- 29 Ocak 2015
- 49
- 52
-
- Konu Sahibi minikbirbuse
Mevcut yasa kontenjanlı bir bölüm okumanın yanısıra sayı sınırlaması olmaksızın kontenjansız bölümler okumaya izin verir. Mesela Marmarada bir bölüm okursun, ikinci üniversite kapsamında anadolu üniversitesi açıköğretime de kaydolursun, ve buna ek olarak istanbul üniversitesinin açıköğretimine de kaydolursun. Veyahut marmarada örgün okurken çiftanadal yapar, aynı zamanda da anadolu üniversitesinden bir bölüm okuyarak bu üçlemeyi tamamlayabilirsin, artık konusahibi hangisini tasarlamışsa bilemiyorum.mevcut yasa sadece 2 üniversteye izin veriyor diye biliyorum ?
Açık konuşmak gerekirse CV kirliliği diye birşey var. İşverenin gözünde 2 üniversite bitirmekle 3 üniversite bitirmek aynı şey, işveren açısından 3 bölüm görmek kafa karıştırıcı. Benim tavsiyem iki bölüm okuman, okumadığın diğer üçüncü alan için de sertifika programlarına vesaire katılman. İşveren artık kuru diplomaya bakmıyor, ister 10 tane diploman olsun, bu durum asosyal bir insan görüntüsü veriyor, sadece ders kitaplarına gömülmüş gibi duruyor, onun yerine az bölüm okuyarak kurslara, gönüllü stajlara ve sertifika programlarına katılarak 'sosyal' yönünü vurgulamak daha artı birşey.SİZCE ÜÇ BÖLÜMDEN BİRDEN MEZUN OLMAK GÜNÜMÜZ TÜRKİYE'SİNDE BİR AVANTAJ SAĞLAR MI İŞ SAHİBİ OLABİLMEK İÇİN? BÖLÜMLER ÇOK BİLİNEN, KABUL GÖREN, GEÇERLİ BÖLÜMLER OLMASA DA KÜLTÜRLÜ VE ÇOK YÖNLÜ BİR İNSAN OLABİLMEK ADINA ÖNEMLİ BÖLÜMLER: DİLBİLİM, SOSYOLOJİ, ANTROPOLOJİ. SİZCE RAHATLIKLA İŞ BULABİLİR MİYİM?
Çok iyi fikir bunu da düşün evet3 üniversiteye ayiracagin zamani dilini gelistirmeye harcarsan emin ol cok daha iyi yerlerde iş bulursun. Benden sana abla tavsiyesi. Eger ingilizcen varsa fransizca veya italyanca ogrenebilirsin. Su zamanda universite egitiminden ziyade dil ve aldigin sertifikalar cok daha onemli. Kuru kuru üni diplomasi hicbir işe yaramiyor.
Şuan hangi bölümü okuyorsun desem ?SİZCE ÜÇ BÖLÜMDEN BİRDEN MEZUN OLMAK GÜNÜMÜZ TÜRKİYE'SİNDE BİR AVANTAJ SAĞLAR MI İŞ SAHİBİ OLABİLMEK İÇİN? BÖLÜMLER ÇOK BİLİNEN, KABUL GÖREN, GEÇERLİ BÖLÜMLER OLMASA DA KÜLTÜRLÜ VE ÇOK YÖNLÜ BİR İNSAN OLABİLMEK ADINA ÖNEMLİ BÖLÜMLER: DİLBİLİM, SOSYOLOJİ, ANTROPOLOJİ. SİZCE RAHATLIKLA İŞ BULABİLİR MİYİM?
Gayet güzel bol bol sertfika toplamanı ve formasyon Almanı tavsiye ederim :)hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. okul yoğunluğundan ve diğer türlü de özel hayatımdaki olaylardan dolayı konuya hiç girip bakamadım, cevaplayamadım. şu an dilbilim bölümünde 3. sınıfa, sosyolojide de son sınıfa geçtim. sosyolojiyi açıköğretimden okuyorum. hazır bir üniverste içindeyken de herhangi bir ücret ödeme zorunluluğu falan olmadan çiftanadal yapmayı düşünmüştüm antropolojiden. ama zaten yapamadım, kontenjan açılmadı, hocalarım da pek önemsemeyinde hevesim kırıldı. bu iki bölümden devam ediyorum yani