• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçak bileti- Hopa Havaalanı

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.848
57.491
798
Kızlar selam.. Annem için bakıyorum ama bir türlü anlayamadım.

Orada olanlardan öğrendiğimiz kadarıyla Artvin Hopa'da havaalanı yok. Batum kullanılıyor diyorlar.

Ama internetten Hopa havaalanına bilet satışı var.

Şimdi ben bu bileti alsam sorun olur mu?
Nasıl oluyor bu iş?

Bir de kullanan var mı bu yolu?

İstanbul Atatürk- Hopa arası uçuş 4 saat 15 dk görünüyor.
Normal mi?

Otobüs yolu çok uzun çeksin istemiyorum.
Ama buna da güvenemedim. :(

4 saat mi yok normal değil..
trabzona alsanız ordan karayolu ile devam etse..
hopada havaalanı yok benim bildiğim.. batumdur o..
trb 1 saat 45 dk .. hopa olsa olsa 2 saat olur bu durumda .. 4 saat olmaz..

Sanırım Batum'dan geçmen lazım.

4 saat mi yok normal değil..
trabzona alsanız ordan karayolu ile devam etse..
hopada havaalanı yok benim bildiğim.. batumdur o..
trb 1 saat 45 dk .. hopa olsa olsa 2 saat olur bu durumda .. 4 saat olmaz..

Hopa ya bilet ayrı Batum'a ayrı çıkıyor yalnız ve iki katı fiyatla tabi.

Anlamadım ki..
4 saat bana da çok geldi bilemedim ama 6 saatlik Ankara 1 saat, 20 saatlik Artvin de belki o kadar olur dedim sonra :D

Kızlar selam.. Annem için bakıyorum ama bir türlü anlayamadım.

Orada olanlardan öğrendiğimiz kadarıyla Artvin Hopa'da havaalanı yok. Batum kullanılıyor diyorlar.

Ama internetten Hopa havaalanına bilet satışı var.

Şimdi ben bu bileti alsam sorun olur mu?
Nasıl oluyor bu iş?

Bir de kullanan var mı bu yolu?

İstanbul Atatürk- Hopa arası uçuş 4 saat 15 dk görünüyor.
Normal mi?

Otobüs yolu çok uzun çeksin istemiyorum.
Ama buna da güvenemedim. :KK43:
Batum sa o çok sinir bozucu olur, risk almayın; 2 dk müşteri hizmetlerini arayıp sorun THY ise

Hopa ya bilet ayrı Batum'a ayrı çıkıyor yalnız ve iki katı fiyatla tabi.

Anlamadım ki..
4 saat bana da çok geldi bilemedim ama 6 saatlik Ankara 1 saat, 20 saatlik Artvin de belki o kadar olur dedim sonra :KK70:
Arayıp sorma şansın var mı? Ben Batum'da havaalanına dair hiçbir şey görmedim. Çok garip cidden.

Batum sa o çok sinir bozucu olur, risk almayın; 2 dk müşteri hizmetlerini arayıp sorun THY ise

THY evet internette hiç bilgi olmaması çok şaşırtıcı.
Ama bir kaç sitede de o uçuşun satışı var..
4 saat 20 dk olması da ayrı ilginç geldi..

Bir sorsam iyi olacak sanırım.

THY evet internette hiç bilgi olmaması çok şaşırtıcı.
Ama bir kaç sitede de o uçuşun satışı var..
4 saat 20 dk olması da ayrı ilginç geldi..

Bir sorsam iyi olacak sanırım.
En sağlıklısı öyle olur. Müşteri hizmetleri de iyi THY'nin, gerçekten yardımcı oluyorlar. Havaş servisleri de varmış. Batum mu Trabzon mu sizin için daha iyi olur öğrenirsiniz. ;)

3) Hopa’da Bir Havalimanı Yok
Kafalar karışmasın. Kağıt üzerinde bu uçuş İstanbul(IST)’dan Hopa(XHQ)’ya diye görünse de aslında Hopa’da bir havalimanı yok. Uçak Batum Havalimanı’na (BUS) iniyor. Zaten o yüzden dış hatlardan uçuluyor. Ama Batum’a indim diye sevinmeyin. Çünkü sizi oradan içeri sokmayacaklar, bir bekleme odasında koyun gibi sayacak, bir süre bekletecek, sonra otobüsle sizi Sarp Sınır Kapısı’ndan transit geçirerek Hopa Liman İşletmesi içinde Hopa Havalimanı Terminali adındaki bir binaya getirecekler. Nüfus cüzdanıyla uçtuysanız İstanbul’da verdikleri kağıdı burada sizden geri alacaklar. Yani aslında bir iç hatlar uçuşu yapıyorsunuz, ama hem İstanbul’dan çıkarken hem Hopa’ya girerken pasaport kontrolünden geçiyorsunuz.

Nette şöyle bir blog yazısı var..:işsiz:

Merhabalar, sizi işten kurtarayım zira ben THY ile aynı konu ile ilgili görüştüm daha önce.

Batuma inen uçakların rotasını yanlış hatırlamıyorsam Ukrayna üzerinden olması lazım, rota farklılığı yüzünden o kadar uzun sürüyor.

Trabzona inerse anneniz, havaş ile değil yarım otobüslerle ulaşabilir Hopaya. Havaşın son durağı Ardeşen.

Ama yaklaşık 4saat falan sürebilir, çok yakın değil.

Hopa havalimanı olarak geçiyor zira uçaktan indiğiniz gibi direkt havaşa bindirip Hopaya götürüyorlar diye biliyorum, Türkiyeye inmiş gibi muamele görüyorsunuz.

Yerinizde olsam Batumu tercih ederim, Sarpın arkası Hopa neticede, çok çok çok daha az yorucu olur anneniz için. Uçaktaki 4 saat otobüsteki 4 saatten iyidir bence.

Merhabalar, sizi işten kurtarayım zira ben THY ile aynı konu ile ilgili görüştüm daha önce.

Batuma inen uçakların rotasını yanlış hatırlamıyorsam Ukrayna üzerinden olması lazım, rota farklılığı yüzünden o kadar uzun sürüyor.

Trabzona inerse anneniz, havaş ile değil yarım otobüslerle ulaşabilir Hopaya. Havaşın son durağı Ardeşen.

Ama yaklaşık 4saat falan sürebilir, çok yakın değil.

Hopa havalimanı olarak geçiyor zira uçaktan indiğiniz gibi direkt havaşa bindirip Hopaya götürüyorlar diye biliyorum, Türkiyeye inmiş gibi muamele görüyorsunuz.

Yerinizde olsam Batumu tercih ederim, Sarpın arkası Hopa neticede, çok çok çok daha az yorucu olur anneniz için. Uçaktaki 4 saat otobüsteki 4 saatten iyidir bence.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

Peki Hopa Havaalanı diye satılan bu uçuşu almalı mıyım o halde?
Çünkü Batum havaalanına uçuşlar ayrı ve fiyatlar iki katı hatta üç.

Yani Hopa diye geçen bu uçuş güvenilir mi?
Sanırım Hopa diye geçiyor ama yine dış hatlardan binilip Batum'a iniyor uçak.
Oradan Hopa'ya servisle geçiş sağlanıyor. Doğru anlamışımdır inşallah :)

ben hopaya gitmek için batum sınırından geçmiştim.. snaırım bilette de hopa yazıyordu.. bileti alırsanız bi sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, thy ile gitmiştim

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

Peki Hopa Havaalanı diye satılan bu uçuşu almalı mıyım o halde?
Çünkü Batum havaalanına uçuşlar ayrı ve fiyatlar iki katı hatta üç.

Yani Hopa diye geçen bu uçuş güvenilir mi?
Sanırım Hopa diye geçiyor ama yine dış hatlardan binilip Batum'a iniyor uçak.
Oradan Hopa'ya servisle geçiş sağlanıyor. Doğru anlamışımdır inşallah :)

Rica ederim, estağfurullah.

Doğru anlamışsınız.

Şöyle düşünün, Batum havalimanına aldığınız bilet ile Batuma gidebilirsiniz. Ama Hopa havalimanı olarak aldığınız bilet ile Batuma gitmek için Türkiye'ye girip tekrar çıkış yapmanız gerekir. Çünkü sizi illa Hopaya götürecekler.

Yolculuk süresi konusu da bahsettiğim gibi, müşteri hizmetlerini arayıp görüşmüştüm. Rota farklılığı imiş.

Şimdiden iyi yolculuklar annenize.

Rica ederim, estağfurullah.

Doğru anlamışsınız.

Şöyle düşünün, Batum havalimanına aldığınız bilet ile Batuma gidebilirsiniz. Ama Hopa havalimanı olarak aldığınız bilet ile Batuma gitmek için Türkiye'ye girip tekrar çıkış yapmanız gerekir. Çünkü sizi illa Hopaya götürecekler.

Yolculuk süresi konusu da bahsettiğim gibi, müşteri hizmetlerini arayıp görüşmüştüm. Rota farklılığı imiş.

Şimdiden iyi yolculuklar annenize.

Çok teşekkür ederim. Bu yorum çok açıklayıcı oldu :)

Back
X