ÜÇ BÖLÜM BİRDEN OKUMAK

Üç bölümden birden mezun olmak bir avantaj mıdır?

• Bilemiyorum, bölümlere bağlı.

OY: 0 0,0%
  • Hayır, iş bulmak öyle kolay olmuyor.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    1
  • Anket Kapalı .

minikbirbuse

Karamsar değil, gerçekçi!
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
49
52
SİZCE ÜÇ BÖLÜMDEN BİRDEN MEZUN OLMAK GÜNÜMÜZ TÜRKİYE'SİNDE BİR AVANTAJ SAĞLAR MI İŞ SAHİBİ OLABİLMEK İÇİN? BÖLÜMLER ÇOK BİLİNEN, KABUL GÖREN, GEÇERLİ BÖLÜMLER OLMASA DA KÜLTÜRLÜ VE ÇOK YÖNLÜ BİR İNSAN OLABİLMEK ADINA ÖNEMLİ BÖLÜMLER: DİLBİLİM, SOSYOLOJİ, ANTROPOLOJİ. SİZCE RAHATLIKLA İŞ BULABİLİR MİYİM?

Kardeş biz birini bitiremiyoz, üç tane napacaksın, bari iki de şuna anlaşalım :))

Gereksiz buluyorum hem de çok. Aralarından en kafana yatanı seç, kendini geliştirmek istiyorsan okul dışı kendin çabala. Zira üç bölüm sınavlarını düşünemiyorum , düşünmek dahi istemiyorum. Kaldı ki bi işe yaramaz, zamanının gittiğine yanarsın.
Sen iyisi mi, birtanesini seç, haricinde dilini geliştir. Kitap oku sürekli. Araştır,çabala,koş.

mevcut yasa sadece 2 üniversteye izin veriyor diye biliyorum ?
Mevcut yasa kontenjanlı bir bölüm okumanın yanısıra sayı sınırlaması olmaksızın kontenjansız bölümler okumaya izin verir. Mesela Marmarada bir bölüm okursun, ikinci üniversite kapsamında anadolu üniversitesi açıköğretime de kaydolursun, ve buna ek olarak istanbul üniversitesinin açıköğretimine de kaydolursun. Veyahut marmarada örgün okurken çiftanadal yapar, aynı zamanda da anadolu üniversitesinden bir bölüm okuyarak bu üçlemeyi tamamlayabilirsin, artık konusahibi hangisini tasarlamışsa bilemiyorum.

Açık konuşmak gerekirse CV kirliliği diye birşey var. İşverenin gözünde 2 üniversite bitirmekle 3 üniversite bitirmek aynı şey, işveren açısından 3 bölüm görmek kafa karıştırıcı. Benim tavsiyem iki bölüm okuman, okumadığın diğer üçüncü alan için de sertifika programlarına vesaire katılman. İşveren artık kuru diplomaya bakmıyor, ister 10 tane diploman olsun, bu durum asosyal bir insan görüntüsü veriyor, sadece ders kitaplarına gömülmüş gibi duruyor, onun yerine az bölüm okuyarak kurslara, gönüllü stajlara ve sertifika programlarına katılarak 'sosyal' yönünü vurgulamak daha artı birşey.

3 üniversiteye ayiracagin zamani dilini gelistirmeye harcarsan emin ol cok daha iyi yerlerde iş bulursun. Benden sana abla tavsiyesi. Eger ingilizcen varsa fransizca veya italyanca ogrenebilirsin. Su zamanda universite egitiminden ziyade dil ve aldigin sertifikalar cok daha onemli. Kuru kuru üni diplomasi hicbir işe yaramiyor.

Çok değişik olmuş özellikle dinbilim ve sosyoloji
Ben olsam napardım ikiye indirirdim dinbilim ve sosyoloji okur antropolojide yüksek yapardım

Çok iyi fikir bunu da düşün evet

3 bölüm okumak yerine dilini ve bi dalda kendini geliştirmeni tavsiye ederim,kaldıki 3 bölüm okumak zor yani

Çok gereksiz, birini seç diğerleri üzerine kendini geliştir. Hazırlanan CV'ler sadece bir işe başvurduğumuz zaman ilk aşamada iş görüşmesine çağrılmamızı sağlıyor, kesinlikle işe alınmayı değil. İş mülakata gelince kendini nasıl pazarlayabildiğin önemli. O işe yatkın mısın, seninle nasıl anlaşacaklar falan gibi.

Bence de arkadaşlar hakli. İki bölüme indir. Bir bölümde yani en çok sevdiğin bolumde de yükselmeye bak. Doktora falan. Ve dilini de çok geliştir bölümlerinle ilgili değişik araştırmalar yap. Makaleler yaz. Ama 3 bölüm zor olur ve zaman kaybı. Kendini geliştirmen zor 3'ünde birden uzmanlasamazsin sonuçta

bence hiç bir işe yaramaz. ki yurtdışında bile yaramıyorken türkiyede, bilimin gelişemediği bir ülkede hiç sanmıyorum. sonuçta seni tek bir sıfatla işe alacaklar önemli olan o sıfatta ne kadar yükseldiğin.

Şuan hangi bölümü okuyorsun desem ?

hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. okul yoğunluğundan ve diğer türlü de özel hayatımdaki olaylardan dolayı konuya hiç girip bakamadım, cevaplayamadım. şu an dilbilim bölümünde 3. sınıfa, sosyolojide de son sınıfa geçtim. sosyolojiyi açıköğretimden okuyorum. hazır bir üniverste içindeyken de herhangi bir ücret ödeme zorunluluğu falan olmadan çiftanadal yapmayı düşünmüştüm antropolojiden. ama zaten yapamadım, kontenjan açılmadı, hocalarım da pek önemsemeyinde hevesim kırıldı. bu iki bölümden devam ediyorum yani

Gayet güzel bol bol sertfika toplamanı ve formasyon Almanı tavsiye ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…