işi. İstanbul'dan geçerken içeriye su ,büyük kutuda lens suyu bile kabul etmiyorlar mesela, Urfa'da cantanda su şişesiyle rahatça giriyorsun, Karadeniz'de çanta ici turşu ile geçiyorsun bir şey demiyorlar, bazı ülkelerde kapıda x-ray bile olmuyor değil cantaya bakmak. Bazen bir şehre gidiyorsun,aynı cantayla dönerken " törpün var,çıkar " diyorlar . Bazen jilete ses etmeyip cantanda metal çatal var diye çatalı attiriyorlar 😂😂
Yani benim kişisel deneyime göre jilette sorun yok, ama o an çalışan kişi sorun var da diyebilir:) siz götürün,en kötü atarsınız çöpe , ne olacak
Benim manikür makasimi almislardi cantamdan :(

Almazlar yani x-ray cihazında farkederseler almazlar. Herşeyi sorun ediyorlar. Salça bile götüremedim illa bagaja verdirdiler. Büyük boy valiz veriyorsanız bunu da içine koyun ama sadece el bagajıysa maalesef göndermeniz gerekir check in sırasında,çünkü kesici alet.

Almanyadan Türkiye ye giderken el cantamda vardi. Bakim cantasina da bakildi ama onu cikartmadilar. Ucak sirketine sorun isterseniz

Benim manikür makasimi almislardi cantamdan :KK43:
Yani ben hep uçağa biniyorum, hep sadece kabin bagajı kullanıyorum, hep de yanıma jiletimi alirim. Bugüne kadar hiç almadılar.
Ama dediğim gibi bazen turşu kavanozu sorun etmediler , bazen büyük pakette lens kutusunu atmak istediler. Kampa giderken hep çatal götürürüm, aynı havaalanı, diğer seferler hiç sorun çıkmazken bir kere catalimi attirdilar🙈
Bu işler hiç belli olmaz. Her an her şeyden sorun çıkabilir

Ay daha dogru bir yorum olamaz. En son bu haftasonu benim cantamdaki tum bebek mamalari, termos, formul mama incelendi. Bir suru tantana. Ucaga bindik buyuk kizim sirt cantasindan kocaman bir makas cikardi 🤯

Normalde kabin bagajına kesici delici alet koyamazsınız. Uçağa sokamazsınız yani. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi biraz şans işi bu işler. Bir tane jilet önemli değil derseniz deneyin. En fazla atılır.

Bir keresinde Ohrid'de kaldigimiz bir butik otel bize hosgeldin surprizi olarak 1 sise sarap ve meyve ikram etmisti. Biz o gun icemedik, sarabi sirt cantama atmis ve unutmusum. Uskup'e gectik birkac gun daha kalip, Istanbul'a donecektik. O arada asla aklima gelmemis, bavulu toplarken de hic aklima gelmedi yoksa kayitli bagaja alirdim. Ben o sirt cantasiyla Istanbul'a dondum. Eve donunce sok oldum, 1 litre sarap, kabin icine aldigim sirt cantasinda ve Uskup havaalanindaki hicbir guvenlik gorevlisi fark etmedi x-ray'de 😂

Ama Amerika'dan donerken bilgisayar cantamin icinde koli bandi kalmis, hemen kenara cekip baktilar sonra bant oldugunu anlayinca rahatladilar. 😬

Bu konu açılmışken ben de sorayım. Çok sık uçuş yapamıyorum emin olamadım. Plastik şişede zeytinyağı konulsa bagaj valizine basınçtan açılma ihtimali var mı? Ya da yasaklılar listesinde mi?

Bu konu açılmışken ben de sorayım. Çok sık uçuş yapamıyorum emin olamadım. Plastik şişede zeytinyağı konulsa bagaj valizine basınçtan açılma ihtimali var mı? Ya da yasaklılar listesinde mi?
Normalde kabin bagajinda yasak. Yani kural şu maximum 100mllik siselerde toplam 1 litreyi asmayacak miktarda sivi alinabilir. Bu yuzden mesela kucuk pet siselerdeki suyu attirirlar. Normal ucak altina giden valize koyabilirsiniz tepeleme doldurmazsaniz problem olacagini sanmiyorum.

Normalde kabin bagajinda yasak. Yani kural şu maximum 100mllik siselerde toplam 1 litreyi asmayacak miktarda sivi alinabilir. Bu yuzden mesela kucuk pet siselerdeki suyu attirirlar. Normal ucak altina giden valize koyabilirsiniz tepeleme doldurmazsaniz problem olacagini sanmiyorum.
Kabin bagajına koymam zaten. Teşekkür ederim dediğiniz gibi iyice doldurmadan götürmeye çalışırım. İnşallah bir şey olmaz

Kac litre gotureceksiniz? Bavula koymak yerine onu ayri bir bagaj olarak verseniz daha guvenli olur

Back