• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üç bucuk yas cocukları olan annelere...

sovalyemm

SAVAŞÇI RUHUM...
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
858
0
96
Kocaeli
merhaba bayanlar sıze sormak ıstedıgım; uç uçbucuk yas cıvarı cocugu olanlara danısmak ıstıyorum, oglum normalde sabah uykusundan kalkınca ıyı neselı kalkıyor, fakat aksama dogru bır daha uyuyor ve tam yemek saatı kalkıyor, ama acayıp huzursuz, aglamaklı, durmadan kucak ıster ve ben öyleyken tam yemek hazırlıcam zaman ıslerımı yapamıyorum ve sınır oluyorum halıyle sızın cocuklarınızda boylemı, nasıl uyanıyorlar..?,

ççocuğum yok ama cvp yazıym dedim :)) o yaş civarı çocuklar egolarına düşkün olur huzursuzluğu hep onla ilgilenilmesini istediğinden olabilir...bide akşama doğru uyutmamaya çalışın normal uyusun yani belki değişir...benimki bi teori tabi :)))

daha erken uyutsanız da daha erken uyansa ve siz ilgilenseniz.ilgi istiyor sadece:34:

Eltimden biliyorum uyandıktan sonra öğlen 1 2 gibi uyutuyor uyumuyorsa da akşama kadar uyutmuyor mesela bazen çocuk 5 6 gibi uyumak istiyor uyutmuyor oynatıyo zaman geçiriyo 8 9 a kadar. Ondan sonrada sabaha kadar uyuyor yani. Sizde akşam vakti uyutmayın.

ççocuğum yok ama cvp yazıym dedim :)) o yaş civarı çocuklar egolarına düşkün olur huzursuzluğu hep onla ilgilenilmesini istediğinden olabilir...bide akşama doğru uyutmamaya çalışın normal uyusun yani belki değişir...benimki bi teori tabi :)))

uyutmamak elde degılkı,uykusu gelınce sandalyenın uzerınde bıle uyuya kalıyor.

Eltimden biliyorum uyandıktan sonra öğlen 1 2 gibi uyutuyor uyumuyorsa da akşama kadar uyutmuyor mesela bazen çocuk 5 6 gibi uyumak istiyor uyutmuyor oynatıyo zaman geçiriyo 8 9 a kadar. Ondan sonrada sabaha kadar uyuyor yani. Sizde akşam vakti uyutmayın.

kendı uykusu gelınce uyuyor zaten ve eger gun ıcınde uyumuyorsa gece cok huzursuz luk yapıyor o daha fazla yoruyor benı.

bi şekilde oyalanması lazım ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum çocuklara 'öğle uykusu' zamanı ayırılır yani öğlen gibi uyusa böle problem olmayablr akşam uyuması iyi değil aslında

bi şekilde oyalanması lazım ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum çocuklara 'öğle uykusu' zamanı ayırılır yani öğlen gibi uyusa böle problem olmayablr akşam uyuması iyi değil aslında

Bende bunu diyorum :)

Akşam vakti uyuduğu için öyle huzursuz oluyor. Sabah daha erken kaldırıp öğlen 1 saat kadar uyutmaya çalışın.

Sabah erken kaldırıp,öğlen yemeğinden 1 saat kadar sonra tekrar uyutursan en verimli uyku düzeni olur.
Akşam da erken yatırırsın böylece.

Akşam vakti uyuduğu için öyle huzursuz oluyor. Sabah daha erken kaldırıp öğlen 1 saat kadar uyutmaya çalışın.
buda benım yakındıgım bır konu gece 2ye kadar oturuyor zar zor uyutuyorum ve sabahta kalkmak bılmıyor durtsen kalkmıyor yanı 10bucuktan once ee halıylede anca aksama uykusu gelıyor ,hersekılde uyku duzenı oturtmaya calıstım ama olmuyor.

benim oğlum 3.5 yaşında.ben gündüz uykusunu kestim 1 senedir.akşam 9 sabah 9 düzenini kurdum ve oğlumda bende daha rahat oluyoruz...
bence gündüz uyumasını kesin ve 9 gibi uyutmaya alıştırın...kocaman oldu şimdi gerek yok uyumasına gündüzden

buda benım yakındıgım bır konu gece 2ye kadar oturuyor zar zor uyutuyorum ve sabahta kalkmak bılmıyor durtsen kalkmıyor yanı 10bucuktan once ee halıylede anca aksama uykusu gelıyor ,hersekılde uyku duzenı oturtmaya calıstım ama olmuyor.

Gece 2 çok geç, büyüme hormonu salgılanan zaman dilimi 10 ve 2 arası en verimli uyku bu zamanda oluyor, çocuğunuz bunu atlıyor, sabah 10.30 da kalksa bile 8 saatlik bir uykusu var, tüm gün o kadarcık dinlenme ile akşam üstü uyuyup uyanması dinlenmesine yetmiyor ve huzursuz ediyor işte. Önce yarım saaat sonra 1 saat daha erken yatırmaya başlayarak akşam saat 10 a kadar çekmeye çalışın yatış saatini. Sabah kalkış saatini de buna göre düzenlersiniz.

ipleri çcuğun eline vermişsiniz.biraz toparlanın.birkaç gün sıkıntı yaşarsınız ama düzene girersiniz.çocuğun 2ye kadar oturması çok hatalı:34:

Gece 2 çok geç, büyüme hormonu salgılanan zaman dilimi 10 ve 2 arası en verimli uyku bu zamanda oluyor, çocuğunuz bunu atlıyor, sabah 10.30 da kalksa bile 8 saatlik bir uykusu var, tüm gün o kadarcık dinlenme ile akşam üstü uyuyup uyanması dinlenmesine yetmiyor ve huzursuz ediyor işte. Önce yarım saaat sonra 1 saat daha erken yatırmaya başlayarak akşam saat 10 a kadar çekmeye çalışın yatış saatini. Sabah kalkış saatini de buna göre düzenlersiniz.
ablamın bır kızı var aksam 9 dedımmı uykusu gelıyor nasıl ımrenıyoruz esımle,ama yok bızımkı otursak sabahlar bıle bızle

benim oğlum 3.5 yaşında.ben gündüz uykusunu kestim 1 senedir.akşam 9 sabah 9 düzenini kurdum ve oğlumda bende daha rahat oluyoruz...
bence gündüz uyumasını kesin ve 9 gibi uyutmaya alıştırın...kocaman oldu şimdi gerek yok uyumasına gündüzden

bende ıstemıyorum gunduz uykusu ama dayanamöıyor

ya sabah erken kaldırıp öğlen uyutacaksıız,yada gündüz hiç uyutmayacaksınız bunun başka yolu yok.benim oğlum sabah 8 de kalkar kreşe gider gelincede uyumaz,akşam üzeri 5 den sonra uykusu gelir ama ben uyutmam.akşam 8,5 da yatar.uykusu gelince sevdiği bir çizgi film falan açıyorum pc.den yada sevdiği bir yiyecek veriyorum hemen açılıyor uykusu.

Benim kızımda yaklaşık 3.5 yaşında oda öyle eğer öğlen uykusu akşam üstüne doğru kaymışsa akşam üstü saatlerinde uyanıyorsa çok huzursuz kalkıyor bunun sebebide akşam üstü uyanmak birtek çocuklarda değil bütün insanlarda depresif mutsuz bir ruh hali uyandırıyor çünkü gün ışığında uyuyorsun ve loş ışıkda karanlığa doğru kalkıyorsun ben buna bağlıyorum birde o saatlere kalmak ve kesintili uyumak yetmiyor uykusunu o şekilde alamamış oluyor aslında gece uykusuna geçmek istiyor yani en iyisi o saatlerde uyutmamak bir şekilde oyalayıp 8.5-9 gibi gece uykusuna yatırmak yada gündüz erkenden uyutmak başka çözümü yok

Back