Tyroid Nodülü lutfen yardım edin

kelebek1981

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
61
10
Arkadaslar merhaba troid nodülü hakkinda yardimlariniza ihtiyacim var, 1 yil once Dr kontrolu sirasinda troidimde 0.5mm ve 1.5 mm solid nodul tespit edildi dr 6 ay sonra gel buyup buyume var mi bakalim dedi bende gidemedim simdi aklima takildi hatta kabusum oldu, internette girince en kotu senaryoyu okuyorum bu konuda bilgisi olan bana yardimci olabilir mi? Hic bir semptomu yok butun degerlerim normal ama internette girince kansere kadar gidiyor bu arada yasim 41 bu yas grubu bayanlarda olma ihtimali cok fazlaymis

Arkadaslar merhaba troid nodülü hakkinda yardimlariniza ihtiyacim var, 1 yil once Dr kontrolu sirasinda troidimde 0.5mm ve 1.5 mm solid nodul tespit edildi dr 6 ay sonra gel buyup buyume var mi bakalim dedi bende gidemedim simdi aklima takildi hatta kabusum oldu, internette girince en kotu senaryoyu okuyorum bu konuda bilgisi olan bana yardimci olabilir mi? Hic bir semptomu yok butun degerlerim normal ama internette girince kansere kadar gidiyor bu arada yasim 41 bu yas grubu bayanlarda olma ihtimali cok fazlaymis
Randevu al git biz nerden bilelim buyuyp buyumedigini.

Onu sormamistim bu durumla karsi karsiya kalan bir arkadastan yardim almak istedim tabiiki buyup buyumedigini gormek icin randevu alip gidecegim. Tesekkurler yanitiniz icin

Tiroit Türkiye’de çok yaygın.
Kötü huylu dahi çıksa ameliyatı kolay.
Sadece ihmal etmemeniz lazım. Yani tiroit hastalıklarından biri varsa ömür boyu 6 aysa bir doktor takibinde olmanız lazım.
İhmal etmeyin. Bir sene sonra dediyse mutlaka gidin.
Ben tiroit hastasıydım senelerce çektim sonra ameliyat oldum. Şu an senelik kontrole gidiyorum. Korkulacak bir şey yok kontrolleri ihmal etmezseniz

Bende noduler tiorid hastasiyim. Üniversiteden beri düzenli aralıklarla kontrole gidiyorum. Kan değerlerimin hepsi normal. Ama ultrasyonda 3 tane ebatları da sizin nodullerinize göre büyük olan 3 cici nodülüm var. İki kere biyopsi alındı. Temiz çıktı . Ama bu sene baskı hissediyorum birazcık. Sonumuz ameliyat bunu biliyorum .

Cok tesekkurler yardiminiz icin 6 ay demisti ama
Tiroit Türkiye’de çok yaygın.
Kötü huylu dahi çıksa ameliyatı kolay.
Sadece ihmal etmemeniz lazım. Yani tiroit hastalıklarından biri varsa ömür boyu 6 aysa bir doktor takibinde olmanız lazım.
İhmal etmeyin. Bir sene sonra dediyse mutlaka gidin.
Ben tiroit hastasıydım senelerce çektim sonra ameliyat oldum. Şu an senelik kontrole gidiyorum. Korkulacak bir şey yok kontrolleri ihmal etmezseniz
Cok tesekkurler yardiminiz icin ve cevap verdiginiz icin, bana 6 ay dedi ben gitmedim, bir yil gecti igenel cerrahiden randevu alip hemen gidip kontrol ettirecegim cok sukur suana kadar bir septomunu gormedim ama iste internete girince kansere kadar giden bir yol var...Allah size de sifa versin insallah

Cok tesekkurler yardiminiz icin 6 ay demisti ama

Cok tesekkurler yardiminiz icin ve cevap verdiginiz icin, bana 6 ay dedi ben gitmedim, bir yil gecti igenel cerrahiden randevu alip hemen gidip kontrol ettirecegim cok sukur suana kadar bir septomunu gormedim ama iste internete girince kansere kadar giden bir yol var...Allah size de sifa versin insallah
6 ay dediyse gidin. Bir sene çok geciktirmişsiniz.
Kanser de olabilir. O zaman tiroit nodüller alınıyor gecikmeden gidin bu nedenle.
Tiroit kontrolleri ihmale gelmez siz ihmal etmişsiniz

Bende noduler tiorid hastasiyim. Üniversiteden beri düzenli aralıklarla kontrole gidiyorum. Kan değerlerimin hepsi normal. Ama ultrasyonda 3 tane ebatları da sizin nodullerinize göre büyük olan 3 cici nodülüm var. İki kere biyopsi alındı. Temiz çıktı . Ama bu sene baskı hissediyorum birazcık. Sonumuz ameliyat bunu biliyorum .
Cok cok gecmis olsun insallah ikimizde o duruma gelmeyiz o kadar mutlu oldum ki cevap verdiginiz icin demekki genel bir durum biz bayanlarda olan iste dedigim gibi internette en kotu senaryoya kadar gidince ister istemez acaba mi diye dusunmeden korkmadan edemiyor insan...cok sagolun cevabiniz icin

6 ay dediyse gidin. Bir sene çok geciktirmişsiniz.
Kanser de olabilir. O zaman tiroit nodüller alınıyor gecikmeden gidin bu nedenle.
Tiroit kontrolleri ihmale gelmez siz ihmal etmişsiniz
Allah korusun insallah oyle bir sey cikmaz drum cok kucuk demisti korkulacak bir sey yok demisti siz boyle diyince simdi tedirgin oldum acikcasi

Kötü huylu olsa dr parça alırdı, iyi huylu onlar ve ilaç tedavisiyle tamamen bitiyor bende de vardı 4 nodül ve hiç kalmadı, düzenli kontrol şart.

Canım burada kimse yardım edemez ki sana. Herkesin farklıdır. Kiminde kötü huylu çıkar direkt ameliyata alınır. Kimisi ilaçla tedavi edilir. Kiminde ilaacla tedavi edilecek zamanı geçmiştir. Büyümüştür ona da ameliyat derler. Seni yönlendirecek doktorun. Bence ihmal etme.

Dogru soyluyorsunuz iste insanoglu iyi seyler duymak istiyor psikolojik olarak yutkunamiyorum gibi geliyor sesim kisik gibi geliyor, hemen gitmeliyim insallah iyi huyludur Rabbim herkesin yar ve yardimcisi olsun

Dogru soyluyorsunuz iste insanoglu iyi seyler duymak istiyor psikolojik olarak yutkunamiyorum gibi geliyor sesim kisik gibi geliyor, hemen gitmeliyim insallah iyi huyludur Rabbim herkesin yar ve yardimcisi olsun
Kusura bakmayın ama burada doktor olmayan insanların demesiyle olacak il mi?
Bu kadar korkuyorsanız altı ay sonra gelin dediklerinde gidin neden bir seneyi geçmiş hala oturuyorsunuz?
Randevu aldınız mı yoksa burada yazışmakla mı yetineceksiniz.
İhmal edilmez bu tip durumlar doktor ne zaman kontrol derse o zamana gidilir.

Kusura bakmayın ama burada doktor olmayan insanların demesiyle olacak il mi?
Bu kadar korkuyorsanız altı ay sonra gelin dediklerinde gidin neden bir seneyi geçmiş hala oturuyorsunuz?
Randevu aldınız mı yoksa burada yazışmakla mı yetineceksiniz.
İhmal edilmez bu tip durumlar doktor ne zaman kontrol derse o zamana gidilir.
Dogru soyluyorsunuz randevu alip gidecegim sadece ayni durumda olan bayanlar ile bilgi almakti. Insanoglu ister istemez korkuyoruz tesekkurler yonlendirmeniz icin

Merhabalar
Bende sizinle aynı durumdayım. Sizin ultrason sonucunda ne yazıyordu? Sanırım 40 lı yaşlara doğru giderken, hastalıklarda çıkmaya başlıyor 😖 benim de yaklaşık bir yıldır vardı. Yurtdışında yaşıyorum. Doktora gittim farkettiğimde, bende boğazımın sağ tarafında, kulağın hemen altında. Buradaki doktor “aa o bişey değil yağ bezesi” dedi, antibiyotik verdi, 1 hafta kullandım ama hiçbir değişiklik olmadı. Bu yaz Türkiye’ye geldiğimde, öylesine buradaki doktorlara da göstereyim dedim. Buradaki doktor da önce lenf nodu diyecekti ama 1 senedir duruyor, lenf nodu gelir gider, yeri de değişmiyor, sert bir kütle şeklinde dedim. O zaman bir ultrason çekelim dedi. Ultrason çekildim, içerde benim farketmediğim nodüller de varmış ama dışarıdan bakıldığında belli olan nodülüm solid kitle çıktı. Şimdi burda tekrar gittim, biyopsi yapacaklar en kısa sürede, hücre kanserli mi değil mi diye. Ben de bu konuda çok sıkıntılıyım ☺️ Sizin ultrasonda tam olarak ne yazıyordu? Bir de tüp bebek sürecine başlıyorum. Herşey birbirine girdi 😖😖

suan durumunuz nedir aynı sorun bende yasıyorum 3 tane nodul var moralim sıfır

X