ççocuğum yok ama cvp yazıym dedim :)) o yaş civarı çocuklar egolarına düşkün olur huzursuzluğu hep onla ilgilenilmesini istediğinden olabilir...bide akşama doğru uyutmamaya çalışın normal uyusun yani belki değişir...benimki bi teori tabi :)))
Eltimden biliyorum uyandıktan sonra öğlen 1 2 gibi uyutuyor uyumuyorsa da akşama kadar uyutmuyor mesela bazen çocuk 5 6 gibi uyumak istiyor uyutmuyor oynatıyo zaman geçiriyo 8 9 a kadar. Ondan sonrada sabaha kadar uyuyor yani. Sizde akşam vakti uyutmayın.
bi şekilde oyalanması lazım ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum çocuklara 'öğle uykusu' zamanı ayırılır yani öğlen gibi uyusa böle problem olmayablr akşam uyuması iyi değil aslında
Bende bunu diyorum :)
buda benım yakındıgım bır konu gece 2ye kadar oturuyor zar zor uyutuyorum ve sabahta kalkmak bılmıyor durtsen kalkmıyor yanı 10bucuktan once ee halıylede anca aksama uykusu gelıyor ,hersekılde uyku duzenı oturtmaya calıstım ama olmuyor.Akşam vakti uyuduğu için öyle huzursuz oluyor. Sabah daha erken kaldırıp öğlen 1 saat kadar uyutmaya çalışın.
buda benım yakındıgım bır konu gece 2ye kadar oturuyor zar zor uyutuyorum ve sabahta kalkmak bılmıyor durtsen kalkmıyor yanı 10bucuktan once ee halıylede anca aksama uykusu gelıyor ,hersekılde uyku duzenı oturtmaya calıstım ama olmuyor.
buda benım yakındıgım bır konu gece 2ye kadar oturuyor zar zor uyutuyorum ve sabahta kalkmak bılmıyor durtsen kalkmıyor yanı 10bucuktan once ee halıylede anca aksama uykusu gelıyor ,hersekılde uyku duzenı oturtmaya calıstım ama olmuyor.
ablamın bır kızı var aksam 9 dedımmı uykusu gelıyor nasıl ımrenıyoruz esımle,ama yok bızımkı otursak sabahlar bıle bızleGece 2 çok geç, büyüme hormonu salgılanan zaman dilimi 10 ve 2 arası en verimli uyku bu zamanda oluyor, çocuğunuz bunu atlıyor, sabah 10.30 da kalksa bile 8 saatlik bir uykusu var, tüm gün o kadarcık dinlenme ile akşam üstü uyuyup uyanması dinlenmesine yetmiyor ve huzursuz ediyor işte. Önce yarım saaat sonra 1 saat daha erken yatırmaya başlayarak akşam saat 10 a kadar çekmeye çalışın yatış saatini. Sabah kalkış saatini de buna göre düzenlersiniz.
benim oğlum 3.5 yaşında.ben gündüz uykusunu kestim 1 senedir.akşam 9 sabah 9 düzenini kurdum ve oğlumda bende daha rahat oluyoruz...
bence gündüz uyumasını kesin ve 9 gibi uyutmaya alıştırın...kocaman oldu şimdi gerek yok uyumasına gündüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?